Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ξεκινούν και πάλι τα δρομολόγια του Οδοντωτού - Τα προβλήματα της διαδρομής

Ξεκινούν και πάλι τα δρομολόγια του Οδοντωτού – Τα προβλήματα της διαδρομής

Ξανά στις ράγες το τρενάκι που συνδέει το Διακοπτό με τα Καλάβρυτα.

Ξεκίνησε εχθές (8/12) ξανά τη λειτουργία του ο Οδοντωτός, το τρενάκι του συνδέει το Διακοπτό με τα Καλάβρυτα μέσα από μία μαγευτική διαδρομή, μετά από την τελευταία κακοκαιρία που είχε «κλείσει» την γραμμή για 38 ημέρες.

Πραγματοποιήθηκε το δοκιμαστικό δρομολόγιο, όπου σε κάποια σημεία εντοπίστηκαν φυσικά εμπόδια, όπως πτώσεις σπασμένων δένδρων τα οποία απομακρύνθηκαν. Ωστόσο, ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Καλαβρύτων,  Αλέξης Λεχουρίτης μιλώντας στην «Πελοπόννησο» επισυνάπτει τα προβλήματα που υπάρχουν στην δραδρομή, κυρίως στο 4ο χιλιόμετρο.

Η «λεπτή» γραμμή του Οδοντωτού

Η γραμμή έκλεισε στις 2 Νοεμβρίου λόγω κατολίσθήσεων, που προκάλεσε ε η κακοκαιρία, για να επανεκκινήσει σήμερα με τα 3 καθιερωμένα δρομολόγια, ενώ για τις γιορτές και τα σαββατοκύριακα, έχουν ζητηθεί να μπουν 2 επιπλέον ημερήσια, αφού πρώτα ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

Οι οικονομίες των Καλαβρύτων και του Διακοπτού υπέστησαν σημαντικές απώλειες, καθώς υπήρξαν πολλές ακυρώσεις εκδρομών από Τουριστικά Γραφεία αλλά και μεμονωμένους επισκέπτες, που επικοινωνούσαν για να δουν αν το τρενάκι ήταν ανοιχτό και η απάντηση, που λάμβαναν για πολλές ημέρες, ήταν αρνητική.

Ο κ. Λεχουρίτης τονίζει στην «Πελοπόννησο» ότι τα προβλήματα υφίστανται στο 4ο χιλιόμετρο της διαδρομής, στην είσοδο του Φαραγγιού, από φερτά υλικά τα οποία κλείνουν την γραμμή, όποτε υπάρχει μεγάλη κακοκαιρία και πρέπει να γίνουν διευθετήσεις στην κοίτη του ποταμού Βουραϊκού, αφού έχει υποστεί εκτροπή από τα φερτά υλικά, που καταλήγουν εκεί από ρέματα, με αποτέλεσμα να κλείνει και η γραμμή του τρένου».

Sports in

«Βόμβες» για Αταμάν: «Κάποιοι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν τον θέλουν…»

Τι είπε ο Πίνι Γκέρσον για Παναθηναϊκό, Αταμάν, Σλούκα και Γιαννακόπουλο…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024