Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Nιου Γιορκ Νικς – Μιλγουόκι Μπακς 129-122: «Λύγισαν» τα «ελάφια» σε Χριστουγεννιάτικο… θρίλερ

Nιου Γιορκ Νικς – Μιλγουόκι Μπακς 129-122: «Λύγισαν» τα «ελάφια» σε Χριστουγεννιάτικο… θρίλερ

Ο Τζέιλεν Μπράνσον είχε… κέφια και οι Νικς κατάφεραν να λυγίσουν τους Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο, επικρατώντας με σκορ 129-122 σε ένα Χριστουγεννιάτικο… θρίλερ.

Μιλγούοκι Μπακς και Νιου Γιορκ Νικς συναντήθηκαν στο «Madison Square Garden» για το πρώτο χρονικά παιχνίδι της Χριστουγεννιάτικης μέρας του ΝΒΑ, με τους γηπεδούχους να φτάνουν στη νίκη επικρατώντας των «ελαφιών» με σκορ 129-122.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και η παρέα του δεν παρουσιάστηκαν όπως θα ήθελαν, έμειναν από νωρίς πίσω, καταφέρνοντας ωστόσο να μειώσουν στο φινάλε και να κάνουν… θρίλερ το ματς, με τους Νικς όμως να είναι εκείνοι που έφυγαν εν τέλει με το θετικό αποτέλεσμα.

Κορυφαίοι για το σύνολο του Έιντριαν Γκρίφιν ήταν οι Γιάννης Αντετοκούνμπο με 32 πόντους, 13 ριμπάουντ, 6 ασίστ και Ντέιμιαν Λίλαρντ με επίσης 32 πόντους και 8 ασίστ. Από την άλλη πλευρά, ο Τζέιλεν Μπράνσον ήταν ασταμάτητος με 38 πόντους, έχοντας τις πολύτιμες βοήθειες του Τζούλιος Ραντλ με 24 πόντους.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να σκοράρει δύο γρήγορα καλάθια για το 4-0, όμως οι Νικς σιγά-σιγά έβρισκαν ρυθμό. Οι Μπακς έμοιαζαν… ασύνδετοι χωρίς μπόλικη όρεξη, σε αντίθεση με την ομάδα του Τομ Τιμποντό που πάλευε για κάθε ριμπάουντ και χτυπούσε συνεχώς στη ρακέτα, ενώ ο Αρ Τζέι Μπάρετ ήταν ασταμάτητος από μακριά. Έτσι οι Νεοϋρκέζοι κατάφεραν να χτίσουν ακόμα και διψήφιες διαφορές, με το σκορ της πρώτης περιόδου να τους βρίσκει στο +9 με το 36-27.

Στο δεύτερο δωδεκάλεπτο, ο Λίλαρντ κρατούσε τους Μπακς κοντά στο σκορ, με τον Γιάννη να έχει μικρά ξεσπάσματα, χωρίς όμως να του πηγαίνει το ματς. Ο Μπράνσον από την πλευρά του είχε πάρει την… σκυτάλη από τον Μπάρετ και μαζί με τον Ραντλ κρατούσαν τη διαφορά γύρω στους δέκα πόντους. Τα «ελάφια» δεν το έβαλαν κάτω και είχαν ορισμένες στιγμές που μείωναν στους πέντε και τους έξι πόντους, όμως εν τέλει ο Νικς ήταν εκείνοι που πήγαν στα αποδυτήρια στο +11 με τον φωτεινό πίνακα του γηπέδου να γράφει 62-51.

Oι Μπακς έβγαλαν αντίδραση με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να σκοράρει συνεχόμενα καλάθια και να φαίνεται πως βρίσκει τον καλό του εαυτό, όμως οι Νικς με τον Ιμάνουελ Κουίκλι να μετατρέπεται σε κομβικό παίκτη, κατάφερναν να κρατούν το προβάδισμα. Την ίδια στιγμή που ο Μπράνσον έμοιαζε ασταμάτητος. Έτσι η ομάδα του Τιμποντό έκλεισε την τρίτη περίοδο όντας μπροστά στο σκορ με το 98-87.

Στο τελευταίο δωδεκάλεπτο οι Μπακς προσπάθησαν να κάνουν την αντεπίθεσή τους και εν μέρει τα κατάφεραν, μειώνοντας όσο μπορούσαν τη διαφορά. Όμως οι γηπεδούχοι είχαν πάντα τις απαντήσεις στο επιθετικό κομμάτι για να μην επιτρέπουν στα «ελάφια» να πιστεύουν πως μπορεί να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο. Όσο κι αν πλησίασαν οι παίκτες του Γκρίφιν δεν τους έφτανε ο χρόνος και έτσι οι Νικς έφτασαν στο θετικό αποτέλεσμα με το 129-122.

Τα δωδεκάλεπτα: 36-27, 62-51, 98-87, 129-122.

Sports in

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς για τη φάση των «64» του τουρνουά της Μαδρίτης. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 6 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024