Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o

Live: Ραδιομαραθώνιος κατά της φτώχειας από την Πειραϊκή Εκκλησία

Προσκλητήριο αγάπης και αλληλεγγύης από την Πειραϊκή Εκκλησία που διοργανώνει και φέτος ραδιομαραθώνιο κατά της φτώχειας. Σε ζωντανή σύνδεση το in

Ραδιομαραθώνιο κατά της φτώχειας διοργανώνει και φέτος ο ραδιοφωνικός σταθμός της Πειραϊκής Εκκλησίας 91,2 FM αποστέλλοντας προσκλητήριο αγάπης.

Στηρίζοντας καθημερινά, μέσω ενός μεγάλου δικτύου εθελοντών, εμπράκτως τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, η συχνότητα της Πειραϊκής Εκκλησίας «ταξιδεύει» σε ολόκληρη την Ελλάδα και με ζωντανές συνδέσεις προσπαθεί να καταγράψει τις ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, καθώς και τον καθημερινό αγώνα των δεκάδων χιλιάδων ανά την Ελλάδα εθελοντών που συστρατεύονται κάτω από την σημαία του φιλανθρωπικού έργου της Εκκλησίας.

Στο μεγάλο αυτό προσκλητήριο αγάπης της Πειραϊκής Εκκλησίας, αρωγοί και συμπαραστάτες στέκονται, για ακόμα μία χρονιά, η τηλεόραση του MEGA και το in μέσα από σειρά δράσεων για την προβολή και στήριξη κοινωνικών ενεργειών που συμβάλλουν στην βοήθεια ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, οι οποίες στερούνται ακόμη και τα απαραίτητα.

Την εκκίνηση του Ραδιομαραθώνιου κατά της φτώχειας θα κυρήξει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ από το στούντιο της Πειραϊκής Εκκλησίας.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα πραγματοποιούνται συνδέσεις με τον ραδιοφωνικό σταθμό ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 fm, αλλά και άλλους ανά την Ελλάδα Ραδιοφωνικού Σταθμούς.

Σημαντικές προσωπικότητες αρωγοί στην προσπάθεια

Το μικρόφωνο της Πειραϊκής Εκκλησίας θα φιλοξενήσει τις ευχές πολλών πρωταγωνιστών του αφανούς αλλά πολυσχιδούς έργου της Εκκλησίας και θα μοιραστούμε μαζί τους την καθημερινή αγωνία για την εξασφάλιση των απαιτούμενων πόρων έτσι ώστε το έργο αυτό να επουλώνει τις πληγές που αφήνει πίσω της η φτώχεια.

Επίσης, το παρών θα δώσουν πολλοί γνωστοί καλλιτέχνες, ενώ η ηλεκτρονική Εκκλησιαστική εφημερίδα Romfea.gr θα μεταφέρει τον παλμό μέσα από το 24ωρο πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων με απευθείας εικόνα και ήχο από τον Ραδιοθάλαμο της Πειραϊκής Εκκλησίας.

Συλλογή τροφίμων θα πραγματοποιείται στον προαύλιο χώρο του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Πειραιώς, από τις 09:00 – 21:00.

Εκατοντάδες χιλιάδες μερίδες φαγητού διανέμονται καθημερινά από τα συσσίτια των ενοριών, ενώ μεγάλα χρηματικά ποσά διατίθενται για την κάλυψη καθημερινών αναγκών αστέγων, ηλικιωμένων, πολύτεκνων οικογενειών και μοναχικών ανθρώπων καθώς και για την αποπληρωμή λογαριασμών ΔΕΚΟ και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης αλλά και για την εξασφάλιση ενοικίων στέγασης.

Σήμερα, Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου, γινόμαστε όλοι συνοδοιπόροι και στηρίζουμε, ο καθένας με το δικό του τρόπο, τον άπορο συνάνθρωπό μας ο οποίος μπορεί να βρίσκεται στη διπλανή πόρτα του δικού μας σπιτιού. Ενώνουμε τη φωνή μας μέσα από τη ραδιοφωνική συχνότητα της Πειραϊκής Εκκλησίας 91,2 fm για να στείλουμε το πιο ηχηρό μήνυμα ελπίδας και αγάπης μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε.

