Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Καταγγελίες για κούφια διπλώματα από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο της BC Partners

Καταγγελίες για κούφια διπλώματα από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο της BC Partners

Εξαπατημένοι γονείς στέλνουν εξώδικο στο Μητροπολιτικό Κολέγιο της BC Partners, καταγγέλλοντας ότι δεν ενημερώθηκαν για τα χωρίς αντίκρισμα στην αγορά εργασίας πτυχία που πλήρωσαν για να πάρουν τα παιδιά τους

Διαστάσεις όπως ήταν φυσικό παίρνει το ζήτημα των πτυχίων χωρίς καμία αναγνώριση και αντίκρισμα στην αγορά εργασίας από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο Αθηνών.

Εξοργισμένοι γονείς που αισθάνονται ότι εξαπατήθηκαν έστειλαν ήδη εξώδικο στο Κολλέγιο, το οποίο έχει εξαγόρασε τον Απρίλιο η BC Partners έναντι 250 εκατ. ευρώ. Όπως καταγγέλλουν δεν ενημερώθηκαν ποτέ ότι τα πτυχία που θα πάρουν τα παιδιά τους δεν ήταν αναγνωρισμένα στην Ελλάδα.

Είναι σαν να μην έχει σπουδάσει τίποτα, λένε με απόγνωση και θυμό γονείς που έχουν πληρώσει αδρά προκειμένου να σπουδάσουν τα παιδιά τους.

Το σκάνδαλο

Αποκαλύπτοντας, σε εκπομπή του One, το μέγεθος του σκανδάλου ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Τριάντης του datajournalists, που ανέδειξε το θέμα, εξήγησε: «Ήταν ένα τμήμα που είχε 4ετη φοίτηση σε συνεργασία με ένα πανεπιστήμιο της Βρετανίας, εκ των οποίων μπορούσες να ασκήσεις υποτίθεται το επάγγελμα του νοσηλευτή».

«Αυτοί λοιπόν σπουδάσανε, πλήρωσαν κάποια χρήματα από 15 – 20.000 € αρκετά χρήματα. Τους είπαν ότι δεν είναι αναγνωρισμένο με βάση το προεδρικό διάταγμα του 2010. Σαν να μην έχεις σπουδάσει» ανέφερε, ενώ οικογένειες που πλήρωσαν για να σπουδάσουν τα παιδιά τους έστειλαν εξώδικο στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο το οποίο όπως υποστηρίζουν ποτέ δεν τους ενημέρωσε για αυτό.

Η ελλιπής ενημέρωση ίσως να οφείλεται στο γεγονός ότι όπως καταγγέλλουν απόφοιτοι που συνειδητοποιούν ότι τα πτυχία τους δεν έχουν καμία αξία, «εάν είχαμε αντιληφθεί …ότι το πτυχίο μας/τίτλος σπουδών θα είχε πρόβλημα, και δεν θα ήταν αναγνωρισμένο στην Ελλάδα [και εν γένει στην Ε.Ε.] δεν θα είχαμε επιλέξει το εν λόγω πρόγραμμα σπουδών του κολλεγίου σας, αντιθέτως θα είχαμε στραφεί σε άλλα Κολλέγια ή σε άλλα ιδρύματα σπουδών της χώρας ή του εξωτερικού».

Κούφια πτυχία

Η απάντηση που πήραν οι απόφοιτοι του τμήματος της νοσηλευτικής από το Αυτοτελές Τμήμα Εφαρμογής της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας του υπουργείου Παιδείας είναι ότι το πτυχίο τους ούτε ισότιμο με ελληνικό τίτλο σπουδών είναι, αλλά ούτε και με ευρωπαϊκό τίτλο σπουδών.

«Υπάρχουν καταγγελίες για τμήματα «φαντάσματα», μαθητές «φαντάσματα», έτσι ώστε κάποιοι ιδιοκτήτες να παίρνουν επιχορηγήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν υπάρχει κανένας έλεγχος από το Υπουργείο Παιδείας», είπε ο πρόεδρος ΟΙΕΛΕ Γιώργος Χριστόπουλος.

