Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Στο Top 10 των Τούρκων φορολογούμενων ο γαμπρός του Ερντογάν

Στο Top 10 των Τούρκων φορολογούμενων ο γαμπρός του Ερντογάν

Ο Selçuk Bayraktar αναδείχθηκε στην πρώτη θέση των Τούρκων φορολογούμενων πληρώνοντας τον μεγαλύτερο φόρο για το 2022

Στην δημοσιότητα έδωσε η Διοίκηση Εσόδων της Τουρκίας, τον κατάλογο με τους 100 κορυφαίους φορολογούμενους με βάση του δηλωθέντες φόρους τους. Η επιλογή αυτή έγινε μετά την αξιολόγηση  των ετήσιων δηλώσεων φόρου εισοδήματος και εταιρικού φόρου για τη φορολογική περίοδο 2022.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Daily News Hurriyet, στην πρώτη θέση του καταλόγου με τους φορολογούμενους που δηλώνουν το υψηλότερο είσοδημα ήταν ο Selçuk Bayraktar, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Baykar. Το 2022, ο Bayraktar συγκέντρωσε συνολικό ποσό φόρου 564 εκατομμυρίων 124 χιλιάδων 318 λιρών.

Νέα κατορθώματα για την εταιρεία του γαμπρού του Ερντογάν

Το 2022, η Baykar, μίας από τις κορυφαίες εταιρείες στην αμυντική και αεροδιαστημική βιομηχανία, πέτυχε ένα αξιοσημείωτο κατόρθωμα εξασφαλίζοντας το 86% του κύκλου εργασιών της μέσω των εσόδων από εξαγωγές. Αυτό ανήγαγε τη Baykar ως τον κορυφαίο εξαγωγέα του κλάδου.

Υπό την ηγεσία του Selçuk Bayraktar, ο οποίος είναι επίσης ο επικεφαλής του τεχνολογικού τμήματος της Baykar, η εταιρεία διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στη συμβολή της στην παγκόσμια παρουσία του κλάδου. Στην πραγματικότητα, η μεμονωμένη συμβολή της Baykar αντιπροσώπευε πάνω από το 25 % των συνολικών εξαγωγών της αμυντικής και αεροδιαστημικής βιομηχανίας για το ίδιο έτος.

Η Türkiye Garanti Bankası, ωστόσο, διεκδίκησε τη δεύτερη θέση του καταλόγου δηλώνοντας εταιρικό φόρο ύψους 21 δισεκατομμυρίων λιρών.

Ποιοι άλλοι βρίσκονται στο Top10

Ο Rahmi Koç, επίτιμος πρόεδρος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Koç Holding, του μεγαλύτερου βιομηχανικού ομίλου της Τουρκίας, κατέλαβε την τρίτη θέση με 201 εκατομμύρια λίρες.

Οι επιχειρηματίες Mehmet Sinan Tara και İpek Kıraç ήρθαν όγδοοι και ένατοι με 120 εκατομμύρια λίρες και 116 εκατομμύρια λίρες που κατέβαλαν σε φόρους. Ο Ömer Koç, ο οποίος πλήρωσε 114 εκατομμύρια λίρες, κατέλαβε τη 10η θέση στη λίστα με τους κορυφαίους φορολογούμενους ιδιώτες του 2022.

Τα ονόματα άλλων φυσικών προσώπων που κατατάσσονται στην πρώτη 10άδα δεν αποκαλύφθηκαν. Περισσότεροι από 4 εκατομμύρια φορολογούμενοι υπέβαλαν τις φορολογικές τους δηλώσεις για το 2022.

Σημειώνεται ότι μεταξύ των 100 κορυφαίων φορολογουμένων, οι 87 ήταν από την Κωνσταντινούπολη. Η πρωτεύουσα Άγκυρα είχε επτά άτομα στη λίστα, ενώ η İzmir, η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας σε πληθυσμό, είχε τρία. Ένα άτομο από τη νοτιοανατολική επαρχία Diyarbakır μπήκε επίσης στη λίστα των 100 κορυφαίων.

Sports in

Η πτώση της Ποδοσφαιρικής Ρώμης

Η Γιουνάιτεντ είναι ένας ποδοσφαιρικός οργανισμός σε αποσύνθεση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024