Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παραιτήθηκε η πρωθυπουργός της Γαλλίας

Παραιτήθηκε η πρωθυπουργός της Γαλλίας

Οι υπουργοί Gabriel Attal και Sebastien Lecornu αναφέρονται ως πιθανοί αντικαταστάτες.

Η πρωθυπουργός της Γαλλίας Ελίζαμπεθ Μπορν υπέβαλε την παραίτησή της, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η γαλλική προεδρία, σε μία περίοδο που ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν επιδιώκει να δώσει νέα ώθηση στη δεύτερη θητεία του, ενόψει των ευρωεκλογών και των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού το καλοκαίρι.

Ο Γάλλος πρόεδρος δεν έχει κατονομάσει τον διάδοχό της με τις πληροφορίες που καταφθάνουν από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης να φέρουν ως φαβορί τους Gabriel Attal και Sebastien Lecornu.

Αλλαγή πριν τις ευρωεκλογές και με τα ποσοστά του Μακρόν να είναι χαμηλά

Η αλλαγή σκυτάλης έρχεται μετά από μια χρονιά με σοβαρές πολιτικές κρίσεις που προκλήθηκαν από τις αμφισβητούμενες αλλαγές στο συνταξιοδοτικό σύστημα και αλλά και στη μεταναστευτική νομοθεσία.

Έρχεται επίσης πέντε μήνες πριν από τις ευρωεκλογές με τους ευρωσκεπτικιστές να αναμένεται να σημειώσουν ποσοστά ρεκόρ σε μια περίοδο εκτεταμένης δυσαρέσκειας για την αύξηση του κόστους ζωής και την αποτυχία των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων να περιορίσουν τις μεταναστευτικές ροές.

Στη Γαλλία, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το κόμμα του Μακρόν υπολείπεται του κόμματος της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν κατά οκτώ έως δέκα μονάδες.

Τα φαβορί για να αναλάβουν τη θέση του πρωθυπουργού

Οι εικασίες σχετικά με έναν κυβερνητικό ανασχηματισμό ήταν έντονες τις εβδομάδες που ακολούθησαν από την οριακή έγκριση από το Κοινοβούλιο αυστηρότερων κανόνων για τη μετανάστευση.

Gabriel Attal και Sébastien Lecornu, φαβορί για τη διάδοχη κατάσταση

Μεταξύ αυτών που αναφέρονται ως πιθανοί υποψήφιοι για την αντικατάσταση της Μπορν είναι ο υπουργός Παιδείας, Gabriel Attal, 34 ετών, και ο υπουργός Άμυνας, Sébastien Lecornu, 37 ετών. Όποιος από τους δύο επιλεγεί θα γίνει ο νεότερος πρωθυπουργός της.

Γνώστες της γαλλικής πολιτικής σκηνής έχουν επίσης αναφέρει το όνομα του υπουργού Οικονομικών, Bruno Le Maire, και του πρώην υπουργού Γεωργίας Julien Denormandie, ως πιθανές επιλογές.

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για Λαμία: Χωρίς Κάρμο, Ορτέγκα και Γιόβετιτς (pic)

Έμειναν εκτός για να ξεκουραστούν ενόψει του ημιτελικού με την Άστον Βίλα, όπως επίσης και ο Ντόι με τον Ιμπόρα – Αναλυτικά η αποστολή για το ματς με Λαμία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024