Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ναυάγησε το σχέδιο Σολτς για τον προϋπολογισμό του 2024

Ναυάγησε το σχέδιο Σολτς για τον προϋπολογισμό του 2024

Ο προϋπολογισμός του 2024 δεν θα ψηφιστεί φέτος, καθώς τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν

Το σχέδιο του καγκελάριου της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, για έγκριση του προϋπολογισμού του 2024 πριν από το τέλος του έτους απέτυχε, καθώς οι κυβερνητικοί εταίροι δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας BILD.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα στην ηλεκτρονική της έκδοση, η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Κάτγια Μαστ ενημέρωσε τους βουλευτές, με εμπιστευτικό μήνυμα στα κινητά τους τηλέφωνα.

«Τρύπα» 60 δισ. μπλοκάρει τη γερμανική οικονομία

«Αν και έχουμε κάνει ό,τι μπορούμε για να το πετύχουμε, ο προϋπολογισμός για το 2024 δεν μπορεί να ψηφιστεί εγκαίρως φέτος», ανέφερε στο μήνυμά της προς τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.

Μόνο οι υποχρεωτικές δαπάνες θα καλύπτονται το 2024

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της BILD, ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς (SPD), ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ (Πράσινοι) και ο υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ (FDP) συνεδρίαζαν ως αργά το βράδυ της Τετάρτης, χωρίς ωστόσο να καταλήξουν σε συμφωνία. Ο επόμενος γύρος διαπραγματεύσεων θα πραγματοποιηθεί αύριο, Παρασκευή.

Το πρόβλημα με τον γερμανικό προϋπολογισμό προέκυψε όταν το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο έκρινε αντισυνταγματική τη διοχέτευση στο Ταμείο για το Κλίμα και τον Μετασχηματισμό 60 δισεκατομμυρίων ευρώ, τα οποία αρχικά προορίζονταν για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας.

Με την ψήφιση του προϋπολογισμού σε εκκρεμότητα, το νέος έτος θα καλύπτονται αυτόματα μόνο οι υποχρεωτικές δαπάνες του κράτους, μισθοί, συντάξεις και προνοιακά επιδόματα. Οι υπόλοιπες δαπάνες θα υποβάλλονται προς έγκριση στο υπουργείο Οικονομικών.

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για το σπουδαίο παιχνίδι με την Άστον Βίλα (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το εκτός έδρας παιχνίδι με την Άστον Βίλα για τα ημιτελικά του Europa Conference League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024