Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Λονδίνο: Βασανιστικός θάνατος για 35χρονη - Της συμπεριφέρονταν σαν «σκλάβα» και την τάιζαν μόνο με κέτσαπ

Λονδίνο: Βασανιστικός θάνατος για 35χρονη – Της συμπεριφέρονταν σαν «σκλάβα» και την τάιζαν μόνο με κέτσαπ

Η 35χρονη Σακίρα Σπένσερ υπέφερε από φρικτά βασανιστήρια στα χέρια τριών ατόμων που θεωρούσε φίλους της και στο τέλος της ζωής ήταν αποστεωμένη είχε μείνει ουσιαστικά μόνο «σάρκα με κόκκαλα»

Με φρικτό και βασανιστικό τρόπο σκότωσαν μία 35χρονη γυναίκα τρία άτομα από το Δυτικό Λονδίνο στη Βρετανία, δύο γυναίκες και ένας άνδρας, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για τη δολοφονία της.

Η 35χρονη Σακίρα Σπένσερ υπέφερε από φρικτά βασανιστήρια στα χέρια της πρώην γειτόνισσάς της Ασάνα Στούντχολμ, 38 ετών, του εραστή της, Σον Πέντλμπερι 26 ετών, και της φίλης τους, Λίσα Ρίτσαρντσον, 44 ετών, οι οποίοι της «συμπεριφέρονταν σαν να ήταν σκλάβα» και στο τέλος της ζωής ήταν αποστεωμένη έχοντας μείνει ουσιαστικά μόνο «σάρκα με κόκκαλα», καθώς οι δύο γυναίκες και ο άνδρας, της ζεμάτισαν τα πόδια και την τάιζαν μόνο φακελάκια κέτσαπ.

Οι τρεις κατηγορούμενοι (Πηγή: MET Police)

Όπως άκουσαν οι ένορκοι στο δικαστήριο του Ολντ Μπέιλι, η 35χρονη μία «όμορφη, χαρούμενη και υγιής γυναίκα» μεγέθους 16 λίγο πριν τον θάνατό της είχε μετατραπεί σε μία «λιπόσαρκη και σκελετωμένη γυναίκα μεγέθους έξι».

Σκουλήκια έβγαιναν από το διαμέρισμά της

Τον περασμένο Σεπτέμβριο το άψυχο σώμα της εντοπίστηκε σε συνθήκες προχωρημένης σήψης, αφού οι γείτονες είδαν σκουλήκια να βγαίνουν από το διαμέρισμά της στο Ίλινγκ, στο δυτικό Λονδίνο.

Οι τρεις είχαν αρνηθεί τις κατηγορίες τη δολοφονία και την παρεμπόδιση της νόμιμης ταφής της Σπένσερ, ωστόσο τη Δευτέρα, οι ένορκοι έκριναν και τους τρεις κατηγορούμενους ένοχους και για τις δύο κατηγορίες εναντίον τους.

Οι ένορκοι άκουσαν από το δικαστήριο πως οι τρεις κατηγορούμενοι είχαν υποτάξει, χειραγωγήσει και επιβληθεί στην 35χρονη σε τέτοιο σημείο που βρισκόταν υπό τον «πλήρη έλεγχο» έλεγχο τους. Επί πολλούς μήνες, την είχαν απομονώσει, εκπορνεύσει, της στέρησαν τον αυτοσεβασμό και της, ενώ άρπαζαν και όλες τις οικονομίες της.


Στο διαμέρισμα της Στούντχολμ, η αστυνομία βρήκε έγγραφα, που έδειχναν ότι λάμβανε όλα τα επιδόματα της Σακίρα και είχε τον έλεγχο των οικονομικών της. Ορισμένα έγγραφα ήταν κρυμμένα κάτω από ένα στρώμα, ενώ άλλα βρίσκονταν σε μια τσάντα.

Της φέρονταν σαν σκλάβα

Όπως αναφέρει το Sky News, οι κατηγορούμενοι την ξυπνούσαν τις πρώτες πρωινές ώρες για να καθαρίζει τα σπίτια τους και την έστελναν για θελήματα στα καταστήματα. Η εισαγγελέας Άλισον Χάντερ δήλωσε: «Στις αρχές του 2021 η Σακίρα Σπένσερ ήταν μία υγιής γυναίκα μεγέθους 16 και ζύγιζε περίπου 74 κιλά. Μέχρι τον Ιούλιο του 2022 ήταν μόνο σάρκα και κόκαλα. Λιπόσαρκη και σκελετωμένη, με μώλωπες από το κεφάλι μέχρι τα πόδια, με μαύρα κενά μάτια. Στις φωτογραφίες που τράβηξαν οι κατηγορούμενοι λίγο πριν πεθάνει, ήταν μόλις και μετά βίας μία λιπόσαρκη γυναίκα μεγέθους έξι».

