Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μελόνι: Το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας βελτιώνει τις συνθήκες του παρελθόντος

Μελόνι: Το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας βελτιώνει τις συνθήκες του παρελθόντος

Η Τζόρτζια Μελόνι εκτιμά ότι «οι κανόνες είναι λιγότερο αυστηροί και πιο ρεαλιστικοί από εκείνους που ισχύουν έως τώρα»

Θετικά σχόλια για τον συμβιβασμό που επετεύχθη επί του νέου Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης πραγματοποίησε η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι, σύμφωνα με ανακοινωθέν της κυβέρνησης της Ρώμης.

Η Τζόρτζια Μελόνι, όπως υπογραμμίζεται, θεωρεί ότι «το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας, κατά την Ιταλία, βελτιώνει τις συνθήκες του παρελθόντος». Παράλληλα, εκτιμά ότι «οι κανόνες είναι λιγότερο αυστηροί και πιο ρεαλιστικοί από εκείνους που ισχύουν έως τώρα και αποτρέπουν τον κίνδυνο αυτόματης επιστροφής στις παραμέτρους του παρελθόντος, οι οποίες δεν θα ήταν βιώσιμες για πολλά κράτη μέλη».

«Εκφράζεται απογοήτευση για το ότι δεν επετεύχθη αυτόματος διαχωρισμός των δαπανών που αφορούν τις στρατηγικές επενδύσεις»

Η ιταλική κυβέρνηση, αναφέρεται στο ανακοινωθέν, «κατάφερε, όχι μόνον προς το συμφέρον της, αλλά ολόκληρης της Ένωσης, να πετύχει βαθμιαίους μηχανισμούς μείωσης του χρέους και του υψηλού επίπεδου ελλείμματος της περιόδου του κοροναϊού».

Οι αμυντικές δαπάνες θα λαμβάνονται υπόψιν χωριστά, διότι θεωρούνται καθοριστικής σημασίας

Η κυβέρνηση Μελόνι υπογραμμίζει επίσης ότι «πρόκειται να ληφθούν υπόψιν οι επενδύσεις του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και του μεγαλύτερου κόστους των τόκων, λόγω της αύξησης των επιτοκίων από μέρους της ΕΚΤ».

Παράλληλα, επισημαίνεται στο ανακοινωθέν, «οι αμυντικές δαπάνες θα λαμβάνονται υπόψιν χωριστά, διότι θεωρούνται καθοριστικής σημασίας. Παρά το ότι το νέο Σύμφωνο περιέχει καινοτόμους μηχανισμούς, ώστε να λαμβάνονται υπόψιν εξαιρετικά, έξωθεν συμβάντα, σε ό,τι αφορά τον υπολογισμό των αριθμητικών παραμέτρων που θα πρέπει να τύχουν σεβασμού, εκφράζεται απογοήτευση για το ότι δεν επετεύχθη αυτόματος διαχωρισμός των δαπανών που αφορούν τις στρατηγικές επενδύσεις, από τον υπολογισμό του χρέους και του ελλείμματος. Μια μάχη που η Ιταλία σκοπεύει πάντως να συνεχίσει και στο μέλλον».

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024