Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Σε καταστολή στη ΜΕΘ ο 31χρονος αστυνομικός - Τι αναφέρει το νέο ιατρικό ανακοινωθέν

Σε καταστολή στη ΜΕΘ ο 31χρονος αστυνομικός – Τι αναφέρει το νέο ιατρικό ανακοινωθέν

Κρίσιμες ώρες για την υγεία του αστυνομικού που τραυματίστηκε στα επεισόδια στου Ρέντη

Σε κρίσιμη κατάσταση συνεχίζει να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ ο 31χρονος αστυνομικός ο οποίος δέχθηκε χθες, επίθεση στη διάρκεια επεισοδίων στου Ρέντη.

Σύμφωνα με το νεότερο ιατρικό ανακοινωθέν, ο ασθενής παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε καταστολή και μηχανικό αερισμό, υποστηριζόμενος αιμοδυναμικά με ισχυρές δόσεις αγγειοσυσπαστικών  φαρμάκων.

Στο ιατρικό ανακοινωθέν τονίζεται πως σήμερα το πρωί οδηγήθηκε εκ νέου στο χειρουργείο όπου έγινε διάνοιξη των μυικών διαμερισμάτων της κνήμης, εκτεταμένη εκτομή νεκρωμάτων στην περιοχή του τραύματος του μηρού και συμπληρωματική αιμόσταση.

Του έκαναν ΚΑΡΠΑ επί 10 λεπτά

Ο αστυνομικός έφτασε στο νοσοκομείο το βράδυ της Πέμπτης, όντας ήδη χωρίς τις αισθήσεις του. 25 λεπτά αργότερα έπαθε καρδιακή ανακοπή και μετά από 10 λεπτά οι γιατροί κατάφεραν να τον επαναφέρουν.

Οι γιατροί κατάφεραν να περιορίσουν, όσο μπορούσαν, την αιμορραγία και έκτοτε νοσηλεύεται διασωληνωμένος στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Εισαγγελική παρέμβαση για τον σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού

Την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου προκάλεσε η χθεσινή δολοφονική επίθεση σε βάρος αστυνομικού κοντά στο γήπεδο Μελίνα Μερκούρη, στου Ρέντη, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη ο αγώνας Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, βάζοντας στο κάδρο το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης.

Με παραγγελία της η Εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου απευθύνεται στην Εισαγγελία Πειραιά και αναφέρει τα εξής:

Ενόψει των ανωτέρω, παρακαλούμε να προβείτε σε κάθε απαιτούμενη ενέργεια, εποπτεύοντας και τη διενεργούμενη ήδη αυτεπάγγελτη αστυνομική προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, προς διακρίβωση αυτεπαγγέλτως διωκομένων πράξεων, όπως εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες  κ.λ.π., καθώς και στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Ενδείξεις ότι ανάμεσα στους 400 προσαχθέντες είναι ο δράστης που τραυμάτισε τον αστυνομικό

Όπως έγινε γνωστό, προσήχθησαν πάνω από 400 άτομα, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. υποστηρίζει πως τα συγκεκριμένα άτομα  οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Μεταγωγών Αττικής.

«Στα άτομα αυτά πραγματοποιείται πλήρης εξακρίβωση στοιχείων, λήψη μαρτυρικών καταθέσεων, καθώς και λήψη δειγμάτων με σκοπό την ανίχνευση πυρίτιδας. Η ανωτέρω διαδικασία τελεί υπό την εποπτεία εισαγγελικών Αρχών, η οποία θα ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο διάστημα και ακολουθείται, καθώς υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι ανάμεσα στους προσαγόμενους βρίσκονται οι δράστες της επίθεσης. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής οι εισαγγελικές Αρχές θα αποφασίσουν την περαιτέρω δικονομική διαχείριση των προσαγόμενων» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024