Γινόμαστε όλοι κρίκοι της μεγάλης αλυσίδας αγάπης, παρηγοριάς και ελπίδας.

Μητροπολίτης Πειραιώς: «Κάνουμε επανάσταση αγάπης»

Η κοινωνία είναι βαθιά πληγωμένη, απομονωμένη, χρειάζεται επανεκκίνηση κι αυτό σημαίνει να αντιδράσουμε πνευματικά, σημείωσε ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεφαρείμ, αποστέλλοντας μήνυμα αγάπης.

«Ζητάμε αλλαγή, έτοιμοι να καταφερθούμε κατά πάντων, αλλά η αλλαγή θα γίνει όταν ο καθένας αλλάξει προσωπικά», πρόσθεσε.

Στο πλαίσιο του ραδιομαραθώνιου αγάπης που ξεκίνησε από τις 08:00 το πρωί σήμερα θα διατεθούν χρήματα και τρόφιμα, τα οποία αύριο στις 9 το πρωί ο Σεβασμιώτατος θα τα διαθέσει στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πειραιώς.

Τα δέματα θα περιέχουν λάδι, γαλακτοκομικά, ζυμαρικά, κονσέρβες, κρέας, ρύζι, όσπρια, γλυκίσματα και ό,τι άλλο χρειάζονται άνθρωποι που δυσκολεύονται ώστε να περάσουν τις γιορτινές ημέρες με αξιοπρέπεια.

Στην ερώτηση αν υπάρχουν χορηγοί, ο Μητροπολίτης Πειραιώς τόνισε ότι βεβαίως «Μεγάλοι ευεργέτες υπάρχουν, που δυναμικά και στοργικά μας βοηθούν».

«Η εκκλησία μας με τη συνδρομή γενναίων ανθρώπων, όπως ο πρόεδρος Ευάγγελος Μαρινάκης, κάθε χρόνο αλλά και κάθε μέρα κάνει πράξη αυτήν την ένδειξη αγάπης. Αύριο στον Άγιο Νικόλα θα μοιράσουμε 5.000 δέματα σε κάθε άνθρωπο που θα έρθει από την ανάγκη και θα βρει στοργή που θα είναι αντίδοτο στη δραματική εποχή μας. Έχουμε και το μεγάλο πρόβλημα με τους αστέγους. Σήμερα βρέχει, πρέπει να τους πάμε στα νοσοκομεία. Θέλουμε εθελοντές. Η εκκλησία είναι θετική στον κάθε άνθρωπο. Αν θέλουμε να κάνουμε πραγματικά Χριστούγεννα, αυτός είναι το τρόπος. Να αυξηθεί η αγάπη. Είμαστε ευγνώμονες στην Alter Ego, με όλη τη καρδιά μας».

Ο μητροπολίτης εξήγησε στη συνέχεια ότι κάθε άνθρωπος είναι εικόνα Θεού, οπότε «τους βοηθάμε όλους ανεξαιρέτως θρησκεύματος, οι διαχωρισμοί δεν έχουν σχέση με την αλήθεια, δεν θα ζήσουμε ποτέ Χριστούγεννα αν δεν ανοίξουμε την καρδιά μας. Όταν λες ότι αγαπάς τον Θεό και δεν αγαπάς τον άνθρωπο, είσαι ψεύτης».

Στην κοινωνία σήμερα υπάρχει σκλήρυνση των ψυχών, είπε στη συνέχεια και πρόσθεσε: «Η κοινωνία είναι βαθιά πληγωμένη, απομονωμένη, χρειάζεται επανεκκίνηση, να αντιδράσουμε πνευματικά. Όσες φυλακές και να χτίσουμε, όσα κατασταλτικά μέτρα και να πάρουμε, όσους νόμους κι αν ψηφίσουμε, τίποτα δεν θα γίνει. Όταν στα παιδιά λέμε ότι ήρθαν από το πουθενά και πάνε στο τίποτα, γιατί να θέλουν να γίνουν ήρωες ή άγιοι; Χρειάζεται επανατοποθέτηση των πραγμάτων».

