Λάρισα: Στους δρόμους οι πλημμυροπαθείς αγρότες – Τα ΜΑΤ τους εμπόδισαν να αποκλείσουν την εθνική οδό
Οι αγρότες δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους, μέχρι να τους δοθούν απαντήσεις και χρονοδιάγραμμα για το ύψος των αποζημιώσεων και πότε θα μπορέσουν να επιστρέψουν στα χωράφια τους.
Συγκέντρωση στον κόμβο Πλατυκάμπου όπου από την περασμένη Τετάρτη έχουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους πραγματοποίησαν το μεσημέρι οι πληγέντες από τις πλημμύρες αγρότες της Λάρισας.
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και κλούβες των ΜΑΤ δεν επέτρεψαν στους διαμαρτυρόμενους να ανέβουν στην εθνική οδό, προκαλώντας έντονη δυσαρέσκεια στις τάξεις των αγροτών, που κατήγγειλαν τη στάση της κυβέρνησης, τονίζοντας πως “πλημμυρισμένοι και κατεστραμμένοι άνθρωποι αντιμετωπίζονται ως εχθρός από την Πολιτεία… Οι αγρότες από το μπλόκο του Πλατυκάμπου δεν το βάζουν κάτω”.
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις
Οι αγρότες δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους, μέχρι να τους δοθούν απαντήσεις και χρονοδιάγραμμα για το ύψος των αποζημιώσεων και πότε θα μπορέσουν να επιστρέψουν στα χωράφια τους.
Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΝΛ, Ρίζος Μαρούδας, κάλεσε τους αγρότες να πυκνώσουν το μπλόκο του Πλατυκάμπου, το οποίο αύριο στις 5 το απόγευμα θα πραγματοποιήσει νέα σύσκεψη, προκειμένου να εξετάσουν την περαιτέρω στάση τους.
Νωρίτερα, αγρότες που τα χωράφια τους παραμένουν κάτω από το νερό, αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, με τους ίδιους να αγωνιούν για τα πόσα χρόνια θα χρειαστούν τα χωράφια να γίνουν και πάλι παραγωγικά. Σημειωτέον, ότι αυτή την στιγμή 180.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης έκτασης παραμένουν πλημμυρισμένα.
Συμπαράσταση
Στη συγκέντρωση των αγροτών εκφράστηκε η συμπαράσταση των Δήμων Αγιάς και Κιλελέρ, μέσω των δημάρχων, Αντώνη Γκουντάρα και Θανάση Νασιακόπουλου, αντίστοιχα, του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, φοιτητών και αγροτών από την Καρδίτσα και την Μαγνησία.
Στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Κιλελέρ και πρόεδρος της ΠΕΔ, Θανάσης Νασιακόπουλος τόνισε πως “οι απαντήσεις που θα δοθούν τέλος Φεβρουαρίου έρχονται καθυστερημένα και πρέπει να είναι συγκεκριμένες και οριστικές”, ενώ ο Αντώνης Γκουντάρας επεσήμανε, ότι “τα προβλήματα των αγροτών και των δήμων είναι κοινά και οφείλουν όλοι να κινηθούν ενωτικά και να διεκδικήσουν λύσεις στα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν Δήμοι και αγρότες”.
Τα τελευταία χρόνια, οι επιστήμονες μελετούν όλο και περισσότερο τον ρόλο που έχουν τα καλοκαιρινά χόρτα στην υγεία μας και την πρόληψη χρόνιων νοσημάτων
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων