Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μαυροειδάκος: «Θέλουμε οι συνάδελφοί μας να μην είναι αναλώσιμοι»

Μαυροειδάκος: «Θέλουμε οι συνάδελφοί μας να μην είναι αναλώσιμοι»

«Απούσα η Πολιτεία - Υπάρχουν άνθρωποι έξω για να προστατεύσουν τους άλλους και δεν έχουν δίκαιη αντιμετώπιση» λέει ο γ.γ. της Ομοσπονδίας Ειδικών Φρουρών

Για το τραγικό τροχαίο που προκλήθηκε στη διάρκεια καταδίωξης ύποπτου οχήματος, όπου έχασε τη ζωή του ένας αστυνομικός και ένας συνάδελφός του τραυματίστηκε, μίλησε ο Στράτος Μαυροειδάκος, γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ειδικών Φρουρών.

«Πρόκειται για ένα δύσκολο πρωινό για την οικογένεια της αστυνομίας και της ομάδας ΔΙΑΣ», είπε μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ. Όπως ανέφερε το περιστατικό έγινε έπειτα από κλήση για απόπειρα κλοπής ενός αυτοκινήτου στη Νίκαια.

«Η μηχανή της ομάδας ΔΙΑΣ είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα και υπήρξε επικίνδυνος ελιγμός» εκτιμά ο Στράτος Μαυροειδάκος

Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης του ύποπτου οχήματος φέρεται να υπήρξε ένας επικίνδυνος ελιγμός. «Το ένα περιπολικό που ακολουθούσε προσπάθησε να τους αποφύγει και οι συνάδελφοί μου έχουν εκτραπεί», δήλωσε εκτιμώντας ότι είχαν αναπτύξει υψηλή ταχύτητα, ενώ δεν γνωρίζει αν έγινε εμβολισμός της μηχανής.

«Για κάποιους αυτά τα περιστατικά μπορεί να είναι απλώς νούμερα όμως για εμάς που ξέρουμε τι γίνεται και ξέρουμε τι αγώνα κάνουν τα παιδιά στην Άμεση Δράση και στην Ομάδα Δίας, προσπαθούμε πάντα να τους στηρίζουμε αλλά απ’ ό,τι φαίνεται η Πολιτεία είναι απούσα» πρόσθεσε εμφανώς αγανακτισμένος από τη θλιβερή είδηση του θανάτου του αστυνομικού.

«Αυτό που μας ενδιαφέρει (ως Ομοσπονδία) είναι να θωρακίσουμε τους συναδέλφους μου να μην είναι αναλώσιμοι. Είναι δύσκολες στιγμές. Δεν ξέρω τι πρέπει πια να κάνουμε πλέον ως συνδικαλιστές για να καταλάβουν κάποιοι ότι υπάρχουν άνθρωποι έξω για να προστατεύσουν τους άλλους και δεν έχουν καμία δίκαιη αντιμετώπιση», συνέχισε.

Μιλώντας για τους Ρομά, που φαίνεται να εμπλέκονται σε αυτή τη φονική καταδίωξη, ο κ. Μαυροειδάκος δήλωσε ότι «η Πολιτεία πρέπει να κάνει κάτι και να τους σταματήσει γιατί δεν μπορούν να βρίσκουν συνέχεια τους ίδιους».

Πώς προκλήθηκε το τροχαίο

Όλα ξεκίνησαν περίπου στις 04:00 τα ξημερώματα, όταν το κέντρο της Άμεσης Δράσης έλαβε κλήση για απόπειρα κλοπής οχήματος από την περιοχή της Νίκαιας. Στο σημείο έφτασαν αστυνομικές δυνάμεις και διαπίστωσαν ότι στο περιστατικό εμπλέκονται δύο ΙΧ αυτοκίνητα, ένα εκ των οποίων διέφυγε αμέσως ενώ το δεύτερο έμεινε λίγο πιο πίσω.

Το αποτέλεσμα ήταν να ξεκινήσει καταδίωξη με περιπολικά και μοτοσικλέτες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., η οποία κατέληξε στην εθνική οδό Αθηνών Κορίνθου.

Ενώ βρισκόταν στο ύψος της λίμνης Κουμουνδούρου, στο ρεύμα προς Κόρινθο, στην προσπάθειά του ν’ αποφύγει τις αστυνομικές δυνάμεις, ο οδηγός του ύποπτου αυτοκινήτου έκανε απότομη αλλαγή κατεύθυνσης, με αποτέλεσμα μοτοσικλέτα της ομάδας ΔΙΑΣ που συμμετείχε στην καταδίωξη να πέσει πάνω σε περιπολικό όταν ο οδηγός του φρέναρε απότομα.

Ο ένας από τους δύο αστυνομικούς που επέβαιναν στη μοτοσικλέτα τραυματίστηκε βαρύτατα, μεταφέρθηκε στο Θριάσιο νοσοκομείο όπου δυστυχώς κατέληξε λίγο αργότερα.

Στο ίδιο νοσοκομείο μεταφέρθηκε και ο έτερος αναβάτης της μηχανής της ΔΙΑΣ που έχει τραυματιστεί ελαφρύτερα.

Μετά το τροχαίο ατύχημα, το οποίο προκλήθηκε κατά την καταδίωξη, συνελήφθη ο ένας από τους υπόπτους που επέβαινε στο δεύτερο, καταδιωκόμενο όχημα.

Sports in

«Βόμβες» για Αταμάν: «Κάποιοι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν τον θέλουν…»

Τι είπε ο Πίνι Γκέρσον για Παναθηναϊκό, Αταμάν, Σλούκα και Γιαννακόπουλο…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024