Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Χαλκίδα: Στα «δίχτυα» της αστυνομίας 16χρονος που διέρρηξε ζαχαροπλαστείο - Τον τσάκωσαν στο πέμπτο «χτύπημα»

Χαλκίδα: Στα «δίχτυα» της αστυνομίας 16χρονος που διέρρηξε ζαχαροπλαστείο – Τον τσάκωσαν στο πέμπτο «χτύπημα»

Μόλις 8 δευτερόλεπτα πέρασαν από τη στιγμή που μπήκε στο κατάστημα μέχρι τη στιγμή που έφυγε με την ταμειακή στην αγκαλιά του

Ούτε μία, ούτε δύο, ούτε καν τρεις, αλλά πέντε φορές, μέσα σε δύο χρόνια, είχε εισβάλει στο ίδιο ζαχαροπλαστείο ο 16χρονος, που συνελήφθη από την αστυνομία στην Χαλκίδα.

Μάλιστα, όπως προέκυψε από την έρευνα των αρχών, ο νεαρός Ρομά είχε διαρρήξει και άλλες επιχειρήσεις στην περιοχή.

Στην αστυνομία είναι γνωστός εδώ και χρόνια, καθώς είχε συλληφθεί ξανά στο παρελθόν για «εισβολές» σε καταστήματα, αλλά αφέθηκε ελεύθερος. Του δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία λόγω ηλικίας, αλλά εκείνος συνέχισε από εκεί που είχε μείνει.

Σημειώνεται ότι, εκτός από τον ίδιο συνελήφθη και η μητέρα του, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Το βίντεο ντοκουμέντο της τελευταίας διάρρηξης

Μεσάνυχτα της περασμένης Παρασκευής και ο 16χρονος δράστης βρίσκεται έξω από το ζαχαροπλαστείο της Χαλκίδας. Η κίνηση στο σημείο είναι μικρή και ο ανήλικος, που φοράει στο κεφάλι κουκούλα και στα χέρια γάντια για να μην αφήσει αποτυπώματα, προσπαθεί για 10 λεπτά να παραβιάσει την είσοδο.

Αρχικά σπρώχνει και δυσκολεύεται. Στην συνέχεια φαίνεται να έχει επιστρέψει στο σημείο με μια μεταλλική πλάκα αλλά και πάλι να μην παραβιάζει την είσοδο. Παίρνει φόρα και κλωτσάει με δύναμη την τζαμαρία που τελικά καταρρέει.

Οι υπεύθυνοι διαπίστωσαν όσα έγιναν λίγες ώρες αργότερα, όταν πήγαν να πιάσουν δουλειά και είδαν τις εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας

Από τη στιγμή που μπαίνει μέχρι τη στιγμή που ξεχαρβαλώνει την ταμειακή και την παίρνει μαζί με το τηλέφωνο που υπήρχε στο γραφείο, περνούν μόλις 8 δευτερόλεπτα. Αφήνει πίσω του και πάλι μια επιχείρηση με ζημιές παραμονές των Χριστουγέννων.

Οι υπεύθυνοι διαπίστωσαν όσα έγιναν λίγες ώρες αργότερα, όταν πήγαν να πιάσουν δουλειά και είδαν τις εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας. Όπως είχε συμβεί και ένα χρόνο νωρίτερα.

Και τότε η ταμειακή βρισκόταν στο ίδιο σημείο. Με τον ανήλικο δράστη και πάλι με γάντια και κουκούλα να εισβάλει και να φεύγει ταχύτατα.

Η Ζήνα Πατερόγλου, ιδιοκτήτρια του ζαχαροπλαστείου, και η Στέλλα Κρόκου, υπάλληλος, μίλησαν στο LIVE NEWS για τα όσα βίωσαν.

«Από ότι μάθαμε είναι ένα παιδί 16 ετών. Πιθανολογείται πως είναι ο ίδιος με τις προηγούμενες φορές. Τον πιάνουν και μετά από δύο μήνες βγαίνει. Και ξεκινούν και πάλι οι διαρρήξεις. Έχουμε μάθει πως έχει κλέψει και μηχανάκια. Η αστυνομία τον ξέρει, και τον πιάνει αλλά ξαναβγαίνει. Εκείνο το διάστημα είχε κάνει άλλες τέσσερις διαρρήξεις. Είχε ανοίξει ένα μανάβικο δύο φορές», δήλωσαν χαρακτηριστικά.

Sports in

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αποκλειστικά στο in: «Μπορούμε να περάσουμε την Άστον Βίλα»

Στην συνέντευξή του στο in o «Μέντι» - όπως θέλει να τον αποκαλούν- δηλώνει ότι η ομάδα κατεβαίνει για να κερδίσει όλους τους αγώνες, ακόμη και την Άστον Βίλα. Μιλά για τα πέναλτι που δεν βλέπει, τον Τζολάκη, για τα παιδικά του χρόνια, το αγαπημένο του σύστημα και το VAR.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024