Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Άγιαξ – ΑΕΚ 3-1: Η «Ένωση» πλήρωσε τα λάθη του Αθανασιάδη

Άγιαξ – ΑΕΚ 3-1: Η «Ένωση» πλήρωσε τα λάθη του Αθανασιάδη

Η ΑΕΚ έκανε το ένα λάθος πίσω από το άλλο, ο Άγιαξ εκμεταλλευόταν και κάπως έτσι ήρθε η ήττα με 3-1 για την Ένωση στην Ολλανδία και το «αντίο» από την Ευρώπη. Μοιραίος ο Αθανασιάδης ο οποίος έχει τεράστιο μερίδιο ευθύνης στα δύο από τα τρία γκολ του «Αίαντα».

Η ΑΕΚ ταξίδεψε στην Ολλανδία με σκοπό να πάρει τον βαθμό η τους βαθμούς κόντρα στον Άγιαξ που θα την έστελναν στο top-24 του Europa Conference League.

Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό με τον Γιώργο Αθανασιάδη να πίνει… θάλασσα με δύο τεράστια λάθη τα οποία και έφεραν την ήττα για την Ένωση με 3-1 και παράλληλα τον αποκλεισμό από την Ευρώπη.

Ο Άκπομ πέτυχε δύο γκολ (5′, 56′) για την ομάδα του Φαν Σιπ, ένα ο Τέιλορ (26′), με τον Λιβάι Γκαρσία (11′) να ισοφαρίζει προσωρινά.

Πώς ξεκίνησαν

Ο Αθανασιάδης ήταν στο τέρμα για την ΑΕΚ, με τους Ρότα, Βίντα, Μουκουντί και Χατζισαφί στην άμυνα. Σιμάνσκι, Μάνταλος ήταν στον άξονα, με τον Άμραμπατ δεξιά, τον Ελίασον αριστερά και τους Τσούμπερ, Γκαρσία στην επίθεση.

Από την άλλη, ο Άγιαξ ξεκίνησε με τον Ραμάι στο τέρμα, τους Ρενς, Σούταλο, Χάτο και Σόσα στην άμυνα. Οι Ταχίροβιτς, Χλίνσον και Τέιλορ ήταν στα χαφ, ενώ στην επίθεση οι Μπρόμπι, Άκπομ και Μπορζ.

«Τρελό» ημίχρονο

Στη μεγαλύτερη διάρκειά του το πρώτο μέρος είχε τρομερό ρυθμό και κάθε επίθεση των δύο ομάδων «μύριζε» γκολ.

Στο 4’ ο Αθανασιάδης έσωσε την ΑΕΚ σε παραλίγο αυτογκόλ του Βίντα, αλλά από το κόρνερ ο Έλληνας τερματοφύλακας έκανε κάκιστη έξοδο και ο Άκπομ με κεφαλιά έγραψε το 1-0.

Η Ένωση δεν πτοήθηκε και στο 11’ έφτασε στο 1-1 όταν ο Ελάσον εκτέλεσε ένα φάουλ από τα δεξιά και ο Γκαρσία με ανάποδη κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Επτά λεπτά μετά μάλιστα η ΑΕΚ έφτασε μία ανάσα από την ανατροπή, αλλά ο Ραμάι έβγαλε εντυπωσιακά το σουτ του Τσούμπερ. Και με τη συμπλήρωση 20 λεπτών ο Αίαντας έφτασε σε δεύτερο γκολ. Ο Χάτο έκανε την κάθετη, ο Μουκουντί έχασε τον Τέλορ που πλάσαρε για το 2-1.

Παρά την ψυχρολουσία η ΑΕΚ και πάλι αντέδρασε καλά και με εξαίρεση μία ευκαιρία με τον Μπρόμπεϊ, που έσωσε ο Αθανασιάδης, δεν κινδύνεψε. Σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις είχε μάλιστα και καλές προϋποθέσεις για γκολ, αλλά τα χάλασε στο τέλος.

Νέο λάθος από τον Αθανασιάδη και «ταφόπλακα» στις ελπίδες της ΑΕΚ

Στο δεύτερο μέρος η Ένωση πάλεψε για να ισοφαρίσει, όμως ο Άγιαξ ήταν αυτό που βρήκε το γκολ ξανά με τον Άκπομ. Ο Μάρτα τροφοδότησε τον Άγγλο φορ ο οποίος μπήκε στην περιοχή έπιασε αδύναμα το σουτ με τον Αθανασιάδη να κάνει λάθος υπολογισμό για το 3-1.

Η Ένωση στη συνέχεια προσπάθησε να αντιδράσει με τον Άγιαξ να την βρίσκει εκτεθειμένη, έχοντας ακόμη δύο τρεις καλές στιγμές για να διευρύνει το προβάδισμα με το 3-1 να παραμένει μέχρι το τελικό σφύριγμα.

Άγιαξ (Τζον Φαν’τ Σιπ): Ραμάι, Σόσα, Χάτο, Σούταλο, Ρενς (74′ Γκουάιερ), Ταχίροβιτς, Τέιλορ, Χλίνσον (86′ Μικαουτάτζε), Άκπομ, Φορμπς (62′ Γκαάεϊ), Μπρόμπεϊ (46′ Μάρτα).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Χατζισαφί, Μουκουντί (83′ Γαλανόπουλος), Βίντα, Ρότα, Σιμάνσκι (90+1′ λ.τρ. Μοχαμάντι), Μάνταλος, Άμραμπατ (61′ Πισάρο), Ελίασον, Τσούμπερ, Λιβάι Γκαρσία (83′ Γιόνσον).

Sports in

Ολυμπιακός – Λαμία 4-1: «Μάγος» ο Ποντένσε…

Ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ποντένσε, που είχε γκολ και ασίστ, επικράτησε με 4-1 της Λαμίας και πλέον στρέφει το βλέμμα του στο κρίσιμο παιχνίδι με την Άστον Βίλα – Τσικίνιο, Ναβάρο και Αλεξανδρόπουλος τα άλλα τρία γκολ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024