Μάκης Βορίδης: «Δεν ξεχνάμε τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη»

«Η Πειραϊκή Εκκλησία είναι γνωστή για τις δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης», σημείωσε αρχικώς ο υπουργός Επικρατείας, «δράσεις που μας επιτρέπουν να δείξουμε ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι οργανικό κομμάτι της κοινωνίας, ότι δεν τους ξεχνάμε».

Πρέπει να θυμόμαστε ότι δεν είναι γενικώς γιορτές, πρόσθεσε στη συνέχεια, «αλλά ημέρες Χριστουγέννων, εμείς παίρνουμε δώρα και λοιπά αλλά υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν αυτές τις δυνατότητες» τονίζοντας την ανάγκη να ταυτιστούμε με το μήνυμα των ημερών, αυτό της αγάπης.

Ο κ. Βορίδης αναφέρθηκε και στο θέμα της αστεγίας λέγοντας ότι ειδικά στην Αθήνα, «αν θέλει κάποιος να βρει κάπου να κοιμηθεί, βρίσκει».

«Υπάρχουν δομές να εξυπηρετηθεί μέσα στη μέρα, να κάνει ένα μπάνιο, και σε δημοτικό επίπεδο».

Στις αναφορές ότι κάποιες φορές, οι άστεγοι πηγαίνουν σε δομές αλλά δεν υπάρχει θέση, ο κ. Βορίδης επέμεινε ότι η Αθήνα «δεν έχει θέμα, μπορεί κάποιος να διανυκτερεύσει, υπάρχει αυτή η δυνατότητα».

Παρ’ όλα αυτά παραδέχτηκε ότι υπάρχει το ζήτημα της ενημέρωσης των αστέγων, καθώς κάποιοι άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση στην πληροφόρηση,  ή για λόγους ψυχικής υγείας ή άλλους δεν θέλουν να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα που τους δίδεται».

«Είναι οι σωστές μέρες να δείξουμε την αγάπη μας», είπε τέλος ο κ. Βορίδης, προτρέποντας τον κόσμο να συμβάλει με όποιον τρόπο μπορεί στον ραδιομαραθώνιο αγάπης.

Σοφία Ζαχαράκη: «Ο συμπολίτης μας θέλουμε να ξέρει ότι έχει επιλογή»

Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, εξήρε το «πολύ σημαντικό» έργο της Πειραϊκής Εκκλησίας ειδικά «για τα παιδιά και τους ηλικιωμένους που έχουν ανάγκη, στο κομμάτι της ευαλωτότητας, της αστεγίας».

Η υπουργός αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα «Στέγαση και εργασία», στο πλαίσιο του οποίου το κράτος βρίσκει σπίτι σε αστέγους, το πληρώνει για δύο χρόνια, αλλά και αποζημιώνει για έναν χρόνο τον επιχειρηματία που απασχολεί επαγγελματικά τον άστεγο».

«Ο συμπολίτης μας θέλουμε να ξέρει ότι έχει επιλογή», είπε η κ. Ζαχαράκη και πρόσθεσε ότι «τα προγράμματα έρχονται να συμβάλλουν και, τουλάχιστον στον Πειραιά, έχει μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των αστέγων».

Η Σοφία Ζαχαράκη αναφέρθηκε και στους street workers με τους οποίους «δουλεύουν μαζί», οι οποίοι πηγαίνουν σε σημεία όπου υπάρχουν άστεγοι, «τους ενημερώνουν για τις δομές που υπάρχουν, τους μεταφέρουν στα υπνωτήρια, ενώ πάντα υπάρχει και η επιλογή του διαμερίσματος».

