Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης: Η Ελλάδα στηρίζει την αναθεώρηση του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα στηρίζει την αναθεώρηση του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι η Ελλάδα στηρίζει τη νέα πρόταση, παρότι έχει μειωθεί το γενικότερο επίπεδο φιλοδοξίας

Στη συζήτηση που έγινε για την αναθεώρηση του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες η ελληνική πλευρά καταρχάς θεωρεί ισορροπημένη τη νέα πρόταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην παρέμβασή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι η Ελλάδα στηρίζει τη νέα πρόταση, παρότι έχει μειωθεί το γενικότερο επίπεδο φιλοδοξίας.

«Οι πόροι για τη Μετανάστευση αποτελούν προτεραιότητα και τα ποσά που έχουν προστεθεί είναι το ελάχιστο που μπορεί να αποδεχθεί»

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η αναθεώρηση του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου πρέπει να εγκριθεί ως πακέτο με τη χρηματοδοτική βοήθεια προς την Ουκρανία.

Υπογράμμισε επίσης ότι για την Ελλάδα, χώρα πρώτης γραμμής και εξωτερικό σύνορο τη Ευρωπαϊκή Ένωση, οι πόροι για τη Μετανάστευση αποτελούν προτεραιότητα και τα ποσά που έχουν προστεθεί είναι το ελάχιστο που μπορεί να αποδεχθεί.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Μητσοτάκης: Πρώτο ζήτημα στην ατζέντα μας θα είναι το θέμα της ευρωπαϊκής διεύρυνσης

Νωρίτερα, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «η Σύνοδος Κορυφής η οποία θα ξεκινήσει σε λίγο καλείται να πάρει κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον της ευρωπαϊκής μας οικογένειας. Πρώτο ζήτημα στην ατζέντα μας θα είναι το θέμα της ευρωπαϊκής διεύρυνσης».

Ακολούθως υπογράμμισε πως «η Ελλάδα στηρίζει τις προτάσεις της ευρωπαϊκής επιτροπής σχετικά με τη διεύρυνση δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη να ξεκινήσουν ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία και ελπίζω και εύχομαι να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τις όποιες αντιδράσεις ώστε ομόφωνα το ευρωπαϊκό συμβούλιο να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι το μέλλον της Ουκρανίας είναι εντός της ευρωπαϊκής οικογένειας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αναφερθεί και στη συζήτηση που θα γίνει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. «Τέλος θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και θέλω να πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να καταλήξουμε σε συμπεράσματα τα οποία να αποτυπώνουν από τη μία την πάγια θέση της ΕΕ ότι το Ισραήλ έχει το δικαίωμα στην αυτοάμυνα, από την άλλη όμως να αποτυπώσουμε και την αυξανόμενη ανησυχία μας για τις σημαντικότατες απώλειες αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας. Είναι πολύ σημαντικό η ΕΕ να μπορέσει να διατυπώσει μία ενιαία θέση για ένα ζήτημα το οποίο εξάλλου αφορά την άμεση γειτονιά μας, αφορά τη σταθερότητα της Ανατολικής Μεσογείου», κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Sports in

Στο «καμίνι» του ΣΕΦ για το προβάδισμα πρόκρισης ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μπαρτσελόνα στο κατάμεστο ΣΕΦ για το Game 3 των playoffs της Euroleague με μοναδικό στόχο να κάνει το 2-1 στη σειρά των προημιτελικών απέναντι στη Μπαρτσελόνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024