Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
O «πλήρης» Καλάθης και το... ερωτηματικό με Σάρας (vids)

O «πλήρης» Καλάθης και το… ερωτηματικό με Σάρας (vids)

Ο Νικ Καλάθης που αποτελεί τον πιο πλήρη γκαρντ στην ιστορία της Euroleague, έκανε τα πάντα στο παρκέ με τη Μονακό - Τα 27 λεπτά και το μεγάλο ερωτηματικό με τον Γιασικεβίτσιους

Ο Νικ Καλάθης αποτελεί έναν από τους κορυφαίους all around παίκτες στην ιστορία της Euroleague και το απέδειξε περίτρανα στο πρώτο παιχνίδι του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στον πάγκο της Φενέρμπαχτσε.

Η τούρκικη ομάδα απέλυσε πριν λίγα 24ωρα τον Δημήτρη Ιτούδη, ο Σάρας ανέλαβε και ξεκίνησε με το δεξί κόντρα στη Μονακό του Μάικ Τζέιμς, επικρατώντας εντός έδρας με 86-74. Ο Λιθουανός προπονητής δεν άλλαξε πολλά στο πρώτο του παιχνίδι στην Πόλη, επέλεξε να παίξει με τον Νικ Καλάθη πολύ ώρα στο παρκέ και δικαιώθηκε.

Ο Έλληνας γκαρντ έκανε για ακόμη μια φορά στην καριέρα του τα πάντα στο παρκέ, έχοντας 7 πόντους, 10 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 1 κλέψιμο σε 27 λεπτά περίπου και ήταν από τους πλέον κομβικούς παίκτες για να έρθει το ροζ φύλλο αγώνα για τη Φενέρ. Ο Καλάθης δεν ήταν ιδιαίτερα εύστοχος, όμως άγγιξε το νταμπλ-νταμπλ, κάτι που έχει γίνει σήμα κατατεθέν σε όλη τη Euroleague.

Ο Καλάθης εξάλλου είναι ο «άρχοντας» των νταμπλ-νταμπλ στην διοργάνωση, καθώς μετράει 44 και είναι με διαφορά ο πρώτος εν ενεργεία, με τον δεύτερο που ακολουθεί να είναι ο Βάλτερ Ταβάρες που έχει 30. Στην τρίτη θέση συναντάει κανείς τον Νίκολα Μιλουτίνοφ με 27, όμως αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι πως ο Καλάθης έχει αυτά τα 44 πριν καν ξεκινήσει η φετινή σεζόν.

Τα 27 λεπτά του Σάρας

Ο Ταβάρες έχει κάνει φέτος νταμπλ-νταμπλ και θα ξανακάνει, αφού αποτελεί με διαφορά τον πιο κυρίαρχο ψηλό στη διοργάνωση. Ο Καλάθης από την πλευρά του φέτος δεν είχε τόσο πολύ χρόνο στο παρκέ, τουλάχιστον όσο ήταν ο Ιτούδης, αφού έπαιζε κάτω από 18 λεπτά.

Με τον Σάρας είχε 27 λεπτά συμμετοχής στο πρώτο ματς του Λιθουανού και έβαλε «στοπ» και στη φημολογία ότι θα φύγει, μιας και οι σχέσεις τους δεν ήταν και οι καλύτερες από τη θητεία τους στην Μπαρτσελόνα. Τουλάχιστον προς το παρόν.

Αυτό είναι και το μεγάλο ερωτηματικό, αφού τα 27 λεπτά που έπαιξε δείχνουν… κάτι, αλλά ίσως και να μην δείχνουν και τίποτα. Το σίγουρο είναι ότι υπήρχε θέμα στη Βαρκελώνη, ενώ ο Καλάθης είχε θέμα και πριν τον Σάρας στην Φενέρ. Όμως κόντρα στη Μονακό έδειξε ότι μπορεί να προσφέρει πολλά σε αυτό που θέλει να φτιάξει και να αλλάξει ο Λιθουανός.

Η συνέχεια θα δείξει για τον Καλάθη, ο οποίος αν και δεν έχει γίνει «διπλός» ακόμη φέτος , έχει γράψει και… γράφει τη δική του ιστορία στη Euroleague. Σημαντικό είναι πως μπορεί να μην έχει νταμπλ νταμπλ φέτος, αλλά στο ματς με τη Βιλερμπάν για την 4η αγωνιστική άγγιξε το τριπλ-νταμπλ, έχοντας 7 πόντους, 8 ριμπάουντ και 9 ασίστ.

Αξίζει να σημειωθεί πως τη φετινή σεζόν έχει 5,5 πόντους, 3,5 ριμπάουντ και 2,8 ασίστ με τη Φενέρ, ενώ τα στατιστικά καριέρας του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση είναι 9,1 πόντοι, 3,7 ριμπάουντ και 5,8 ασίστ.

Sports in

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αποκλειστικά στο in: «Μπορούμε να περάσουμε την Άστον Βίλα»

Στην συνέντευξή του στο in o «Μέντι» - όπως θέλει να τον αποκαλούν- δηλώνει ότι η ομάδα κατεβαίνει για να κερδίσει όλους τους αγώνες, ακόμη και την Άστον Βίλα. Μιλά για τα πέναλτι που δεν βλέπει, τον Τζολάκη, για τα παιδικά του χρόνια, το αγαπημένο του σύστημα και το VAR.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024