Με δίδακτρα που φτάνουν μέχρι και τα 20.000€ οι απόφοιτοι του τμήματος νοσηλευτικής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου ζητάνε απαντήσεις.

Ωστόσο η πληροφορία αυτή δεν υπάρχει ιστοσελίδα του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, στην οποία επισημαίνεται πως «οι απόφοιτοι του Τμήματος Νοσηλευτικής διαθέτουν όλα τα απαραίτητα προσόντα για να εξελιχθούν και να σταδιοδρομήσουν ως:

• Νοσηλευτές σε:

νοσοκομεία (δημόσια και ιδιωτικά), κέντρα υγείας, ιδρύματα φροντίδας ηλικιωμένων, κέντρα αποκατάστασης, υγειονομικούς και άλλους οργανισμούς, ΠΕΔΥ, ΔΕΗ, ΟΤΕ, τράπεζες, βιομηχανίες, εργοστάσια, ασφαλιστικές εταιρείες, ιδρύματα μειονεκτούντων ατόμων, ΜΚΟ, δήμους, ΚΑΠΗ, σχολεία γενικής παιδείας και σχολεία παιδιών με ειδικές ανάγκες, ιδιωτικές πολυκλινικές, ερευνητικά κέντρα, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια νοσηλευτική εκπαίδευση (ανάλογα των επιπλέον προσόντων τους).

• ελεύθεροι επαγγελματίες».

Η εξαγορά έναντι 250 εκατ. ευρώ από την BC Partners

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ «το Μητροπολιτικό Κολλέγιο είναι ένα από τα πιο γνωστά ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα στη χώρα μας, με πάνω από 40 χρόνια λειτουργίας και δεκάδες χιλιάδες αποφοίτους. Λειτουργεί με επίσημη άδεια από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ενώ όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του «πρόκειται για το μεγαλύτερο και πληρέστερο Κολλέγιο στην Ελλάδα με 12 Σχολές και περισσότερα από 70 bachelors, masters και διδακτορικά, τα οποία προσφέρονται σε υπερσύγχρονα campuses σε 8 σημεία της χώρας μας (Αθήνα κέντρο, Μαρούσι, Πειραιάς, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ηράκλειο Κρήτης, Ρόδος και Πάτρα)».

Σε ό,τι αφορά στα προγράμματα σπουδών που παρέχει, «οδηγούν σε απόκτηση αναγνωρισμένων πανεπιστημιακών πτυχίων διεθνούς εμβέλειας και οι τίτλοι σπουδών απονέμονται απευθείας από τα συνεργαζόμενα Διεθνή Πανεπιστήμια».

Τον περασμένο Απρίλιο το Μητροπολιτικό Κολλέγιο και το ΙΕΚ Ακμή, εξαγοράστηκαν από την BC Partners, μέσω της BC Partners GR Investment. H BC Partners αποτελεί εταιρεία παροχής συμβουλευτικών και επενδυτικών υπηρεσιών σε επενδυτικά κεφάλαια και ανήκει στον όμιλο BC Partners Holdings Limited, ο οποίος δραστηριοποιείται στην Ελλάδα σε αρκετούς τομείς της οικονομίας.

To κόστος της απόκτησης του 85% – 90% του Μητροπολιτικού Κολλεγίου ανήλθε σε περίπου 250 εκατ. ευρώ. Αρκετοί συνέδεσαν την εξαγορά, με τις εξαγγελίες Μητσοτάκη για τη λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων στη χώρα μας. Ανεξάρτητα από αυτό, τα τελευταία 16 χρόνια, η BC Partners, έχει υλοποιήσει επενδύσεις άνω των 6 δισ. ευρώ στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων των επενδύσεων στις Pharmathen, Pet City, Wind και Nova».

Sports in

Θρήνος στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: «Έφυγε» ο Σέσαρ Λουίς Μενότι (pic)

Στα 85 του χρόνια ο θρυλικός Σέσαρ Λουίς Μενότι άφησε την τελευταία του πνοή βυθίζοντας στο πένθος την Αργεντινή και το παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024