Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Μόνος στο σπίτι»: Πώς είναι οι πρωταγωνιστές της ταινίας σήμερα;

«Μόνος στο σπίτι»: Πώς είναι οι πρωταγωνιστές της ταινίας σήμερα;

Η ταινία «Μόνος στο Σπίτι» (Home Alone) προβλήθηκε για πρώτη φορά στις κινηματογραφικές αίθουσες το 1990.

Αν και έχουν περάσει 33 χρόνια από την κυκλοφορία του, το “Μόνος στο Σπίτι” παραμένει μία από τις καλύτερες Χριστουγεννιάτικες ταινίες όλων των εποχών.

 Η ταινία παραμένει μία από τις καλύτερες Χριστουγεννιάτικες ταινίες

Πρωταγωνιστής της ταινίας είναι ο Μακόλεϊ Κάλκιν στον ρόλο του χαριτωμένου Κέβιν ΜακΚάλιστερ, ένα αγόρι που η οικογένειά του αφήνει κατά λάθος μόνο στο σπίτι, όταν φεύγουν για τις διακοπές των Χριστουγέννων στο Παρίσι.

Σκηνή από την ταινία

Ο Κέβιν, αρχικά, απολαμβάνει το γεγονός του να είναι μόνος στο σπίτι, αλλά σύντομα πρέπει να αντιμετωπίσει δύο διαρρήκτες τους οποίους υποδύονται οι Τζο Πέσι και Ντάνιελ Στερν.

Τους γονείς του Κέβιν υποδύονται οι Κάθριν Ο’Χάρα και Τζον Χερντ.

Για το Home Alone o Κάλκιν προτάθηκε για Χρυσή Σφαίρα Α’ Αντρικού Ρόλου σε Κωμωδία ή Μιούζικαλ, ενώ η ταινία προτάθηκε για 2 Όσκαρ: Καλύτερης Μουσικής (Τζον Γουίλιαμς) και Καλύτερου Τραγουδιού (μουσική/στίχοι: Τζον Γουίλιαμς/Λέσλι Μπρικούς.

Τρεις δεκαετίες μετά, πού βρίσκονται και τι κάνουν οι πρωταγωνιστές του «Μόνος στο σπίτι;».

Μακόλεϊ Κάλκιν

Μακόλεϊ Κάλκιν

Ο πρωταγωνιστής της ταινίας ήταν μόλις 10 ετών όταν είδε το άστρο του να λάμπει. Εμφανίστηκε στο σίκουελ του «Home Alone» το 1992 και εμφανίστηκε σε άλλες επιτυχημένες ταινίες, όπως το «Κορίτσι μου» (1991) και το «Richie Rich» (19940).

Στα μέσα της δεκαετίας του 1990, ο Κάλκιν έκανε ένα διάλειμμα από τη βιομηχανία του θεάματος και δημιούργησε ένα μουσικό συγκρότημα, ενώ στη συνέχεια είχε διάφορες περιπέτειες με εξαρτήσεις, που τον έκαναν να μοιάζει αγνώριστος.

Πλέον, έχει αποτοξινωθεί και επιστρέψει στην κανονικότητα, ενώ έχει αποκτήσει δύο παιδιά με την ηθοποιό Μπρέντα Σονγκ. Πριν λίγο καιρό, απέκτησε το δικό του αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας.

O Μακόλεϊ Κάλκιν απέκτησε αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας

Το σπίτι

Τo σπίτι είναι πραγματικό, όπου έγιναν πολλά γυρίσματα του «Home Alone» δεν έγιναν σε στούντιο. Βρίσκεται στο Ιλινόις, στα προάστια του Σικάγο.

Η Cynthia Abendshien η τότε ιδιοκτήτρια του σπιτιού θυμάται «οι περισσότερες σκηνές είχαν γυριστεί στον πρώτο όροφο και εμείς αναγκαζόμασταν να μένουμε στον δεύτερο. Είχαν διαρκέσει πολλούς μήνες περίπου επτά. Μπορεί το σπίτι να έγινε διάσημο όμως εμείς ήμασταν μια απλή καθημερινή οικογένεια».

Και σήμερα μοιάζει έτσι:

Κάθριν Ο’ Χάρα

Σταρ της κωμωδίας πριν εμφανιστεί ως μητέρα του Κέβιν στο «Μόνος στο σπίτι», η 69χρονη Κάθριν Ο’ Χάρα, έγινε αγαπημένη των θαυμαστών μετά την εμφάνισή της στην κωμική σειρά «Schitt’s Creek».

