Παρασκευή 17 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γάζα: «Δεν υπάρχει ασφαλές μέρος» - Τρομακτική η κατάσταση μετά την επανέναρξη των ισραηλινών βομβαρδισμών

Γάζα: «Δεν υπάρχει ασφαλές μέρος» – Τρομακτική η κατάσταση μετά την επανέναρξη των ισραηλινών βομβαρδισμών

Οι επιθέσεις του Ισραήλ μετά την επανέναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων και τη διακοπή της κατάπαυσης του πυρός την Παρασκευή έχουν ως στόχο όλη τη Γάζα, τόσο το βόρειο όσο και το νότιο τμήμα.

Τρομακτική είναι η κατάσταση στη Γάζα, καθώς μετά την κατάρρευση της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς, οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις (IDF) έχουν ξεκινήσει σφοδρούς βομβαρδισμούς σε όλη τη Λωρίδα τόσο και στο κεντρικό και νότιο τμήμα, όπου εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι που εκτοπίστηκαν από το βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα έχουν βρει καταφύγιο.

Οι Ισραηλινοί πέταξαν φυλλάδια στη νότια Γάζα ζητώντας στους Παλαιστινίους να εγκαταλείψουν προς τη Ράφα

Οι επιθέσεις του Ισραήλ μετά την επανέναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων και τη διακοπή της κατάπαυσης του πυρός την Παρασκευή έχουν ως στόχο τόσο το βόρειο όσο και το νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα με τον Ταρέκ Αμπού Αζούμ του Al Jazeera, σε ρεπορτάζ από το Χαν Γιουνίς στη νότια Γάζα, να περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί, η οποία όπως είπε είναι «πραγματικά τρομακτική».

Οι ισραηλινές δυνάμεις έριξαν επίσης φυλλάδια που προειδοποιούσαν τους Παλαιστίνιους ότι η νότια Γάζα είναι πλέον ζώνη μαχών και ότι πρέπει να φύγουν νοτιότερα, προς την περιοχή της Ράφα.

Όμως, και η Ράφα έχει υποστεί εκτεταμένες αεροπορικές επιθέσεις από τις ισραηλινές δυνάμεις τις τελευταίες εβδομάδες, δήλωσε ο Αζούμ.

«Οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές κατέστρεψαν αρκετά κτίρια και στοίχισαν τη ζωή σε περισσότερους από 100 Παλαιστίνιους τις τελευταίες 24 ώρες», είπε χαρακτηριστικά.

«Μόλις τα τελευταία λεπτά, περισσότερες ισραηλινές επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν στην πόλη Χαν Γιουνίς», πρόσθεσε. «Δεν υπάρχει ασφαλές μέρος στη Γάζα. Οι επιθέσεις συνεχίζονται, ακόμη και στη Ράφα».

Σύνοψη των ισραηλινών επιθέσεων στη Γάζα μετά την επανέναρξη των μαχών

Μερικοί από τους χειρότερους βομβαρδισμούς που έλαβαν χώρα την Παρασκευή είχαν ως στόχο το νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, περιοχές όπως το Χαν Γιουνίς και η Ράφα. Αλλά και άλλες περιοχές στην κεντρική και βόρεια Γάζα δεν γλίτωσαν.

Αναλυτικά μια σύνοψη μερικών από τις επιθέσεις, όπως τις μετέδωσε το παλαιστινιακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Wafa.

  • Τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στην αλ-Σουτζάιγια, στην ανατολική Γάζα, καθώς και από τους βομβαρδισμούς σε Ντέιρ ελ-Μπάλα, αλ-Μπουρέιτζ και στον καταυλισμό αλ-Νουσεϊράτ στην κεντρική Γάζα. Το νοσοκομείο Αλ-Άουντα στο αλ-Νουσεϊράτ χτυπήθηκε, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας Παλαιστίνιος γιατρός.
  • Στην πόλη της Γάζας, δύο αδέλφια, ο Μαχμούντ και ο Αχμέντ αλ-Ασγκάρ, πυροβολήθηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις στην οδό αλ-Τζαλάα. Μια ισραηλινή επίθεση στο Ταλ αλ-Χάουα στη νοτιοδυτική πόλη της Γάζας σκότωσε αρκετούς Παλαιστίνιους, με τις ιατρικές ομάδες να δυσκολεύονται να φτάσουν στο σημείο λόγω της έντασης των αεροπορικών επιθέσεων. Μια επίθεση αναφέρθηκε επίσης κοντά σε ένα σχολείο που στεγάζει εκτοπισμένους Παλαιστίνιους κοντά στο Σεΐχ Ραντουάν στην πόλη της Γάζας.
  • Πέντε άτομα μιας οικογένειας σκοτώθηκαν σε ισραηλινή επίθεση καθώς προσπαθούσαν να διαφύγουν από τη βόρεια Γάζα μέσω της οδού Σαλάχ αλ-Ντιν.

Sports in

Ολοταχώς για sold-out η Φιορεντίνα στον τελικό του Conference League

Τα πέντε χιλιάδες εισιτήρια για τον τελικό του Conference League, έχουν ήδη εξασφαλίσει οι φίλαθλοι της Φιορεντίνα και πάνε φουλ για sold out.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 17 Μαϊου 2024