Πατήρ Αυγουστίνος: «Χρειάζεται η κοινωνία να αισθάνεται ζωντανή, να έχει ζεστή καρδιά»

Ο Αρχιμανδρίτης Αυγουστίνος Θεοδωρόπουλος, γενικός διευθυντής του σταθμού της Πειραϊκής Εκκλησίας, είπε ότι κανείς δεν είναι περιττός σε αυτή την προσπάθεια και ότι η κοινωνία χρειάζεται να αισθάνεται ζωντανή και να έχει ζεστή καρδιά.

«Χρειάζεται να κατανοήσουμε ότι το πρόβλημα του διπλανού είναι δικό μας πρόβλημα», σημείωσε στη συνέχεια, ενώ για το θέμα της συνεισφοράς τόνισε ότι το σημαντικό είναι ότι μέσα από αυτήν «αισθανόμαστε όλοι μέλη της ίδιας οικογένειας, της οικογένειας του Χριστού».

«Η φιλανθρωπία, η κατ’ εξοχήν αρετή του θεού, χρειάζεται να γίνει πράξη και από εμάς» υπογράμμισε, τονίζοντας ότι πολλοί από τους ανθρώπους που δέχονται τη βοήθεια «μας προτάσσουν το θέμα της αξιοπρέπειας, δεν θέλουν να μάθουν τα παιδιά τους, τα εγγόνια τους, ότι χρειάστηκαν τη βοήθεια της Εκκλησίας».

Για τη σημερινή μέρα συγκεκριμένα, είπε ότι άμεσος σκοπός είναι «να συγκεντρώσουμε ό,τι χρειάζεται ώστε τα χέρια του Σεβασμιώτατου αύριο να είναι γεμάτα, να δώσει σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα».

Ερωτώμενος τι θα έλεγε σε όσους έχουν οικονομική δυσπραγία ή θεωρούν ότι το θέμα δεν τους ενδιαφέρει, ο πατήρ Αυγουστίνος είπε χαρακτηριστικά: «Μπορούμε να κλειστούμε στο καβούκι μας, να γίνουμε εγωιστές, ή να έχουμε ενσυναίσθηση, είναι θέμα του καθενός πώς θα ενεργοποιήσει την ελευθερία επιλογής που του έδωσε ο Θεός».

Σημείωσε επίσης ότι η βοήθεια «δεν είναι πάντα μόνο υλική» ούτε η προσπάθεια που γίνεται διαρκεί μόνο τις γιορτές, «ένα χαμόγελο, ένα χτύπημα στον ώμο» μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Ο πατέρας Αυγουστίνος επανέλαβε τα τηλέφωνα στα οποία μπορούν να επικοινωνούν οι ακροατές (210 4118640 και 210 4118602) για να συνεισφέρουν στη δράση του ραδιομαραθωνίου, καθώς και με γραπτό μήνυμα στο Viber (6981912912) ή στους λογαριασμούς της Πειραϊκής Εκκλησίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αναφερόμενος στη συλλογή τροφίμων, διευκρίνισε ότι εκτός από το λάδι «χρειαζόμαστε κοτόπουλο και κιμά από κρέατα, συσκευασμένα, γάλα εβαπορέ, μικρά μπουκαλάκια νερό, μακαρόνια, ρύζι, όσπρια και δεν πρέπει να ξεχνάμε τα γλυκίσματα τέτοιες ημέρες, αλλά και χαρτί υγείας, μωρομάντηλα, πάνες και σαμπουάν».

Για τους περιθωριακούς και τους αναξιοπαθούντες, που συνήθως προσπερνάμε, ο πατήρ Αυγουστίνος λέει ότι «σύμφωνα με το Ευαγγέλιο της Κρίσεως που θεωρείται σκληρό γιατί μας βγάζει από τον εγωισμό και την αυτάρκεια, ο Χριστός ταυτίζεται με αυτούς τους ανθρώπους και όταν προσφέρουμε σε αυτούς, προσφέρουμε στον Χριστό».

