Μια μεγάλη απώλεια μετρά το διεθνές ποδόσφαιρο, καθώς ο θρυλικός Φραντς Μπεκενμπάουερ άφησε την τελευταία του πνοή. Ο θρυλικός «Κάιζερ» έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών.
Σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa, τις τελευταίες εβδομάδες η κατάσταση της υγείας του Φραντς Μπεκενμπάουερ είχε επιδεινωθεί και τελικά σήμερα έφυγε από τη ζωή.
Μιλώντας στην γερμανική εφημερίδα «Bild», ο Καρλ-Χάιντς Ρουμενίγκε, μέλος του εποπτικού συμβουλίου της Μπάγερν Μονάχου, δήλωσε ότι πρόκειται να διοργανωθεί μία μεγάλη γιορτή στην Allianz Arena προς τιμήν του Φραντς Μπεκενμπάουερ, του θρύλου του βαυαρικού συλλόγου που πέθανε την Κυριακή.
Ο πρώην πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Μπάγερν, που είναι πλέον μέλος του εποπτικού συμβουλίου.
Τι είπε ο Ρουμενίγκε
«Ο κόσμος του ποδοσφαίρου, και όχι μόνο, θρηνεί για τον φίλο μας Φραντς. Για να τον ευχαριστήσει, και στη μνήμη του, η Μπάγερν πρέπει να διοργανώσει μια εκδήλωση τιμής στο γήπεδό της, που δεν θα υπήρχε χωρίς αυτόν».
Υπενθυμίζεται ότι ο Μπεκενμπάουερ ήταν πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου του συλλόγου, όταν το 2005, εγκαινιάσθηκε το Allianz Arena.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Οι Μιλγουόκι Μπακς βρίσκονται σε κακή κατάσταση και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δήλωσε ότι ίσως είναι καιρός να γίνει ο... μαύρος κύκνος και να απαιτεί τη μπάλα από τους συμπαίκτες του.
Λέγεται Κριστιάν Ζαβάλα, είναι Χιλιανός που παίζει στην Κόλο Κόλο και κατάφερε να εκτελέσει χειρότερο πέναλτι αλα Πανένκα και από τον Μπραχίμ Ντίας στο Σενεγάλη – Μαρόκο.
Εκτός συνέχειας από το Australian Open έμεινε και ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μετά τη Μαρία Σάκκαρη. Αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού στο πόδι κατά τη διάρκεια του αγώνα.