
Ειδικό σχολείο Ρεθύμνου: Σε αίθουσες-τρύπες στοιβάζονται οι μαθητές
Για τα παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού υπάρχει μόνο ένα δωμάτιο ηρεμίας, ενώ ρωγμές προδίδουν προβλήματα στατικότητας
Σε αίθουσες που μοιάζουν με αποθήκες κάνουν μάθημα τα παιδιά του Ειδικού Σχολείου Ρεθύμνου στα Μισίρια, ενώ στους τοίχους διακρίνονται μεγάλες ρωγμές που προδίδουν ενδεχόμενα προβλήματα στατικότητας.
Οι 35 μαθητές του δημοτικού και του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Κατάρτισης στοιβάζονται σε σχολικές αίθουσες-τρύπες, ενώ για τα παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού υπάρχει μόνο ένα δωμάτιο ηρεμίας.
Τριτοκοσμικές είναι οι συνθήκες υπό τις οποίες καλούνται να κάνουν μάθημα μαθητές με ειδικές ανάγκες
Όπως αναφέρει το Neakriti.gr, το ΕΕΕΕΚ είναι το μοναδικό δημόσιο σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον νομό που απευθύνεται σε μαθητές με ειδικές ανάγκες.
Υποτίθεται ότι φιλοξενείται στο ειδικό δημοτικό σχολείο «προσωρινά», αλλά αυτό κρατάει 20 χρόνια. Το σχολείο έχει ουσιαστικά χωριστεί στα δύο, με τους μαθητές του εργαστηρίου, να αναγκάζονται να κάνουν μάθημα υπό άθλιες συνθήκες.

Δωμάτια χωρίς παράθυρα
Η τραπεζαρία των παιδιών είναι ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα, με ένα τραπέζι και δύο στρώματα κάτω. Αυτές ήταν ουσιαστικά οι αποθήκες του δημοτικού σχολείου.
Οι μεγαλύτερες αίθουσες έχουν διχοτομηθεί σε δύο ή τρία μικροσκοπικά δωμάτια.
Το κτίριο σε πολλά σημεία εμφανίζει ρωγμές και ενδείξεις προβλημάτων στατικότητας, προκαλώντας τρόμο στη σκέψη ότι παιδιά με ειδικές ανάγκες βρίσκονται καθημερινά σε αυτούς τους χώρους ρισκάροντας την ασφάλεια τους.
Στην κουζίνα οι τοίχοι ξεκολλάνε, ενώ τα τοιχία ακριβώς από πάνω έχουν υποχωρήσει και πέφτουν.
- Βόμβα έξω από αστυνομικό τμήμα στο Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας (βίντεο)
- Μαζικές τρομοκρατικές επιθέσεις στην Κολομβία με 14 νεκρούς και 38 τραυματίες λίγο πριν τις εκλογές (βίντεο)
- Λίβανος: Νέα ισραηλινά πλήγματα στον νότο μετά την εντολή του Νετανιάχου – Πολίτες φεύγουν από τον νότο
- Πυροβολισμοί εναντίον αντιφασιστών στην Ιταλία, την επέτειο της Ημέρας της Απελευθέρωσης
- Οι παίκτες του ΟΦΗ έκαναν pasillo, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ αποδοκίμαζαν! (vid)
- Κόντης: «Συγκλονιστικό επίτευγμα για τον ΟΦΗ – Του χρόνου να κάνουμε κάτι μεγάλο» (vid)


