Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ρένα Βλαχοπούλου: Στην Κέρκυρα από σήμερα τα οστά της

Ρένα Βλαχοπούλου: Στην Κέρκυρα από σήμερα τα οστά της

Σχεδόν 20 χρόνια μετά τον θάνατό της Ρένας Βλαχοπούλου, τα οστά της επιστρέφουν σήμερα σε μία σεμνή τελετή στην γενέτειρά της, την Κέρκυρα, όπως είχε ζητήσει η ίδια η ηθοποιός.

Όπως γνωστοποίησε με ανακοίνωσή του το ΔΗΠΕΘΕΚ, σήμερα ολοκληρώθηκε η μετακομιδή των οστών της Ρένας Βλαχοπούλου και η τοποθέτηση τους στον οικογενειακό τάφο του Α’ Κοιμητηρίου της Πόλης της Κέρκυρας στη Γαρίτσα.

Η ανακοίνωση του ΔΗΠΕΘΕΚ ανέφερε χαρακτηριστικά πως «Αγαπητοί φίλοι της Θεατρικής Οικογένειας αλλά και φίλοι της Κέρκυρας, θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 16.00, θα ολοκληρωθεί η μετακομιδή των οστών της αείμνηστης, αγαπητής ηθοποιού, Ρένας Βλαχοπούλου, και η τοποθέτηση τους στον οικογενειακό τάφο του Α’ Κοιμητηρίου της Πόλης της Κέρκυρας (Γαρίτσα). Όσοι φίλοι από την ευρύτερη θεατρική οικογένεια και από τον καλλιτεχνικό κόσμο της Κέρκυρας, το επιθυμούν, μπορούν να παρευρεθούν, και να τιμήσουν τη μνήμη της».

Ρένα Βλαχοπούλου – Κέρκυρα – Κέρκυρα 

Ανάλογη ανακοίνωση εξέδωσε και ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας όπου ανέφερε πως «Με μια σεμνή και συνάμα συμβολική εκκλησιαστική τελετή θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 23/12 στις 4 το απόγευμα η μετακομιδή των οστών της Κερκυραίας ηθοποιού Ρένας Βλαχοπούλου και η τοποθέτησή τους στον οικογενειακό τάφο που βρίσκεται στο Α’ Κοιμητήριο της πόλης στη Γαρίτσα.

»Η Δήμαρχος Μ. Υδραίου, σε αγαστή συνεργασία και συνεννόηση με τον αδελφό της αείμνηστης ηθοποιού Σπύρο (ο οποίος πρόσφατα έφυγε από τη ζωή), τις ανιψιές της και με τη συμβολή του συμπατριώτη μας Κωνσταντίνου Γεωργάτου, ζήτησε από τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Μπακογιάννη να επιτραπεί η μεταφορά των οστών και η ταφή τους στην Κέρκυρα. Η Δήμαρχος ευχαριστεί θερμά τη δημοτική αρχή Αθηναίων που αποδέχθηκε το κοινό αίτημα του Δήμου και της οικογένειας για μεταφορά των λειψάνων της Ρένας Βλαχοπούλου μετά από περίπου 20 χρόνια από το θάνατό της στον γενέθλιο τόπο της.

«Ως Δήμαρχος Κερκυραίων θεώρησα χρέος μου να φροντίσω η Ρένα Βλαχοπούλου, η διασημότερη Κερκυραία της σύγχρονης περιόδου που προέβαλλε όσο κανείς άλλος την Κέρκυρα, με τη σύμφωνη γνώμη και της οικογενείας της, να αναπαυθεί στον ιερό χώρο του Α’ Κοιμητηρίου Γαρίτσας, ανάμεσα σε εμβληματικές μορφές της τοπικής και εθνικής μας ιστορίας, αλλά και ανάμεσα σε εκατοντάδες λιγότερο γνωστούς και αγνώστους συμπατριώτες μας» ανέφερε η δήμαρχος της Κέρκυρας.

«Στη γη που τόσο αγάπησε, τραγούδησε, ερμήνευσε και τίμησε»

«Ρένα Βλαχοπούλου, η διασημότερη Κερκυραία της σύγχρονης περιόδου».

«Στη γη που τόσο αγάπησε, τραγούδησε, ερμήνευσε και τίμησε. Σε μια δύσκολη εποχή, όπου αναζητείται η ευτυχία ή έστω το χαμόγελο, μας προσέφερε απλόχερα αξέχαστες στιγμές ευτυχίας και γέλιου, αλλά συνεχίζει και θα συνεχίζει να το πράττει όσο απολαμβάνουμε τις ταινίες της. Ο Δήμος Κερκυραίων επί Δημαρχίας Χρυσάνθου Σαρλή απένειμε στην αείμνηστη Ρένα Βλαχοπούλου την υψίστη διάκριση του «Αργυρού Μεταλλίου Κερκυραϊκής αξιοσύνης», και θεωρούμε ότι ολοκληρώνεται η υψίστη αυτή τιμή με τον ενταφιασμό των λειψάνων της στη γενέθλια γη, στον ιστορικό οικογενειακό της τάφο, ανάμεσα σε οικείους, γνωστούς, συμπατριώτες και εραστές του νησιού μας. Στο νέο μας Δημοτικό Συμβούλιο προτίθεμαι να αιτηθώ και την ονοματοδοσία ενός δρόμου ή μιας πλατείας στη μνήμη της.»

Η Εκκλησιαστική Τελετή, θα πραγματοποιηθεί από τους εκπροσώπους της τοπικής εκκλησίας και του ιερέα Σπυρίδωνα Κοσκινά, τους αγαπημένους μουσικούς ήχους της αείμνηστης ηθοποιού από την ιστορική Φιλαρμονική Εταιρεία «Μάντζαρος» υπό τη διεύθυνση του Αρχιμουσικού κ. Σπύρου Ρουβά, η οποία και συμμετείχε κατά την εξόδιο ακολουθία στο Α΄ Κοιμητήριο Αθηνών το έτος 2004), με την παρουσία και συμμετοχή των αγαπημένων ανιψιών της κυρίας Καλλιόπης Βλαχοπούλου – Κούστα και Ειρήνης Βλαχοπούλου, κόρης του αείμνηστου αδελφού της Ρένας Σπύρου Βλαχόπουλου, αρκετών συναδέλφων της ηθοποιών και καλλιτεχνών, αλλά και του Κερκυραϊκού λαού», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δείτε το βίντεο του corfunews.gr από την τελετή 

*Mε στοιχεία από corfunews.gr 

Sports in

Επιστροφή στο μέλλον για Ιμπόρα και Έμερι

Αν στην καριέρα κάθε ποδοσφαιριστή υπάρχει ένας icon προπονητής και το αντίστροφο, τότε το βράδυ της Πέμπτης στο Βίλα Παρκ, ο Ουνάι Έμερι και ο Βιθέντε Ιμπόρα θα έχουν πολλά να θυμηθούν ως alter ego ο ένας του άλλου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024