Επίσης, αναφέρθηκε στο νόημα της νηστείας τις γιορτινές ημέρες λέγοντας ότι πέραν της πνευματικής τροφής, η έννοια είναι να υπάρχει κάτι πιο ευτελές στο τραπέζι, ώστε να δώσουμε το περίσσευμα σε κάποιον που έχει ανάγκη.

Πατήρ Φανούριος: «Μια μέρα σε ξενοδοχείο, ένα μικρό χριστουγεννιάτικο δώρο»

Ο πατήρ Φανούριος, από την πλευρά του, κάλεσε όποιον έχει την οικονομική δυνατότητα, να καλύψει τη στέγαση αστέγων σε ξενοδοχείο, ως ένα μικρό Χριστουγεννιάτικο δώρο.

«Τα τρόφιμα, οι κουβέρτες για τους αστέγους στο λιμάνι και όλα αυτά είναι πολύ σημαντικά, αλλά αν αυτοί οι άνθρωποι μπορέσουν να μείνουν σε ένα δωμάτιο τέτοιες μέρες ή να παραταθεί η διαμονή τους, να κάνουν ένα μπάνιο είναι τελείως διαφορετικό».

Οι τιμές των δωματίων, όπως ενημέρωσε, είναι στα 35 ευρώ για μονόκλινο και 40 ευρώ για δίκλινο.

Ο πατήρ Φανούριος είναι γνωστός για τη μεγάλη του προσφορά στον συνάνθρωπο, καθώς γυρίζει όλο το Λεκανοπέδιο με ένα φορτηγάκι για να μετριάσει, έστω και με μια αγκαλιά, τον πόνο όσων ζουν στην απόλυτη φτώχεια.

«Οι άνθρωποι που δεν έχουν, είναι οι μεγαλύτεροι ευεργέτες», λέει ο ίδιος, καθώς η πλειοψηφία όσων βοηθούν αντιμετωπίζουν και οι ίδιοι δυσκολίες.

Ο πατήρ Φανούριος μίλησε και για τον μεγάλο αριθμό αστέγων που μένουν στο αυτοκίνητό τους, οι οποίοι ζητούν από την Εκκλησία να τους πληρώσει το «σήμα» ώστε να μην τους «σηκώσουν» το όχημα. «Πολλοί από αυτούς είναι άρρωστοι, καρκινοπαθείς», είπε.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό παράδειγμα ακραίας φτώχειας που μοιράστηκε ο πατήρ Φανούριος με τους ακροατές είναι η περίπτωση ενός μαθητή δημοτικού: «Τον θεωρούσαν για χρόνια παραβατικό, επειδή δάγκωνε το κολατσιό άλλων παιδιών, είχε διαμαρτυρηθεί και ο σύλλογος γονέων».

Επειτα από χρόνια, στο γυμνάσιο, ανακάλυψαν ότι τελικά το παιδί δεν είχε γονείς, τον μεγάλωνε ο παππούς του με μεγάλη δυσκολία.

«Ό,τι έκανε το παιδί το έκανε επειδή πεινούσε. Πλέον έχει σταδιοδρομήσει και πάει πολύ καλά», τόνισε ο πατήρ Φανούριος.

Λυκούργος Μαρκούδης: «Το υστέρημά μας μπορεί να είναι όλος ο πλούτος του άλλου»

«Σήμερα είναι μόνο μια μικρή αφορμή λόγω των εορτών, καθώς αυτή η προσπάθεια γίνεται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους», σημείωσε ο Λυκούργος Μαρκούδης, διευθυντής προγράμματος του σταθμού της Πειραϊκής Εκκλησίας.

«Όλοι όσοι έχουν ανάγκη, περιμένουν κάποιον. Και όταν δεν υπάρχει αυτός, εκεί έρχεται η εκκλησία», συνέχισε και πρόσθεσε: «Για εμάς μπορεί να είναι περίσσευμα ή και υστέρημα, αλλά για τον άλλον μπορεί να είναι όλος ο πλούτος του».