«Όποιο κι αν ήταν το ασύλληπτο, σκληρό, σαδιστικό κίνητρό τους, οι τρεις κατηγορούμενοι βασάνισαν,  έκαναν να λιμοκτονήσει, ζεμάτισαν και τελικά ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου τη Σακίρα Σπένσερ», προσέθεσε.

Η Σακίρα Σπένσερ όπως αναφέρει το BBC γνώρισε για πρώτη φορά τη Στούντχολμ όταν έγιναν γειτόνισσες. Η Στούντχολμ έβαλε στο στόχαστρο τη νεαρή γυναίκα, η οποία περιγράφηκε από έναν άλλο γείτονα ως «ένα αξιαγάπητο άτομο, αργόστροφο και κοινωνικά αδέξιο, το οποίο παρουσιαζόταν ως άτομο με μαθησιακές δυσκολίες».

Την περιέλουσαν με βραστό νερό, χρησιμοποίησαν έναν αναπτήρα και ένα σπρέι ως φλόγιστρο, καίγοντας το πρόσωπό της και τη χτύπησαν στο κεφάλι με ένα βαρύ μηχάνημα για μασάζ

H 35χρονη Σακίρα Σπένσερ

Πώς τη χειραγώγησαν

Τράβηξε την προσοχή της 35χρονης, την έβγαζε έξω για ποτό και την έβαλε στον κόσμο των ναρκωτικών, με αποτέλεσμα να αλλάξει η συμπεριφορά της. «Η Σακίρα ήρθε πιο κοντά στην Στούντχολμ, η οποία κατάφερε να την απομονώσει σιγά σιγά», προσέθεσε ο γείτονας.

Τα κινητά τηλέφωνα των κατηγορουμένων κατασχέθηκαν, ενώ βρέθηκαν εκατοντάδες μηνύματα που αναφέρονταν στην κακοποίηση στην οποία είχαν υποβάλει την 35χρονη. Μάλιστα η αρρωστημένη συμπεριφορά τους δεν έμεινε εκεί καθώς η Στούντχολμ και η Ρίτσαρντσον αντάλλαξαν εικόνες που την κορόιδευαν, ενώ ανακαλύφθηκαν επίσης βίντεο με τη Σπένσερ να ξυλοκοπείται ενώ οι άλλοι γελούσαν και χλεύαζαν.

Οι μήνες κακοποίησης κατέληξαν σε φρικτή κατάληξη τον Σεπτέμβριο του 2022 στο διαμέρισμα της Στούνχολμ, στο βορειοδυτικό Λονδίνο, όταν οι ξυλοδαρμοί τους έφεραν τη Σακίρα στα πρόθυρα του θανάτου.

Στα τέλη Αυγούστου, η αστυνομία σταμάτησε τη Σακίρα κοντά στο διαμέρισμα της Στούνχολμ, η οποία ανησυχούσε για την εμφάνιση και τη συμπεριφορά της. Δεν τους είπε τίποτα και επέστρεψε στη μοναχική της κόλαση.

Την έλουσαν με ζεστό νερό και την έκαψαν με αναπτήρα

Το βράδυ της Δευτέρας 12 Σεπτεμβρίου του περασμένου έτους, η 35χρονη οδηγήθηκε πίσω στο διαμέρισμά της μέσα σε ένα πορτμπαγκάζ αυτοκινήτου από τους ανθρώπους που κάποτε θεωρούσε φίλους της. Ένα πολίτης την είδε να πέφτει καθώς δεν μπορούσε να περπατήσει από το αυτοκίνητο. Ήταν η τελευταία φορά που την είδαν ζωντανή.

Η Στούνχολμ έστειλε στη Ρίτσαρντσον ένα μήνυμα που έλεγε: «Η Σακίρα δεν είναι πια στο σπίτι της, της έχω πάρει το κεφάλι, σε χρειάζομαι εδώ, θα πάω φυλακή». Αυτό ήταν το σήμα για να συγκεντρωθούν και οι τρεις στο διαμέρισμα της Στούνχολμ. Τότε πραγματοποίησαν τις τελευταίες συνεχείς επιθέσεις τους στη Σακίρα, οι οποίες θα αποβούν μοιραίες. Την περιέλουσαν με βραστό νερό, χρησιμοποίησαν έναν αναπτήρα και ένα σπρέι ως φλόγιστρο, καίγοντας το πρόσωπό της και τη χτύπησαν στο κεφάλι με ένα βαρύ μηχάνημα για μασάζ.

Την έβαλαν στο πορτμπαγκάζ και την οδήγησαν πίσω στο διαμέρισμά της, όπου την κλείδωσαν σε ένα ντουλάπι του διαδρόμου.

