
Μύδροι Αχτσιόγλου κατά κυβέρνησης – «Χυδαία η τροπολογία των αποδοχών των εξωκοινοβουλευτικών υπουργών»
«Η τροπολογία δεν αφήνει κανένα περιθώριο στη Νέα Αριστερά πάρα μόνο την ηχηρή καταψήφιση της»
Δριμεία κριτική προς την κυβέρνηση, άσκησε η βουλευτής της Νέας Αριστεράς, Έφη Αχτσιόγλου, σχετικά με την τροπολογία που κατέθεσε το κυβερνών κόμμα και προβλέπει την αύξηση των μισθών των εξωκοινοβουλευτικών υπουργών.
Συγκεκριμένα, η βουλευτής, σχολιάζοντας τη τροπολογία, ανέφερε ότι «Είναι πραγματικά προκλητικό, σχεδόν χυδαίο, από την πλευρά της κυβέρνησης την ώρα που υπάρχει τέτοια συμπίεση των λαϊκών και μεσαίων στρωμάτων από την ακρίβεια, να φέρνει τροπολογία αύξησης των μισθών των εξωκοινοβουλευτικών υπουργών.», ενώ συμπλήρωσε πως «δεν υπάρχει κανένα περιθώριο στη Νέα Αριστερά παρά μόνο την ηχηρή καταψήφιση της.»
Δείτε την ανάρτηση της Έφης Αχτσιόγλου
«Είναι πραγματικά προκλητικό, σχεδόν χυδαίο, από την πλευρά της κυβέρνησης την ώρα που υπάρχει τέτοια συμπίεση των λαϊκών και μεσαίων στρωμάτων από την ακρίβεια, την ώρα που διακόπτονται ακόμη κι αυτά τα ανεπαρκή μέτρα στήριξης για το κόστος ενέργειας, να φέρνει τροπολογία αύξησης των μισθών των εξωκοινοβουλευτικών υπουργών.
Ποια ανάγκη προτεραιοποιείται εδώ; Του εαυτού της και μόνο. Στην τροπολογία κατά πάγια τακτική της κυβέρνησης ενσωματώνονται και άλλες ρυθμίσεις που μπορεί να έχουν ευνοϊκό χαρακτήρα για κάποιους συμπολίτες μας. Όμως είναι τέτοια η προκλητικότητα της ενέργειας με τους μισθούς των υπουργών που δεν αφήνει κανένα περιθώριο στη Νέα Αριστερά πάρα μόνο την ηχηρή καταψήφιση της.»
Προκλητική χαρακτήρισε η Αχτσιόγλου την τροπολογία για την αύξηση των μισθών των εξωκοινοβουλευτικών υπουργών
- Ουκρανία: Ο Ζελένσκι επισκέπτεται το Αζερμπαϊτζάν για συνομιλίες σε θέματα ασφαλείας και ενέργειας
- The Lancet: Το κορυφαίο ιατρικό περιοδικό αρνείται να καταθέσει στη Γερουσία των ΗΠΑ για την Covid-19
- Ο πρίγκιπας Χάρι δηλώνει ότι «θα είναι πάντα μέλος της βασιλικής οικογένειας»
- Βενεζουέλα και Κολομβία ανακοινώνουν στρατιωτική συνεργασία ενάντια στις «μαφίες»
- Η G7 ανησυχεί για τη σημαντική ενίσχυση των πυρηνικών οπλοστασίων της Κίνας και της Ρωσίας
- Η Google θα επενδύσει 40 δισ. δολάρια στην εταιρεία Τεχνητής Νοημοσύνης Anthropic