Τα πράγματα είναι τόσο ρευστά στη ζωή, όπως τόνισε ο κ. Μαρκούδης, που μπορεί να βρεθούμε στην ίδια θέση και, τότε, να πάρουμε μια κάποια παρηγοριά από τη βοήθεια που θα μας δώσει ο άλλος.

Δημήτρης Πετρούνιας: «Φιλανθρωπία, η καλύτερη άσκηση για την καρδιά»

«Η καλύτερη άσκηση για την καρδιά είναι να σκύβεις και να βοηθάς», είπε ο κλινικός ψυχολόγος, Δημήτρης Πετρούνιας.

Στη συνέχεια, ο κ. Πετρούνιας αναφέρθηκε στο πρόβλημα της έντονης θλίψης που βλέπουμε στην κοινωνία, σημαντικός παράγοντας της οποίας είναι η οικονομική δυσπραγία.

Πέραν των οικονομικών προβλημάτων όμως, πρόσθεσε, αυτή η εκτεταμένη θλίψη «έγκειται και στο ότι επιδιώκουμε και προσδοκούμε να είμαστε τέλειοι, κοιτάζουμε την εικόνα μας και αυτό οδηγεί σε κατάθλιψη», της οποίας τα ποσοστά έχουν αυξηθεί κατακόρυφα.

Ράνια Τζίμα: «Η χαρά που νιώθουμε όταν βοηθάμε είναι ανυπέρβλητη»

«Υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν τα απαραίτητα αυτές τις ημέρες», είπε η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του MEGA, Ράνια Τζίμα.

Αναφερόμενη σε όσα τις γιορτινές ημέρες οι περισσότεροι θεωρούμε δεδομένα, η κ. Τζίμα προέτρεψε «μαζί με τα δικά μας τα παιδιά, όταν τους ρωτάμε τι δώρο θέλουν για τα Χριστούγεννα, να αναλογιστούμε το παιδί κάποιου άλλου».

Η χαρά που παίρνει κάποιος που βοηθάει είναι «ανυπέρβλητη», πρόσθεσε. «Το μόνο που έχουμε τελικά είναι ο ένας τον άλλον».

Επίσης η κ. Τζίμα τόνισε ότι όλοι μας μπορούμε να βοηθήσουμε «από το περίσσευμά μας ή το υστέρημά μας, το οποίο για κάποιον άλλον είναι η βάση επιβίωσης».

Τέλος, σημείωσε ότι είναι καλό να βγούμε από το σπίτι μας, να πάμε να βοηθήσουμε, «να γεμίσει κι η δική μας η ψυχή».

Ντίνος Σιωμόπουλος: «Ας φανταστούμε το χαμόγελο όσων δεχτούν τη βοήθειά μας»

Χάρη σε αυτή την προσπάθεια που γίνεται μέσω του ραδιομαραθωνίου, «δίνουμε χαρά και αισιοδοξία σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη» είπε ο δημοσιογράφος του MEGA, Ντίνος Σιωμόπουλος, τονίζοντας ότι ακόμα και ένα ευρώ έχει τη σημασία του.

Ο κ. Σιωμόπουλος εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο φετινός ραδιομαραθώνιος θα πάει όχι απλώς καλά, αλλά ακόμα καλύτερα από ό,τι τις προηγούμενες χρονιές. «Ο Σεβασμιώτατος Σεραφείμ αποδεικνύει κάθε μέρα την υποστήριξη στους ευάλωτους, πέντε χιλιάδες γεύματα την ημέρα, δεν είναι κάτι εύκολο», σημείωσε.

Για όποιον επιλέξει να βρεθεί στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Πειραιώς, πρόσθεσε, «μπορεί να πάει μια σακούλα με τρόφιμα ή ένα παιχνίδι, κάτι που θα ήθελε να δει ο ίδιος».

«Ας φανταστεί το χαμόγελο αυτού που θα το ανοίξει, ας φανταστεί το παιδί ή τον γονιό να χαμογελάει», τόνισε.

