Σάββατο 01 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Στη Γάζα τα πρώτα φορτηγά με βοήθεια μέσω της πλωτής προβλήτας των ΗΠΑ

Στη Γάζα τα πρώτα φορτηγά με βοήθεια μέσω της πλωτής προβλήτας των ΗΠΑ

Pερίπου 90 φορτηγά θα παραδίδουν αρχικά βοήθεια κάθε ημέρα μέσω της αποβάθρας αυτής. Αργότερα ο αριθμός τους μπορεί να φτάσει τα 150. 

Τα πρώτα φορτηγά που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια για τους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας άρχισαν να φτάνουν στον παλαιστινιακό θύλακα μέσω της πλωτής προβλήτας που κατασκευάστηκε, ανακοίνωσε στο X ο αμερικανικός στρατός.

Σήμερα «περίπου στις 09:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) φορτηγά που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια άρχισαν να αποβιβάζουν (ένα πρώτο φορτίο) μέσω της προσωρινής προβλήτας» στις ακτές της Γάζας, επεσήμανε  το διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (CENTCOM).

Στο μεταξύ η Ισπανία ανακοίνωσε ότι δεν θα επιτρέπει σε πλοία που μεταφέρουν όπλα προς το Ισραήλ να ελλιμενίζονται στα λιμάνια της

«Πρόκειται για μια συνεχιζόμενη, πολυεθνική προσπάθεια να παραδοθεί επιπλέον βοήθεια στους Παλαιστίνιους αμάχους στη Γάζα μέσω ενός θαλάσσιου διαδρόμου που έχει απολύτως ανθρωπιστική φύση και θα περιλαμβάνει ανθρωπιστική βοήθεια που έχουν δωρίσει αριθμός χωρών και ανθρωπιστικών οργανώσεων», διευκρίνισε.

Η ανάρτηση της CENTCOM στο X

Η προσωρινή προβλήτα θα χρησιμοποιηθεί για την παράδοση βοήθειας στη Γάζα, η οποία δεν διαθέτει αρκετά βαθύ λιμάνι για μεγάλα εμπορικά πλοία.

Σύμφωνα με προηγούμενες ανακοινώσεις του Πενταγώνου, περίπου 90 φορτηγά θα παραδίδουν αρχικά βοήθεια κάθε ημέρα μέσω της αποβάθρας αυτής. Αργότερα ο αριθμός τους μπορεί να φτάσει τα 150.

H Ισπανία δεν θα δίνει άδεια ελλιμενισμού σε πλοία που μεταφέρουν όπλα

Στο μεταξύ η Ισπανία ανακοίνωσε ότι δεν θα επιτρέπει σε πλοία που μεταφέρουν όπλα προς το Ισραήλ να ελλιμενίζονται στα λιμάνια της, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Χοσέ Μανουέλ Άλμπαρες, αφού η Μαδρίτη αρνήθηκε χθες Πέμπτη να δώσει άδεια ελλιμενισμού σε πλοίο στην Καρθαγένη.

Ο Άλμπαρες διευκρίνισε ότι αυτό ήταν το πρώτο πλοίο στο οποίο δεν δόθηκε άδεια να δέσει σε ισπανικό λιμάνι, εξηγώντας ότι αυτό συνάδει με την απόφαση της κυβέρνησης της Ισπανίας να μην δώσει άδεια για την εξαγωγή όπλων στο Ισραήλ μετά το ξέσπασμα του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Ισπανός υπουργός Εξωτερικών εξήγησε ότι η Μαδρίτη έλαβε την απόφαση αυτή καθώς δεν επιθυμεί «να συμβάλλει στον πόλεμο».

Sports in

Το συγκλονιστικό μήνυμα του Ροντινέι στα ελληνικά: «Είμαι Ολυμπιακός, σας αγαπώ»

Λίγες ώρες μετά την κατάκτηση του Conference League από τον Ολυμπιακό, ο Ροντινέι έκανε μία ανάρτηση στα ελληνικά στο Instagram, αποκαλύπτοντας τις δυσκολίες που πέρασε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 01 Ιουνίου 2024