Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο Σενγκέλια έχει «διαλύσει» τη στατιστική και απειλεί τον Ολυμπιακό (vids)

Ο Σενγκέλια έχει «διαλύσει» τη στατιστική και απειλεί τον Ολυμπιακό (vids)

Ο Τορνίκε Σενγκέλια πραγματοποιεί σεζόν... καριέρας, είναι ίσως ο κορυφαίος παίκτης στη θέση του στην Ευρώπη και κόντρα στον Ολυμπιακό πάει για ένα εντυπωσιακό 28/28.

Ο Τορνίκε Σενγκέλια αποτελεί εδώ και χρόνια έναν από τους κορυφαίους πάουερ φόργουορντ στην Ευρώπη, όμως αυτά που κάνει τη φετινή σεζόν με τη φανέλα της Βίρτους Μπολόνια είναι άκρως εντυπωσιακά.

Ο Γεωργιανός ψηλός είναι η… αιχμή του δόρατος της ομάδας του Λούκα Μπάνκι, που κάνει απίστευτη χρονιά τόσο στη Euroleague όσο και στο ιταλικό πρωτάθλημα και παρότι έφτασε κοντά ακόμη και στην αποχώρηση του το καλοκαίρι (υπήρχαν συζητήσεις και με τον Παναθηναϊκό), παρέμεινε και είναι ο κορυφαίος παίκτης της ομάδας.

Ο Σενγκέλια και τα απίστευτα πράγματα που κάνει τη φετινή σεζόν

Η Βίρτους είναι στην 2η θέση στη Euroleague μαζί με την Μπαρτσελόνα και με ρεκόρ 10-4, με τον Σενγκέλια να είναι ο πρώτος της σκόρερ και να κάνει… όργια. Συγκεκριμένα, έχει 17,2 πόντους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, ενώ έχει και 15,5 στη Lega Basket και είναι ασταμάτητος.

Με βάση τους αριθμούς που έχει διανύει την κορυφαία σεζόν στην καριέρα του, ενώ έχει «διαλύσει» τη στατιστική όσον αφορά το σκοράρισμα. Ο Γεωργιανός φόργουορντ έχει αγωνιστεί σε συνολικά 27 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις και έχει καταφέρει να πετύχει κάτι αδιανόητο.

Σε όλα τα ματς που έχει παίξει έχει σκοράρει διψήφιο αριθμό πόντων. Τόσο στις 14 αναμετρήσεις της Euroleague όσο και στις 13 που έχει δώσει στην Ιταλία ο Σενγκέλια έχει πάντα 10 πόντους και πάνω. Πρόκειται για μια μυθική επίδοση από τον «Τόκο», ο οποίος δείχνει ασταμάτητος φέτος.

Επόμενος αντίπαλος του Σενγκέλια ο… Ολυμπιακός

Ο Σενγκέλια μετά τα πρώτα 27 ματς που έχει παίξει ήρθε η ώρα να βρει απέναντι του τον Ολυμπιακό σε ένα σπουδαίο ματς που θα διεξαχθεί στην Μπολόνια. Η Βίρτους ξεκινάει την τελευταία «διαβολοβδομάδα» του 2023 κόντρα στην ομάδα του Μπαρτζώκα και ο Σενγκέλια «απειλεί» τους Πειραιώτες.

Ο Έλληνας τεχνικός καλείται να βρει λύση στο πρόβλημα… Σενγκέλια, αφού αυτός θα είναι ο «κινητήριος μοχλός» στην επίθεση της Βίρτους. Ο Άλεκ Πίτερς θα πέσει πάνω του στην άμυνα, ενώ είναι πιθανό να είναι και ο Πετρούσεφ και ο Σίκμα -ανάλογα το πόσο θα αγωνιστούν- στο ματς.

Αν ο Ολυμπιακός περιορίσει τον Γεωργιανό τότε θα έχει ελπίδες για να φύγει με το διπλό από την Ιταλία. Όμως ο Σενγκέλια είναι σε απίστευτη κατάσταση σε όλη τη διάρκεια της σεζόν, ενώ στα τελευταία δύο ματς έχει 27 πόντους κόντρα στη Μακάμπι και 14 κόντρα στην Μπασκόνια και έρχεται απέναντι στους ερυθρόλευκους… αγριεμένος.

Τα στατιστικά του και τα παιχνίδια στη Euroleague

Τα στατιστικά και τα παιχνίδια στην Ιταλία

Sports in

«Για αυτό ο Μπαρτζώκας δεν χρησιμοποίησε καθόλου τον Μόουζες Ράιτ»

Ποιος είναι ο λόγος που ο Μόουζες Ράιτ δεν έπαιξε καθόλου στο Game 4 με την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024