Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κίνα: Ο σταθμός του μετρό που βρίσκεται στη μέση του πουθενά

Κίνα: Ο σταθμός του μετρό που βρίσκεται στη μέση του πουθενά

Ο σταθμός διαθέτει τρεις εξόδους, αλλά μόνο η μία χρησιμοποιείται σήμερα.

Ο σταθμός Caojiawan κοντά στο Chongqing της Κίνας, που άνοιξε τον Οκτώβριο του 2015, έχει αποκτήσει μία περίεργη φήμη κυρίως λόγω της ιδιόμορφης θέσης του μέσα σε μια έρημη έκταση.

Βγαίνοντας κανείς από τον σταθμό Caojiawan, δεν τον υποδέχεται το συνηθισμένο αστικό τοπίο, αλλά μια απέραντη, ανεκμετάλλευτη γη. Αυτός ο σταθμός, που σχεδιάστηκε για να συνδέει το αγροτικό προάστιο Caijiagang με το κέντρο της πόλης Chongqing, έχει γίνει κάτι σαν θρύλος. Η μοναδική του τοποθεσία στη μέση του φαινομενικά πουθενά έχει προκαλέσει τόσο ενδιαφέρον όσο και απορία.

Η θέση του σταθμού Caojiawan δεν είναι αποτέλεσμα λανθασμένου υπολογισμού ή αβλεψίας, αλλά μέρος μιας στρατηγικής με προοπτική

Ο σταθμός διαθέτει τρεις εξόδους, αλλά μόνο η μία χρησιμοποιείται σήμερα.

Όπως αποκαλύπτουν πρόσφατες φωτογραφίες, το περιβάλλον του σταθμού στερείται των συνηθισμένων αστικών στοιχείων: δεν υπάρχουν κατοικίες, δεν υπάρχουν ασφαλτοστρωμένοι δρόμοι, δεν υπάρχουν καταστήματα και υπάρχει εμφανής απουσία άλλων μέσων μαζικής μεταφοράς. Το σκηνικό συμπληρώνεται με μια αξιοσημείωτη σπανιότητα επιβατών.

Exit of Chinese Subway In The Middle of Nowhere.

byu/Monsur_Ausuhnom inDamnthatsinteresting

Αυτή η ασυνήθιστη κατάσταση εξακολουθεί να υφίσταται και σήμερα. Όπως μοιράστηκε ένας εργαζόμενος του σταθμού με την Chongqing Morning Post, «Πολύ λίγοι επιβάτες κατεβαίνουν σε αυτόν τον σταθμό. Τις περισσότερες φορές, δεν θα υπάρχει κανένας επιβάτης που να επιβιβάζεται ή να αποβιβάζεται εδώ».

Ωστόσο, η θέση του σταθμού Caojiawan δεν είναι αποτέλεσμα λανθασμένου υπολογισμού ή αβλεψίας, αλλά μέρος μιας στρατηγικής με προοπτική. Οι υπάλληλοι της Chongqing Rail Transit υποδηλώνουν ότι αυτός ο φαινομενικά εκτός τόπου σταθμός του μετρό είναι μια υπολογισμένη κίνηση, προβλέποντας τη μελλοντική αστική επέκταση σε μια ταχέως εκσυγχρονιζόμενη Κίνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024