Η στιγμή που η Στούνχολμ και ο Πέντλμπερι μεταφέρουν τη Σακίρα στο σπίτι της Πηγή: Met Police

Πώς προσπάθησαν να καλύψουν τα ίχνη τους

Η Χάντερ  ακόμα ανέφερε ότι δίπλα της είχαν τοποθετήσει πάγο για να επιβραδυνθεί η αποσύνθεση.

Στη συνέχεια, εφημερίδες τοποθετήθηκαν προσεκτικά στο πάτωμα δίπλα στο κρεβάτι, σαν η Σπένσερ να διάβαζε και να πέθανε στον ύπνο της. Μάλιστα είχαν κι ένα εναλλακτικό σχέδιο για την τοποθέτηση του πτώματος σε ένα τροχόσπιτο, το οποίο εγκαταλείφθηκε επειδή οι κατηγορούμενοι δεν μπορούσαν να διακινδυνεύσουν τη μετακίνησή της λόγω της προχωρημένης αποσύνθεσής του.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας συγκάλυψης, οι κατηγορούμενοι καθάρισαν το αίμα, τα σωματικά υγρά και το DNA του θύματος από τα σπίτια τους και αφαίρεσαν όλα τα ίχνη της παρουσίας τους από το διαμέρισμα της.

Η μεταθανάτια εξέταση κατέγραψε έναν κατάλογο τραυματισμών στο κεφάλι και τα πόδια της. Η εισαγγελία είπε: «Το σώμα της απλά εξαντλήθηκε».

Λίγο αργότερα, ο δεσμός συνενοχής της τριάδας έσπασε. Ο Πέντλμπερι ομολόγησε σε μέλη της οικογένειάς του τι είχαν κάνει αυτός και οι δύο γυναίκες. Ο θείος του κάλεσε την αστυνομία. Κατά τη διάρκεια της δίκης ο Πέντλμπερι άλλαξε την ιστορία του, λέγοντας ότι δεν εμπλέκεται στο θάνατο της 35χρονης.

«Ένα σκληρό και χειριστικό άτομο»

Ο ανώτερος αξιωματικός έρευνας, επιθεωρητής Μπράιαν Χόουι, δήλωσε: «Η Σακίρα ήταν μια όμορφη, ευτυχισμένη μητέρα που ήταν ευγενική και εμπιστευόταν τους ανθρώπους. Μπορούσε να γίνει ευάλωτη και αυτοί οι κατηγορούμενοι το εκμεταλλεύτηκαν αυτό ελέγχοντας και απομονώνοντάς την από όλους όσους γνώριζε, προκειμένου να την ελέγξουν και να την υποδουλώσουν με τον πιο απάνθρωπο και εξευτελιστικό τρόπο».

«Η δοκιμασία της οικογένειας επιδεινώθηκε από τη συμπεριφορά των κατηγορουμένων, οι οποίοι είπαν ψέματα ο καθένας, παρέχοντας απίθανες αφηγήσεις και εξηγήσεις για να προσπαθήσουν να απαλλαγούν από κάθε ευθύνη. Όποια και αν ήταν τα σκληρά και σαδιστικά τους κίνητρα, δεν υπάρχει καμία αποδεκτή εξήγηση για όσα πέρασε η Σακίρα».

«Η Ασάνα Στούντχολμ είναι ένα σκληρό και χειριστικό άτομο. Φαίνεται να έχει μια δύναμη πάνω στους ανθρώπους και να τους ελέγχει. Είναι απλά ένα άθλιο άτομο», είπε ακόμα ο Χόουι.

H 35χρονη Σακίρα Σπένσερ

«Δεν έχουν τύψεις»

«Δεν έχουν τύψεις. Κανείς τους δεν της έδωσε ιατρική βοήθεια. Κανείς τους δεν κάλεσε κανέναν επαγγελματία, κανέναν γιατρό, δεν προσπάθησε να της παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια, ενώ θα μπορούσε. Αυτός ο θάνατος θα μπορούσε ελπίζω να είχε αποφευχθεί σε εκείνο το σημείο. Αλλά δεν το έκαναν. Και ήταν δύο εβδομάδες αργότερα που βρέθηκε σε άσχημη αποσύνθεση στο σπίτι της», είπε ακόμα.

«Ανησυχώντας μόνο για τον εαυτό τους, οι δολοφόνοι προσπάθησαν να αφαιρέσουν τα αποδεικτικά στοιχεία του «ξυλοδαρμού, του αίματος και των βασανιστηρίων. Προσπάθησαν να οργανώσουν μια επιχείρηση καθαρισμού. Τους έπιασε κάμερα κλειστού κυκλώματος να αγοράζουν προϊόντα, χρησιμοποιώντας την τραπεζική κάρτα της Σακίρα και τη Στούντχολμ να φωνάζει: ‘Δεν μπορώ να επιστρέψω στη φυλακή’».

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024