Ελένη Μενεγάκη: «Αγάπη προς τον συνάνθρωπο και όχι μόνο στο στενό κύκλο μας»

Η παρουσιάστρια της εκπομπής του MEGA «Ελένη», ευχήθηκε χρόνια πολλά «με αγάπη προς τον συνάνθρωπό μας και όχι μόνο στο στενό κύκλο μας, αλλά σε όλο τον κόσμο».

Ο καθένας ας κάνει ό,τι μπορεί, πρόσθεσε η κ. Μενεγάκη, «το θέμα είναι να ανταποκρίνεται».

«Υπάρχει πολύς κόσμος που δεν έχει πολλά περιθώρια να συνεισφέρει, αλλά ρωτάει, έχει συναισθήματα και θέλει να βοηθήσει», τόνισε η κ. Μενεγάκη.

Κέλλυ Κούβαρη: «Τα παιδιά μέσα από τις δράσεις αποκτούν μεγάλη ενσυναίσθηση»

«Τα παιδιά είναι καλοκάγαθα από τη φύση τους, αλλά τα βιώματά τους τους μεταφέρουν αρνητισμό», σημείωσε η Κέλλυ Κούβαρη, γενική διευθύντρια των Εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιώς.

«Αν τα παιδιά ενστερνιστούν τις αξίες της αγάπης και της αλληλεγγύης, μεγαλώνοντας θα υιοθετήσουν τέτοιες συμπεριφορές στην καθημερινότητά τους», πρόσθεσε.

Όπως είπε, όταν τα μικρά παιδιά αναπτύσσουν από μικρά το ενδιαφέρον για τους ηλικιωμένους, τους αδύναμους, τα ζωάκια, θα εκδηλώσουν ως ενήλικοι συμπεριφορές βοηθητικές για το κοινωνικό σύνολο.

«Τα παιδιά διδάσκονται αξίες παπανθρώπινες όπως είναι η αδελφοσύνη, το ότι είμαστε όλοι πλάσματα του Θεού, το ότι πρέπει να νοιαζόμαστε για τους άλλους», τόνισε.

Τα παιδιά των Εκπαιδευτηρίων της Μητροπόλεως μάζεψαν τρόφιμα, χρήματα και πράγματα, συμμετείχαν σε φιλανθρωπικές δράσεις, μαγείρεψαν σε συσσίτια, πήραν μέρος σε όλη τη βιωματική διαδικασία η οποία τελικά τα εμπνέει, είπε η κ. Κούβαρη.

«Έβαλαν κι αυτά το λιθαράκι τους στον ραδιομαραθώνιο», σημείωσε. «Όταν ζουν όλες αυτές τις δράσεις, ενδυναμώνονται ψυχικά, αναπτύσσουν ενσυναίσθηση και εν τέλει θέλουν να προσφέρουν».

Τένια Μακρή: «Βγάζουμε τα καλύτερα στοιχεία του ανθρώπου όταν είμαστε κοντά του»

«Η προσφορά, το μοίρασμα, αυτό είναι το σπουδαίο», τόνισε η Τένια Μακρή, οικογενειακή σύμβουλος και ειδική σε θέματα σχέσεων.

Ειδικά με το υστέρημα δίνει κάποιος και την καρδιά του, είπε η κ. Μακρή, «νιώθεις ότι από την ψυχή σου το δίνεις, όχι επειδή σου περισσεύει, αλλά θέλεις αυτό το μικρό να το μοιραστείς».

Για το θέμα της ανταπόδωσης που κάποιοι ίσως περιμένουν όταν προσφέρουν, η κ. Μακρή είπε ότι «τα χέρια μας όταν απλώνονται δεν έχουν ταυτότητα, ό,τι δίνουμε το δίνουμε στο χέρι το απλωμένο, όχι στο πρόσωπο. Αυτό που παίρνουμε πίσω είναι η ευλογία, όπως το αντίδωρο που παίρνουμε στην εκκλησία».

