Αυγέρη: Γιατί η κυβέρνηση δεν προχωρά στη νομική αναγνώριση της γυναικοκτονίας; Ποιο κόστος ζυγίζει;
Η Δώρα Αυγέρη υπενθυμίζει πως ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταθέσει ήδη από το 2021 σχετική τροπολογία, αλλά απορρίφθηκε
Την ανάγκη να αναγνωριστεί νομικά η γυναικοκτονία επισημαίνει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη, με αφορμή την άγρια δολοφονία της Γεωργίας στην Θεσσαλονίκη ενώ ήταν τριών μηνών έγκυος.
Η κυρία Αυγέρη, με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υπενθυμίζει πως ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταθέσει ήδη από το 2021 τροπολογία για τη νομική αναγνώριση της γυναικοκτονίας ως εγκλήματος με σεξιστικά χαρακτηριστικά και κίνητρα, ενώ υπογραμμίζει πως «η τροπολογία απορρίφθηκε και επανακατατέθηκε σε μια περίοδο που ήδη μετρούσαμε 14 θύματα γυναικοκτονιών».
»Ποιο κόστος άραγε ζυγίζει η κυβέρνηση και δεν προχωρά;», σημειώνει χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καλώντας όλους «να ακούσουμε την κραυγή της Γεωργίας όσο είναι ακόμη ζεστή και δεν προλάβει να κρυώσει…».
Η ανάρτηση της Δώρας Αυγέρη
«Η Γεωργία και το μωρό που κυοφορούσε κατακρεουργηθήκαν.
Ως βασικός ύποπτος του στυγερού εγκλήματος φέρεται ο σύντροφός της.
Για την στατιστική είναι η πρώτη γυναικοκτονία που καταγράφεται το 2024 στην Ελλάδα. Όμως, η Γεωργία δεν είναι η πρώτη γυναίκα που δολοφονείται από τα χέρια του άνδρα της στην χώρα μας. Είναι η τελευταία, μέχρι να προστεθεί η επόμενη.
Αυτό είναι το χρέος μας. Να βάλουμε τα δυνατά μας ως κοινωνία και ως πολιτεία για να προλάβουμε τον επόμενο «σύντροφο», «άνδρα», «σύζυγο», να μην σηκώσει το χέρι του. Να μην απειλήσει, να μην χτυπήσει, να μην σκοτώσει, να μην εγγράψει τον επόμενο «νεκρό αριθμό».
Ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ ήδη από το 2021 είχε καταθέσει τροπολογία για τη νομική αναγνώριση της γυναικοκτονίας ως εγκλήματος με σεξιστικά χαρακτηριστικά και κίνητρα.
Η τροπολογία απορρίφθηκε και επανακατατέθηκε σε μια περίοδο που ήδη μετρούσαμε 14 θύματα γυναικοκτονιών.
Ποιο κόστος άραγε ζυγίζει η κυβέρνηση και δεν προχωρά;
Υπάρχει μεγαλύτερο κόστος από την απώλεια της ανθρώπινης ζωής;
Ας ακούσουμε την κραυγή της Γεωργίας όσο είναι ακόμη ζεστή και δεν προλάβει να κρυώσει…».
- Πρωτοποριακή έρευνα δίνει ελπίδες για θεραπεία της ιδιοπαθούς πνευμονικής ίνωσης – Τι είναι ο υποδοχέας TLR5
- Συναγερμός στα Χανιά: Εξαφανίστηκε 75χρονη με άνοια πηγαίνοντας προς την εκκλησία
- Ανασφάλιστα οχήματα: Με τεχνητή νοημοσύνη η εξέταση των ενστάσεων – Πώς ενημερώνονται οι ιδιοκτήτες
- Ελλάδα-Ουγγαρία 15-14: Έπος της Ελλάδας στο World Cup, πρώτο χρυσό μετάλλιο στο πόλο
- «Η Ρεάλ Μαδρίτης τα βρήκε με τον Ντιομαντέ και θα συζητήσει με τη Λειψία» (pic)
- Μητσοτάκης για την ένταξη του Ολύμπου στην UNESCO: «Από σήμερα γίνεται βουνό ολόκληρης της ανθρωπότητας»
- Μπάρμπαρα Ρούμπιν – Η έφηβη σκηνοθέτις που ένωσε τους Άντι Γουόρχολ, Άλεν Γκίνσμπεργκ και Μπομπ Ντίλαν
- Μεγάλες στιγμές για τον Tσιμίκα που έπαιξε ως αρχηγός της Λίβερπουλ στο φιλικό με τη Σάντερλαντ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 26.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/george-dumitrache-B9N8Vv55hn4-unsplash-315x220.jpg)






![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)
































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442