Στο Top 10 των Τούρκων φορολογούμενων ο γαμπρός του Ερντογάν
Ο Selçuk Bayraktar αναδείχθηκε στην πρώτη θέση των Τούρκων φορολογούμενων πληρώνοντας τον μεγαλύτερο φόρο για το 2022
- Σε κρίσιμη κατάσταση ο 80χρονος που κατέληξε στη ΜΕΘ για ένα λεμόνι
- «Οι όροι για τη συμφωνία θα γίνουν χειρότεροι με την έλευση του Τραμπ» - Απειλεί τη Χαμάς σύμβουλός του
- Κατάσχεση ναρκωτικών και θωρακισμένων οχημάτων από το καρτέλ Σιναλόα
- Σεξ στην παλαιολιθική εποχή – Πόσο στενή επαφή είχαν τελικά οι πρόγονοι μας με τους Νεάντερνταλ;
Στην δημοσιότητα έδωσε η Διοίκηση Εσόδων της Τουρκίας, τον κατάλογο με τους 100 κορυφαίους φορολογούμενους με βάση του δηλωθέντες φόρους τους. Η επιλογή αυτή έγινε μετά την αξιολόγηση των ετήσιων δηλώσεων φόρου εισοδήματος και εταιρικού φόρου για τη φορολογική περίοδο 2022.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Daily News Hurriyet, στην πρώτη θέση του καταλόγου με τους φορολογούμενους που δηλώνουν το υψηλότερο είσοδημα ήταν ο Selçuk Bayraktar, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Baykar. Το 2022, ο Bayraktar συγκέντρωσε συνολικό ποσό φόρου 564 εκατομμυρίων 124 χιλιάδων 318 λιρών.
Νέα κατορθώματα για την εταιρεία του γαμπρού του Ερντογάν
Το 2022, η Baykar, μίας από τις κορυφαίες εταιρείες στην αμυντική και αεροδιαστημική βιομηχανία, πέτυχε ένα αξιοσημείωτο κατόρθωμα εξασφαλίζοντας το 86% του κύκλου εργασιών της μέσω των εσόδων από εξαγωγές. Αυτό ανήγαγε τη Baykar ως τον κορυφαίο εξαγωγέα του κλάδου.
Υπό την ηγεσία του Selçuk Bayraktar, ο οποίος είναι επίσης ο επικεφαλής του τεχνολογικού τμήματος της Baykar, η εταιρεία διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στη συμβολή της στην παγκόσμια παρουσία του κλάδου. Στην πραγματικότητα, η μεμονωμένη συμβολή της Baykar αντιπροσώπευε πάνω από το 25 % των συνολικών εξαγωγών της αμυντικής και αεροδιαστημικής βιομηχανίας για το ίδιο έτος.
Ποιοι άλλοι βρίσκονται στο Top10
Ο Rahmi Koç, επίτιμος πρόεδρος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Koç Holding, του μεγαλύτερου βιομηχανικού ομίλου της Τουρκίας, κατέλαβε την τρίτη θέση με 201 εκατομμύρια λίρες.
Οι επιχειρηματίες Mehmet Sinan Tara και İpek Kıraç ήρθαν όγδοοι και ένατοι με 120 εκατομμύρια λίρες και 116 εκατομμύρια λίρες που κατέβαλαν σε φόρους. Ο Ömer Koç, ο οποίος πλήρωσε 114 εκατομμύρια λίρες, κατέλαβε τη 10η θέση στη λίστα με τους κορυφαίους φορολογούμενους ιδιώτες του 2022.
Τα ονόματα άλλων φυσικών προσώπων που κατατάσσονται στην πρώτη 10άδα δεν αποκαλύφθηκαν. Περισσότεροι από 4 εκατομμύρια φορολογούμενοι υπέβαλαν τις φορολογικές τους δηλώσεις για το 2022.
Σημειώνεται ότι μεταξύ των 100 κορυφαίων φορολογουμένων, οι 87 ήταν από την Κωνσταντινούπολη. Η πρωτεύουσα Άγκυρα είχε επτά άτομα στη λίστα, ενώ η İzmir, η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας σε πληθυσμό, είχε τρία. Ένα άτομο από τη νοτιοανατολική επαρχία Diyarbakır μπήκε επίσης στη λίστα των 100 κορυφαίων.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις