Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μνημόσυνο του Πελέ με ιστορικό υποβιβασμό της Σάντος (vids)

Μνημόσυνο του Πελέ με ιστορικό υποβιβασμό της Σάντος (vids)

Ο Βασιλιάς του ποδοσφαίρου θα βλέπει από ψηλά την ομάδα με την οποία έχει ταυτίσει τον μύθο του, την αγαπημένη του Σάντος στη Β’ κατηγορία για πρώτη φορά στα 111 χρόνια ιστορίας της.

Το χειρότερο δυνατό μνημόσυνο έκανε η Σάντος στον Πελέ. Η συμπλήρωση σε λίγες ημέρες (29 Δεκεμβρίου) ενός χρόνου από την ημέρα που ο Βασιλιάς του ποδοσφαίρου εγκατέλειψε τα εγκόσμια θα βρει την ομάδα με την οποία έχει ταυτίσει τον μύθο του, την αγαπημένη του Σάντος στη Β’ κατηγορία για πρώτη φορά στα 111 χρόνια ιστορίας της. Η Αλβινέγκρο ήταν μία από τις τρεις ομάδες, μαζί με τη Σάο Πάολο και τη Φλαμένγκο που δεν είχαν υποβιβαστεί ποτέ.

Το μοιραίο επήλθε με τον πιο σκληρό τρόπο, με δύο γκολ στα τελευταία λεπτά του φινάλε του πρωταθλήματος.

Ιστορικός υποβιβασμός για πρώτη φορά στην ιστορία της

Εχοντας υποβιβαστεί ήδη η Γκόιας, η Κοριτίμπα και η Αμέρικα, απέμενε ακόμα μία ακόμα ομάδα που θα τις ακολουθούσε στη Β΄ κατηγορία.

Η Σάντος ήταν πιο πάνω βαθμολογικά από τις Μπαΐα και Βάσκο και κρατούσε την τύχη της στα χέρια της. Η Μπαΐα η οποία ανήκει στον όμιλο του City Football Group όπως και η Μάντσεστερ Σίτι, νίκησε εύκολα με 4-1 την Ατλέτικο Μινέιρο και παρέμεινε στην κατηγορία. Στη μάχη είχαν απομείνει η Βάσκο και η Σάντος. Οσο τα παιχνίδια τους έμεναν στο 1-1 η Αλβινέγκρο παρέμενε στη μεγάλη κατηγορία.

Ωστόσο η Βάσκο πέτυχε γκολ στο 83’ με τον Σερζίνιο με το οποίο νίκησε 2-1 την Μπραγκατίνο και στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων δέχτηκε γκολ η Σάντος με το οποίο ηττήθηκε με 2-1 από τη Φορταλέσα στο διάσημο γήπεδό της «Βίλα Μπελμίρο» το οποίο «βλέπει» από τον ένατο όροφο του Necropole Ecumenica Memorial ο Πελέ.

Οι παίκτες της Σάντος έπεσαν κάτω στον αγωνιστικό χώρο, ενώ ο προπονητής τους Μαρσέλο Φερνάντες παρέμεινε ακίνητος στον πάγκο απαρηγόρητος.

Χαμός μετά τον υποβιβασμό

Οι οπαδοί της άλλοτε κραταιά ομάδας προσπάθησαν να εισέλθουν στον αγωνιστικό χώρο, απείλησαν ακόμα και με θάνατο τους παίκτες και τον πρόεδρο, ενώ φώναζαν ρυθμικά «ομάδα ντροπή».

Ακολούθησαν συγκρούσεις με την αστυνομία έξω από το «Βίλα Μπελμίρο» και στη γύρο περιοχή με τους οπαδούς να πυρπολούν έξι δημοτικά λεωφορεία, έξι αυτοκίνητα και ένα ασθενοφόρο, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πυροσβεστικής.

Το Σάντος θύμιζε πολεμικό μέτωπο με την αστυνομία να εκτοξεύει βόμβες κρότου λάμψης και δακρυγόνα και τους οπαδούς να απαντούν με βόμβες μολότοφ.

Ο διάσημος αρθρογράφος Ζούκα Κφούρι έγραψε στο σημείωμά του στο UOL: «Με την ιστορία που έχει ο Πελέ, η μόνο παρηγοριά για τον υποβιβασμό είναι πως δεν βρίσκεται εδώ για να τον δει. Πόσοι εγκληματίες ευθύνονται γι’ αυτή την κατάρρευση; Πόσοι; Αν κάποιος έλεγε σε έναν που γεννήθηκε στη δεκαετία του 1950 πως η Σάντος μια ημέρα θα υποβιβαζόταν, θα τον έκανε να γελάσει. Σήμερα ακούς κλάματα. Η πιο γνωστή και πιο δημοφιλής φανέλα βραζιλιάνικου κλαμπ σε όλο τον κόσμο είναι στη δεύτερη κατηγορία. Απίστευτο!».

Ο Νεϊμάρ που θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που έχει αναδείξει η Σάντος και στη δεκαετία του 2010 την οδήγησε στην κατάκτηση πρωταθλημάτων και του Κόπα Λιμπερταδόρες παρακολουθούσε διαδικτυακά του ιστορικό παιχνίδι και μετά τον υποβιβασμό σχολίασε: «Θα χαμογελάσουμε ξανά».

Για την ιστορία, ο τίτλος κατέληξε για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν και 12η φορά στην ιστορία της στην Παλμέιρας του Εντρίκ ο οποίος θα αρχίσει από σήμερα να ετοιμάζεται για να μετακομίσει στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Sports in

Η ενημέρωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του εκτός έδρας αγώνα με την Άστον Βίλα

Συνεχίζεται την Κυριακή (28/4) η διάθεση των εισιτηρίων του αγώνα Άστον Βίλα – Ολυμπιακός, όπως ενημέρωσε η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024