Κάθριν Ο’ Χάρα

Αφού εμφανίστηκε στο επιτυχημένο franchise, η γεννημένη στον Καναδά ηθοποιός πρωταγωνίστησε σε μια σειρά καλτ mock ντοκιμαντέρ, όπως το Waiting for Guffman (1996), το Best in Show (2000), το A Mighty Wind (2003) και το For Your Consideration (2006).

Αυτήν τη στιγμή εμφανίζεται στο αστυνομικό δράμα Pain Hustlers και θα εμφανιστεί στη συνέχεια στο σίκουελ του Beetlejuice, Beetlejuice 2.

Η δημοφιλής ηθοποιός επανενώθηκε με τον τηλεοπτικό γιο της, όταν ο Κάλκιν έλαβε το αστέρι του στο Χόλιγουντ και τον επαίνεσε για το ήθος του.

Η επανένωση με τον κινηματογραφικό γιο της

Τζο Πέσι

Ο 80χρονος Τζο Πέσι ήταν ήδη ένας πολύ καταξιωμένος ηθοποιός πολύ πριν εμφανιστεί ως γκαφατζής κλέφτης «Χάρι» στο «Μόνος στο σπίτι».

Τζο Πέσι

Μετά τον ρόλο του στην ταινία Raging Bull (1990) του Μάρτιν Σκορσέζε, ο ηθοποιός κέρδισε Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου για το κλασικό γκανγκερικό φιλμ «GoodFellas» (1990).

Ο Πέσι συνέχισε να πρωταγωνιστεί σε άλλες ταινίες του Σκορσέζε, όπως το «Casino» (1995) και ο «Ιρλανδός» (2019).

Είναι, όμως, περισσότερο γνωστός για τους κωμικούς ρόλους του στο franchise του «Μόνος στο σπίτι», «My Cousin Vinny» και τις ταινίες «Φονικό όπλο» του Μελ Γκίμπσον (1989-1998).

Ο Πέσι θα πρωταγωνιστήσει στη συνέχεια στο «Day of the Fight», το οποίο έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

Ντάνιελ Στερν

Ο 66χρονος Ντάνιελ Στερν πρωταγωνίστησε δίπλα στον Τζο Πέσι ως ανίκανος κλέφτης «Μαρβ».

Ντάνιελ Στερν

Κάνοντας το κινηματογραφικό του ντεμπούτο το 1979 στο κωμικό δράμα «Breaking Away», ο Στερν είναι περισσότερο γνωστός για την εμφάνιση του στην επιτυχία «City Slickers II».

Ο συμπαθής ηθοποιός έχει δημιουργήσει μια δευτερεύουσα καριέρα ως καλλιτέχνης, με ειδίκευση στη γλυπτική.

Κίραν Κάλκιν

Ο μικρότερος αδερφός του Μακόλεϊ Κάλκιν, Κίραν, κέρδισε τον πρώτο του κινηματογραφικό ρόλο παίζοντας τον ξάδερφο του Κέβιν, Φούλερ, στο «Μόνος στο σπίτι».

Κίραν Κάλκιν

Αφού έπαιξε τον μικρό αδερφό της Laney Boggs (Rachel Leigh Cook) στην εφηβική ταινία του 1999 «She’s All That», στράφηκε σε πιο σοβαρούς ρόλους.

Ο πρωταγωνιστικός του ρόλος στο «Igby Goes Down» του 2002 δίπλα στην Claire Danes, την Amanda Peet και τον Ryan Phillippe του χάρισε μια υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα.

Οι άλλες κινηματογραφικές του δουλειές περιλαμβάνουν το «Scott Pilgrim vs. the World», «Music of the Heart» και «The Mighty».

Εμφανίστηκε στη δεύτερη σεζόν της τηλεοπτικής μεταφοράς του «Fargo», αλλά αυτές τις μέρες είναι περισσότερο γνωστός για τον ρόλο του στην επιτυχημένη σειρά του HBO «Succession».

Ο Κίραν προτάθηκε για Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία του ως «Ρόμαν Ρόι» στο δράμα τόσο το 2019 όσο και το 2020, καθώς και για ένα Έμμυ το 2020.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024