Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
OT FORUM – Μαυρουδής [Neuropublic]: Φέρνουμε την τεχνολογία στο χωράφι

OT FORUM – Μαυρουδής [Neuropublic]: Φέρνουμε την τεχνολογία στο χωράφι

Ο αντιπρόεδρος της Neuropublic μιλά στο OT FORUM για τον στόχο της εταιρείας να βοηθήσει τον Έλληνα παραγωγό «να παράγει περισσότερα με λιγότερα»

Για τις προκλήσεις της ευφυούς γεωργίας και για το πώς η Ελλάδα αποτελεί role model στην Ευρώπη στον συγκεκριμένο τομέα, μίλησε στο OT FORUM, ο Ιωάννης Μαυρουδής, αντιπρόεδρος και εντεταλμένος σύμβουλος της Neuropublic.

Κάνοντας μια μικρή περιγραφή της ιστορίας της, είπε ότι ιδρύθηκε το 2003 ως μια μικρή εταιρεία software με μόλις 13 εργαζομένους και σήμερα είκοσι χρόνια μετά απασχολεί 188 εργαζομένους και εκτείνεται σε Ισπανία, Πορτογαλία, Πολωνία, Κύπρο και Αίγυπτο, μεταφέροντας τεχνογνωσία πάνω στην ευφυή γεωργία.

Ειδικότερα για την Ελλάδα, ανέφερε ότι στόχος είναι βοηθήσουν τον Έλληνα παραγωγό «να παράγει περισσότερα με λιγότερα» και να μπει στο καινούριο πνεύμα που δημιουργεί η νέα ΚΑΠ.

Ο κ. Μαυρουδής περιέγραψε τις πρώτες δυσκολίες που αντιμετώπισε αρχικά η εταιρεία, καθώς αρκετοί αγρότες ήταν δύσπιστοι ως  προς τα τεχνολογικά εργαλεία στο χωράφι τους, πρόσθεσε ωστόσο ότι με αρωγό ένα μεγάλο δίκτυο συνεργατών κατάφεραν να τους πείσουν ότι η «τεχνολογία βοηθάει, δεν είναι εμπόδιο».

«Νομίζω ότι πλέον είναι αναγκαίο κακό, εγώ θα έλεγα καλό, ότι τεχνολογία πρέπει να μπει μπει στο χωράφι.  Με την Πράσινη Συμφωνία της ΕΕ που είναι πάνω από την ΚΑΠ και που θέτει πιο αυστηρά πρότυπα, το μόνο εφόδιο που μπορεί να έχει ένας παραγωγός αυτή τη εποχή είναι η τεχνολογία» είπε μεταξύ άλλων.

Υπογράμμισε ότι η χρήση της τεχνολογίας μειώνει σημαντικά το κόστος παραγωγής και χρηματοδοτείται από την ΕΕ: «Έχει μπει σε όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία της ΚΑΠ».

Φωτογραφίες: Δημήτρης Μιχαλάκης

Gaiasense app

O κ. Μαυρουδής εν συνεχεία, αναφέρθηκε στην εφαρμογή gaiasense app της Neuropublic, η οποία είναι ήδη μεταξύ των πρώτων 40 εφαρμογών στο App Store και στην πρώτη δεκάδα στο Google. To συγκεκριμένο app παρέχει πληροφόρηση στον παραγωγό για το τι συμβαίνει στο χωράφι του, όπως για παράδειγμα εξατομικευμένες μετεωρολογικές προβλέψεις, και παρέχει -μεταξύ άλλων- συμβουλές για λίπανση και άδρευση μέσα από το κινητό.

Ερωτηθείς σχετικά με το κόστος της εφαρμογής, υπογράμμισε ότι ο εξοπλισμός παρέχεται δωρεάν και το μόνο που πληρώνει ένας αγρότης είναι μία συνδρομή που ξεκινά από τα 30 ευρώ τον χρόνο.

Υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό να μπει κόσμος στην παραγωγή, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να δοθούν κίνητρα σε κάθε «επαγγελματία υπαίθρου», και ο κάθε αγρότης να εφοδιάζεται με εργαλεία.

Επενδυτικά σχέδια

Ο κ. Μαυρουδής αναφέρθηκε επίσης και στην πρόσφατη συμφωνία για τη συμμετοχή του LATSCO FAMILY OFFICE, με μειοψηφικό ποσοστό, στο μετοχικό κεφάλαιο της Neuropublic, σε συνέχεια της εμπιστοσύνης που έδειξε στην εταιρεία η Τράπεζα Πειραιώς το 2021.

Η απόφαση του LATSCO FAMILY OFFICE να επενδύσει στη Neuropublic, αποτελεί επιβεβαίωση της επιτυχημένης στρατηγικής της τελευταίας, και, την ίδια στιγμή, ψήφο εμπιστοσύνης στο ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας, ενώ ανοίγει νέες, λαμπρές προοπτικές για τη διεθνή επέκταση της ελληνικής εταιρείας, μέσα στα επόμενα χρόνια. Στο πλαίσιο αυτό αποκάλυψε ότι επόμενος στόχος για επέκταση είναι η κεντρική  Ευρώπη.

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024