Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα Σμύρνη: «Εγώ τον έσπρωξα κατά λάθος» - Πώς επιχείρησε να απαλλάξει τον 18χρονο η μητέρα του

Νέα Σμύρνη: «Εγώ τον έσπρωξα κατά λάθος» – Πώς επιχείρησε να απαλλάξει τον 18χρονο η μητέρα του

Παρά την ομολογία του 18χρονου η μητέρα του υποστηρίζει ότι ήταν ένα ατύχημα ο θανάσιμος τραυματισμός του 16χρονου - Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να ζητηθεί ψυχιατρική εξέταση για τον δράστη

Να απαλλάξει τον 18χρονο που τραυμάτισε θανάσιμα τον 16χρονο αδερφό του στη Νέα Σμύρνη επιχείρησε η μητέρα του κατά την πρώτη της κατάθεση στην Αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μητέρα ισχυρίστηκε ότι τα παιδιά είχαν έναν έντονο καβγά και στην προσπάθειά της να τα χωρίσει, μπήκε ανάμεσά τους, έκανε μια απότομη κίνηση με συνέπεια το ψαλίδι που κρατούσε ο 18χρονος να καρφωθεί στο πλευρό του 16χρονου.

«Ήταν ατύχημα»

Ωστόσο οι ισχυρισμοί αυτοί κατέρρευσαν μέσα σε λίγη ώρα αφού τόσο η γιαγιά όσο και η φίλη του 18χρονου που ήταν παρούσες περιέγραψαν διαφορετικά το επεισόδιο ενώ στη συνέχεια ομολόγησε και ο 18χρονος λέγοντας ότι ήταν σε άμυνα αφού δεχόταν χτυπήματα από τον αδερφό του.

Πάντως μιλώντας στο MEGA η μητέρα των δύο παιδιών επέμεινε ότι «ήταν ένα ατύχημα που κανένας δεν μπορούσε να αποσοβήσει. Το παιδί μου δεν είναι εγκληματίας, είναι ένα παιδί που χρήζει βοήθειας».

Ψυχιατρική εξέταση

Ο 18χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Παρασκευή.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να ζητηθεί ψυχιατρική εξέταση για τον 18χρονο ενώ ίσως ζητηθεί από την υπεράσπιση και τοξικολογική εξέταση.

Προβληματική συμπεριφορά

Όπως και να έχουν τα πράγματα οι Αρχές αυτό που εξετάζουν μεταξύ άλλων προκειμένου να ρίξουν φως στο άγριο έγκλημα, είναι τις συνθήκες του οικογενειακού περιβάλλοντος μέσα στο οποίο μεγάλωναν τα δύο αδέρφια.

Συγκεκριμένα εξετάζονται μαρτυρίες και αναφορές για τους λόγους για τους οποίους χώρισαν οι γονείς των δύο παιδιών.

Σύμφωνα με αυτές, βασική αιτία ήταν η προβληματική συμπεριφορά του 18χρονου από μικρή ηλικία.

Παρά τις συστάσεις να παρασχεθεί ψυχιατρική βοήθεια στο παιδί, η μητέρα δεν δεχόταν.

Ακόμα και η προσπάθεια που έκαναν να βοηθήσαν το παιδί αλλάζοντας περιβάλλον μετακομίζοντας στην Κέρκυρα δεν είχε αποτέλεσμα και τελικά επήλθε το διαζύγιο.

Γνωστός στις Αρχές

Τα τελευταία χρόνια η μητέρα με τα δύο παιδιά και τους γονείς της (παππούς και γιαγιά) έμεναν στο διαμέρισμα της Νέας Σμύρνης και ουσιαστικά αυτοί είχαν την επιμέλεια των παιδιών.

Ωστόσο η προβληματική συμπεριφορά του 18χρονου συνεχιζόταν μέχρι που πέρασε στην παρβατικότητα.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες τον Μάρτιο του 2022 είχε συλληφθεί για «ληστεία κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και απείθεια».

Τον Αύγουστο του 2022, όπως ανέφεραν και οι γείτονες στη Νέα Σμύρνη είχε γίνει ένα ακόμα σοβαρό επεισόδιο μεταξύ των δύο αδερφών.

Τότε είχαν συλληφθεί και οι δύο για παράβαση του νόμου περί ενδοοικογενειακής βίας.

«Ήταν μια κακιά στιγμή»

Η μητέρα των παιδιών μίλησε στο MEGA: «Πάντα ήμουν κοντά τους. Αυτή ήταν μια κακιά στιγμή. Τσακώθηκαν για μια απλή μπλούζα. Όλα ήταν ένα ατύχημα».

«Το ένα μου παιδί πέθανε και το άλλο κινδυνεύει να μπει στη φυλακή. Ήταν ένα ατύχημα που κανένας δεν μπορούσε να αποσοβήσει. Το παιδί μου δεν είναι εγκληματίας, είναι ένα παιδί που χρήζει βοήθειας», συμπλήρωσε.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024