Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέες αποκαλύψεις για το Qatargate - Η Καϊλή είχε καλέσει την Μετσόλα στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Νέες αποκαλύψεις για το Qatargate – Η Καϊλή είχε καλέσει την Μετσόλα στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Νέα έγγραφα αποδεικνύουν ότι η ευρωβουλευτής και πρώην αντιπρόεδρος κάλεσε την Ρομπέρτα Μετσόλα στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Μήνες μετά την αποφυλάκιση της Εύας Καϊλή και ενώ η ίδια σε πρόσφατη συνέντευξη της, ανέφερε ότι «με χρησιμοποίησαν σαν τρόπαιο για να θάψουν την υπόθεση», δημοσίευμα στο Politico φέρνει στο φως νέα στοιχεία για το Qatargate.

Συγκεκριμένα, έγγραφα που διέρρευσαν από την έρευνα, αναφέρουν ότι η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είχε προσφέρει προσκλήσεις για το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ, στην πρόεδρο Ρομπέρτα Μετσόλα, αλλά και στον προσωπάρχη της.

Τα νέα στοιχεία

Τα έγγραφα της αστυνομικής έρευνας περιλαμβάνουν τα μηνύματα που έστελνε η Καϊλή στην Μετσόλα στο Whatsapp. Ένα από αυτά έγραφε: «Αγαπητέ μου Πρόεδρε! Ελπίζω να είστε καλά. Σας αποστέλλω μια πρόσκληση για το Παγκόσμιο Κύπελλο, που ίσως ενδιαφέρεστε εσείς ή ο σύζυγός σας και τα παιδιά σας».

Παρόλα αυτά δεν είναι σαφές από που προήλθε η πρόσκληση. Η Καϊλή διέγραψε τα δώδεκα επόμενα μηνύματα που έστειλε στην πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου εκτός από ένα: «Με τα υπόλοιπα διαφωνώ και εγώ, αλλά πιστεύω ότι θα γίνουν αν δώσουμε τη βίζα.»

Σημειώνεται ότι εκείνη την εποχή το Κατάρ διαπραγματεύοταν με την ΕΕ για μία συμφωνία που θα επέτρεπε τα ταξίδια στη χώρα χωρίς την απαίτηση βίζας και η εξασφάλιση αυτής της συμφωνίας ήταν μια από τις κορυφαίες προτεραιότητες της Ντόχα στις Βρυξέλλες.

Αν και η συμφωνία για τη βίζα έλαβε το πράσινο φως στην επιτροπή πολιτικών ελευθεριών του Κοινοβουλίου τον Δεκέμβριο του 2022, η τελική ψηφοφορία για το σχέδιο έχει αναβλήθηκε μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου.

Η Καϊλή είχε καλέσει την Ρομπέρτα Μετσόλα στο Κατάρ

Εκπρόσωπος της Ρομπέρτα Μετσόλα αναφέρει ότι η πρόεδρος αρνήθηκε να λάβει εισιτήρια για το παγκόσμιο κύπελλο

Τι απάντησε ο εκπρόσωπος της Μετσόλα

Μετά από την αποκάλυψη αυτή, ο εκπρόσωπος της Ρομπέρτα Μετσόλα ανέφερε ότι η πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου δεν απάντησε ποτέ στο άτυπο μήνυμα που της είχε στείλει η Εύα Καϊλή.

Στην συνέχεια ανέφερε ότι «οποιαδήποτε αιτήματα ζητούν την παρουσία της σε επίσημες εκδηλώσεις πρέπει να αποστέλλονται μέσω των επίσημων διαύλων», ενώ πρόσθεσε πως «Η πρόεδρος δεν δέχθηκε κανένα εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ. Έχει καταγραφεί δε ότι αρνήθηκε να ταξιδέψει στο Κατάρ λόγω των ανησυχιών που εγείρονται για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα.»

Σε ποιους άλλους έστειλε προσκλήσεις

Πέρα όμως από την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Εύα Καϊλή είχε προσκαλέσει τον Αλεσάντρο Τσιοτσέτι, προσωπάρχη της Ρομπέρτα Μετσόλα. Εκείνος είχε απαντήσει εντός δύο ημερών από την πρόσκληση της τότε αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου.

Στην απάντηση του, ο κ. Τσιοτσέτι αναφέρει ότι είναι απίθανο να καταφέρει να παρευρεθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ, ενώ την ευχαρίστησε για την πρόσκληση.

Sports in

Παναθηναϊκός: Ζαμόρα, ένας άλλος …Νατσούρας

Πώς την πάτησε ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον Αρη;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024