Στη συνέχεια, υπογράμμισε πόσο σημαντικό είναι να μάθουμε να προσφέρουμε στον άλλο μέσα από τη δική μας τη χαρά. Πόσο σημαντικό είναι, τελικά, να μαθαίνουν τα παιδιά ότι δεν είναι όλα δεδομένα, ότι πρέπει να περιμένουν για κάτι που θέλουν, αλλά και να συμμετέχουν.

«Ο άνθρωπος είναι υπέροχος και όταν είμαστε κοντά του, του βγάζουμε τα καλύτερα στοιχεία του», κατέληξε η Τένια Μακρή.

«Ο Ραδιομαραθώνιος είναι ένα ύμνος αγάπης»

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ μίλησε και στην εκπομπή του MEGA «Live News» με τον Νίκο Ευαγγελάτο αναφέροντας μεταξύ άλλων τα εξής:

«Εδώ δεν είναι κάτι θεωρητικό είναι κάτι απόλυτα ρεαλιστικό και πραγματικό. Αύριο το πρωί θα μοιράσουμε 5.000 δέματα σε ανθρώπους που το έχουν τόσο ανάγκη. Ο Ραδιομαραθώνιος είναι ένα ύμνος αγάπης και τιμής στους εθελοντές μας, στους δωρητές μας, στον μεγάλο ευεργέτη της Πειραϊκής Εκκλησίας, τον αγαπητό πρόεδρο Βαγγέλη Μαρινάκη, στον όμιλο Alter Ego και στο κανάλι σας που συμβάλετε να γίνει πράξη το μήνυμα της αγάπης».

Η παρουσιάστρια και δημοσιογράφος του MEGA Ελεονώρα Μελέτη δήλωσε:

«Την πραγματική δράση πέρα από την πειραϊκή εκκλησία την κάνει ο κόσμος. Ως γνήσια Πειραιώτισσα γνωρίζω το πηγαίο και εγκάρδιο ενδιαφέρον της πειραϊκής εκκλησίας στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Οι δράσεις αυτές είναι ζωντανές 365 μέρες τον χρόνο, δεν γίνονται μόνο με αφορμή τις χριστουγεννιάτικες ημέρες».

«Προσπαθούμε να απαλύνουμε τον πόνο»

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA με τη Ράνια Τζίμα μίλησε ο δήμαρχος Πειραά Γιάννης Μώραλης που ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Υποχρέωσή μας είναι να δώσουμε μία απεικόνιση της πραγματικότητας. Υπάρχουν οικογένειες και παιδιά που δεν θα κάνουν Χριστούγεννα όπως εμείς. Να γίνουμε μέρος της λύσης του προβλήματος, να συμμετέχουμε στις προσπάθειες της Εκκλησίας Πειραιά που είναι δίπλα στην κοινωνία, σε συνεργασία με σημαντικούς ανθρώπους και τον Δήμο, με Πειραιώτες επιχειρηματίες όπως ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο Ολυμπιακός και η AlterEgo. Προσπαθούμε να απαλύνουμε τον πόνο αυτές τις γιορτινές ημέρες και τις υπόλοιπες με ότι καλύτερο μπορούμε».

«Να κάνουμε ότι περισσότερο γίνεται για όλο τον κόσμο και κυρίως για τα παιδάκια, να χαμογελάσουν αυτά τα Χριστούγεννα. Να τα κάνουμε να έχουν όμορφες γιορτές», συμπλήρωσε η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του MEGA Κατερίνα Παναγοπούλου.

Η Πέγκυ Ζήνα θέλησε να ευχαριστήσει την προσπάθεια του δεσπότη Σεραφείμ, που με τη συλλογική προσπάθεια του δημάρχου Πειραιά αύριο θα μοιράσουν 6.000 χριστουγεννιάτικα πακέτα με τρόφιμα και παιχνίδια.

Sports in

Live η «μάχη» της Άστον Βίλα με την Μπράιτον λίγες μέρες πριν τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό

Παρακολουθήστε live στις 16:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Μπράιτον – Άστον Βίλα για την 36η αγωνιστική της Premier League, λίγες μέρες πριν τη ρεβάνς της Βίλα με τον Ολυμπιακό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024