Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Θέμα αρχής οι γερμανικές αποζημιώσεις», είπε ο Κασσελάκης από τα Καλάβρυτα

«Θέμα αρχής οι γερμανικές αποζημιώσεις», είπε ο Κασσελάκης από τα Καλάβρυτα

Ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε ότι «πρέπει να βοηθήσουμε την κυβέρνηση στην προσπάθειά της, αν το επιθυμήσει και το επιδιώξει, για διεκδίκηση αποζημιώσεων από τη γερμανική κυβέρνηση»

Στα Καλάβρυτα βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης ο Στέφανος Κασσελάκης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων τιμής και μνήμης για τα 80 χρόνια από την Σφαγή των Καλαβρύτων.

Μετά το τέλος της επιμνημόσυνης δέησης στο τόπο εκτέλεσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, στις δηλώσεις του, μίλησε για την ανάγκη διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων.

«Σε αυτόν εδώ τον πανέμορφο τόπο, τον ιερό τόπο, πριν από 80 χρόνια έχασαν τη ζωή τους πάρα πολλοί άνθρωποι, οικογένειες, απόγονοι που δεν ήρθαν ποτέ σε αυτόν τον τόπο, στην ιστορία του. Όλοι εμείς που είμαστε στην πολιτεία και επισκεπτόμαστε εδώ αυτή την ημέρα, έχουμε μία τεράστια ευθύνη να δώσουμε τον αγώνα για δικαιοσύνη. Είναι ένας αγώνας στον οποίο αναφερόταν και ο Μανώλης Γλέζος» σημείωσε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Και προσέθεσε: «Για να τον παραφράσω, ακόμα και αν είναι να κερδίσουμε ένα ευρώ, αξίζει να δώσουμε τον αγώνα. Είναι ηθικό θέμα, είναι θέμα αρχής».

«Χρειαζόμαστε λιγότερη διχόνοια σαν χώρα. Ας εμπνευστούμε από τα Καλάβρυτα σήμερα»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως είναι πολύ συγκινημένος και τόνισε πως «πρέπει να βοηθήσουμε την κυβέρνηση στην προσπάθειά της, αν το επιθυμήσει και το επιδιώξει, για διεκδίκηση αποζημιώσεων από τη γερμανική κυβέρνηση. Θα είμαστε υπεύθυνη αντιπολίτευση και θέλουμε να είμαστε συνοδοιπόροι στην πορεία για δικαιοσύνη στο μέλλον αυτού του τόπου», ανέφερε.

«Παροτρύνω όλους τους συμπολίτες μας να σκεφτούν όλους τους μαρτυρικούς τόπους από τα κατοχικά χρόνια και να υποστηρίξουν μία καλύτερη Ελλάδα από εδώ και πέρα με λιγότερη διχόνοια. Χρειαζόμαστε λιγότερη διχόνοια σαν χώρα. Ας εμπνευστούμε από τα Καλάβρυτα σήμερα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη

Πριν από 80 ακριβώς χρόνια, στα Καλάβρυτα, έλαβε χώρα μία από τις μεγαλύτερες θηριωδίες των ναζιστών. Άνθρωποι που χάθηκαν, οικογένειες που ξεκληρίστηκαν, απόγονοι που δε γεννήθηκαν ποτέ. Το αποτρόπαιο πρόσωπο της Ιστορίας.

Όλοι εμείς που επισκεπτόμαστε τον ιερό αυτό τόπο σήμερα, έχουμε μια τεράστια ευθύνη: να δώσουμε τον αγώνα για δικαιοσύνη. Για τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Είναι ένας αγώνας στον οποίο αναφερόταν συχνά ο Μανώλης Γλέζος. Για να τον παραφράσω, ακόμα κι αν είναι να κερδίσουμε ένα ευρώ, αξίζει να δώσουμε τον αγώνα. Είναι ηθικό θέμα, είναι θέμα αρχής».

Δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη Κασσελάκη στα Καλάβρυτα

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για το σπουδαίο παιχνίδι με την Άστον Βίλα (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το εκτός έδρας παιχνίδι με την Άστον Βίλα για τα ημιτελικά του Europa Conference League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024