Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Βασίλης Καρράς: δημοφιλής και στην αθλητική οικογένεια

Βασίλης Καρράς: δημοφιλής και στην αθλητική οικογένεια

Ο Καρράς κατά το κοινώς λεγόμενο υπήρξε «μια ομάδα μόνος του», δημιουργούσε ρεύμα και θέλοντας και μη τον ακολουθούσες

Τρεις ιστορίες για τον Βασίλη Καρρά, τον λαϊκό τραγουδιστή που εκδήμησε και σκόρπισε θλίψη σε όσους τον θαύμαζαν. Και ήταν χιλιάδες, γιατί ο Καρράς κατά το κοινώς λεγόμενο υπήρξε «μια ομάδα μόνος του», δημιουργούσε ρεύμα και θέλοντας και μη τον ακολουθούσες.

Είτε για να δεις την κατεύθυνση των πραγμάτων είτε γοητευμένος από μια φωνή που ταίρι δεν είχε…

«Μύρτσο γερά, το βράδυ στον Καρρά»

Μέσα δεκαετίας του ’90: ο Γιώργος Μύρτσος είναι από τους ξεχωριστούς γκολκίπερ της εποχής. Εφτασε μάλιστα να κάνει και μια σεζόν στον Ολυμπιακό, την περίοδο ’92-’93 τον είδαμε στον Πειραιά, σε χρόνια όχι εύκολα για τους Ερυθρόλευκους. Ποια η σύνδεση με τον Καρρά; Απλά, ένα από τα συνθήματα της εποχής ήταν το «Μύρτσο γερά, το βράδυ στον Καρρά»!

Για τον παλαίμαχο γκολκίπερ είχε ακουστεί που κάποιες φορές παραβίαζε το ωράριο, οπότε οι αντίπαλοι οπαδοί προφανώς με στόχο να τον πικάρουν σκέφθηκαν και σκάρωσαν το εν λόγω σύνθημα.

«Δεν πάω πουθενά πουθενά εδώ θα μείνω»

Ανοιξη του ’96: ο Ρέφικ Σαμπανάτζοβιτς έκλεινε μια πενταετία στην ΑΕΚ με σημαντικές επιτυχίες, τίτλους αλλά και αληθινή διδασκαλία του πώς παίζεται ο ρόλος του σύγχρονου αμυντικού χαφ. Οι μνηστήρες πολλοί. Το όνομά του έβγαινε στο μεταγραφικό παζάρι. Στα ταξίδια της ΑΕΚ και προτού αναχωρήσει η ομάδα για κάποια πόλη της ελληνικής επαρχίας, ο Σάμπα εμφανιζόταν στο αεροδρόμιο φορώντας ένα πλατύ χαμόγελο και τραγουδούσε το «δεν πάω πουθενά πουθενά εδώ θα μείνω».

Ναι, ένα μεγάλο σουξέ του Βασίλη Καρρά ακουγόταν δυνατά στο ποδόσφαιρο. Η διάθεση του Σαμπανάντζοβιτς ήταν να μείνει στη Νέα Φιλαδέλφεια. Το μαρτυρούσε με τον τρόπο του. Τελικά όμως μετακόμισε στον Ολυμπιακό λίγους μήνες αργότερα…

«Το γεγονός του χειμώνα»

Χειμώνας του ’98: στο Γκάζι η συνεργασία του Βασίλη Καρρά με τη Δέσποινα Βανδή είναι από πού λέμε «το γεγονός του χειμώνα». Το δίδυμο …πετάει. Η Βανδή, νέο πρόσωπο και ραγδαία ανερχόμενη και ο Καρράς με διάθεση να την στηρίξει και να περάσει εκείνη στο επόμενο στάδιο. Μια βραδιά, η Ορίτζιναλ της ΑΕΚ αποφάσισε εκεί να κάνει τον χορό της.

Έδωσαν το παρών αρκετοί ποδοσφαιριστές (ορισμένοι, παρεμπιπτόντως, έκαναν περάσματα από το κέντρο και όταν υπήρχε σχετική άδεια για παράταση του ωραρίου) και εκεί γνώρισε ο Ντέμης Νικολαϊδης τη μετέπειτα σύζυγο και μητέρα των παιδιών του. Τα υπόλοιπα απλά είναι ιστορία…

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για το σπουδαίο παιχνίδι με την Άστον Βίλα (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το εκτός έδρας παιχνίδι με την Άστον Βίλα για τα ημιτελικά του Europa Conference League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024