Τρίτη 21 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Χούθι: «Οποιαδήποτε επιθετική πράξη από τις Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα μείνει αναπάντητη»

Χούθι: «Οποιαδήποτε επιθετική πράξη από τις Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα μείνει αναπάντητη»

Οι Χούθι μετά την νέα επίθεση έβγαλαν ανακοίνωση με τον εκπρόσωπο Τύπου Γιαχία Σαρί, απειλώντας όσα πλοία κατευθύνονται σε λιμάνια του Ισραήλ, αλλά και τις ΗΠΑ. Οι ΗΠΑ σκότωσαν 10 Χούθι με

«Οι ένοπλες δυνάμεις της Υεμένης έβαλαν με επιτυχία στο στόχαστρο το πλοίο CMA CGM TAGE στην Ερυθρά Θάλασσα, το οποίο κατευθυνόταν προς τα λιμάνια της κατεχόμενης Παλαιστίνης» όπως ανακοίνωσε μόλις ο εκπρόσωπος Τύπου ταξίαρχος Γιαχία Σαρί. Η δήλωση έρχεται λίγες μέρες αφότου αμερικανικά ελικόπτερα σκότωσαν 10 Χούθι βυθίζοντας 3 πλοιάρια.

Συνέχισε λέγοντας πως: «Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε αφού το πλήρωμα του πλοίου αρνήθηκε να ανταποκριθεί στις εκκλήσεις των ναυτικών δυνάμεων της Υεμένης, συμπεριλαμβανομένων φλογερών προειδοποιητικών μηνυμάτων».

Οποιαδήποτε επιθετική πράξη από τις Ηνωμένες Πολιτείες ή οποιαδήποτε μέτρα ερμηνεύονται ως προστασία των εμπορικών πλοίων που κατευθύνονται προς τη σιωνιστική οντότητα δεν θα μείνει αναπάντητη

«Η επιχείρηση αυτή χρησιμεύει ως επιβεβαίωση της αμετακίνητης θέσης των ενόπλων δυνάμεων της Υεμένης που αρνούνται οποιαδήποτε συνεργασία με την κατοχική σιωνιστική οντότητα. Οι δυνάμεις μας επαναλαμβάνουν τη δέσμευσή τους να παρεμποδίζουν τα ισραηλινά πλοία ή οποιαδήποτε άλλα πλοία που κατευθύνονται στα λιμάνια της κατεχόμενης Παλαιστίνης μέχρι να επιτραπεί η είσοδος βασικών προμηθειών, όπως τρόφιμα και φάρμακα, στην πολιορκημένη Γάζα», διευκρίνισε ο ταξίαρχος Σαρί.

Ο εκπρόσωπος Τύπου των Χούθι ταξίαρχος Γιαχία Σαρί του στρατού των Ανσάρ Αλλάχ της Υεμένης.

Θα χτυπήσουμε τις ΗΠΑ είτε κινηθούν επιθετικά, είτε επιχειρήσουν να προστατέψουν πλοία που κατευθύνονται στο Ισραήλ

Επανέλαβε επίσης ότι τα φορτηγά πλοία μπορούν ακόμη να «πλέουν ελεύθερα στην Ερυθρά και την Αραβική Θάλασσα, εκτός από εκείνα που έχουν συναλλαγές με την ισραηλινή κατοχική οντότητα ή κατευθύνονται προς αυτήν».

Επιπλέον, ο ταξίαρχος Saree υπογράμμισε ότι «οποιαδήποτε επιθετική πράξη από τις Ηνωμένες Πολιτείες ή οποιαδήποτε μέτρα ερμηνεύονται ως προστασία των εμπορικών πλοίων που κατευθύνονται προς τη σιωνιστική οντότητα δεν θα μείνει αναπάντητη και θα επιφέρει ταχεία και κατάλληλη απάντηση». Ο Saree εξέφρασε τα συγχαρητήρια και τα συλλυπητήριά του για τον μαρτυρικό θάνατο του υπαρχηγού της Χαμάς, Saleh Al-Arouri, μετά από ισραηλινή αεροπορική επίθεση σε διαμέρισμα και αυτοκίνητο στο νότιο προάστιο της Βηρυτού (Νταχίγια) την Τρίτη.

Sports in

Αφιέρωμα της Euroleague στον Ολυμπιακό ενόψει του Final Four (vid)

Η Euroleague ετοίμασε ένα εντυπωσιακό αφιέρωμα για τον Ολυμπιακό με αφορμή το Final Four του Βερολίνου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 21 Μαϊου 2024