Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Βραζιλία: Απέτισαν φόρο τιμής στον Πελέ «φορώντας» στο άγαλμα του Χριστού τη φανέλα του

Βραζιλία: Απέτισαν φόρο τιμής στον Πελέ «φορώντας» στο άγαλμα του Χριστού τη φανέλα του

Ο Πελέ πέθανε τον Δεκέμβριο του 2022 σε ηλικία 82 ετών

Οι Βραζιλιάνοι απέτισαν φόρο τιμής στο ποδοσφαιρικό ίνδαλμα Πελέ για τη συμπλήρωση ενός έτους από τον θάνατό του, «φορώντας» στο άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή τη φανέλα του με τον αριθμό 10.

Ο Πελέ πέθανε τον Δεκέμβριο του 2022 σε ηλικία 82 ετών στο ισραηλιτικό νοσοκομείο Άλμπερτ Αϊνστάιν στο Σάο Πάολο, μετά από μακρά μάχη με τον καρκίνο του παχέος εντέρου.

«Η μνήμη του παραμένει ανεξίτηλη»

Η τελετή, όπου μέσω προτζέκτορα, προβλήθηκε η φανέλα επάνω στο τεράστιο άγαλμα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, ενώ διαβάστηκε και το μήνυμα του Πάπα Φραγκίσκου στη μνήμη του τρεις φορές νικητή του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο οποίος ήταν ευσεβής καθολικός.

Το μήνυμα του Πάπα έγραφε: «Ο Πελέ, όπως έγινε παγκοσμίως γνωστός ο κ. Έντσον Αράντες ντο Νασιμέντο, ήταν αναμφίβολα ένας αθλητής που έδειξε στη ζωή του όλα τα θετικά χαρακτηριστικά ενός αθλητή.

»Η μνήμη του ‘βασιλιά του ποδοσφαίρου’ παραμένει ανεξίτηλη στο μυαλό πολλών και παρακινεί τις νέες γενιές να αναζητήσουν στον αθλητισμό ένα μέσο για να ενισχύσουν τους δεσμούς ενότητας μεταξύ μας».

Ο Πελέ έμεινε στην ιστορία ως ένας από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές που έχουν κοσμήσει τον πλανήτη. Στην καριέρα του, σημείωσε 1.282 γκολ σε 1.366 παιχνίδια, εκ των οποίων τα 77 σε 92 συμμετοχές για τη χώρα του.

«Δεν υπάρχει κανείς που να μπορεί να συγκριθεί μαζί του»

Ο Johan Cruyff είπε ότι ο Πελέ «ήταν ο μόνος ποδοσφαιριστής που ξεπέρασε τα όρια της λογικής», ενώ ο Γερμανός θρύλος Franz Beckenbauer  είπε ότι «είναι ο μεγαλύτερος παίκτης όλων των εποχών. Κυριάρχησε για 20 χρόνια. Δεν υπάρχει κανείς που να μπορεί να συγκριθεί μαζί του».

Παράλληλα, μια θρησκευτική τελετή πραγματοποιήθηκε στη γενέτειρα του Πελέ, στην εκκλησία όπου βαφτίστηκε.

Την Παρασκευή, η ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Βραζιλίας (CBF) δημοσίευσε ένα άρθρο ως φόρο τιμής στον «μεγαλύτερο όλων των εποχών», τονίζοντας ότι το όνομά του είχε δοθεί σε πολλά στάδια, συμπεριλαμβανομένων επτά εκτός Βραζιλίας.

Τέλος, η FIFA αναφέρθηκε στο γεγονός με ένα μήνυμα στα κοινωνικά δίκτυα: «Πριν από ένα χρόνο αποχαιρετήσαμε έναν θρύλο».

Sports in

Όλα για όλα από τον Ολυμπιακό για την ισοφάριση κόντρα στην Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την Μπαρτσελόνα στο Game 4 των play offs της Euroleague με στόχο τη νίκη που θα στείλει τη σειρά σε 5ο παιχνίδι στην Βαρκελώνη.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024