
Κρήτη: Στη Σούδα το γιγαντιαίο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ «USS Gerald Ford»
Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο, μήκους 337 μέτρων, έχει πλήρωμα 6.000 ατόμων
Έδεσε σήμερα Σάββατο στον προβλήτα Κ-14 στη βάση της Σούδας το νεότερο και μεγαλύτερο πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ «USS Gerald Ford», όπως αναμενόταν.
Το γιγαντιαίο πλοίο, μήκους 337 μέτρων και εκτοπίσματος περίπου 100.000 τόνων, έχει πλήρωμα 6.000 ατόμων και αναμένεται να παραμείνει στη Σούδα έως τις 6 Δεκεμβρίου.
Το πλήρωμα θα έχει τη δυνατότητα να επισκεφθεί τα Χανιά.
Οπως αναφέρει το zarpanews, το αεροπλανοφόρο είναι το πρώτο της κλάσης του, φέρει δύο πυρηνικούς αντιδραστήρες, ηλεκτρομαγνητικό σύστημα εκτόξευσης αεροσκαφών και μια σειρά άλλων καινοτομιών.
Κόστισε 13 δισ. δολάρια και μπορεί να μεταφέρει πάνω από 75 αεροσκάφη διάφορων τύπων.
Το καλοκαίρι το USS Gerald Ford είχε βρεθεί στον Πειραιά, αποτελώντας πόλο έλξης για τους ενδιαφερόμενους.

Το πλοίο πήρε το όνομα του 38ου Προέδρου των ΗΠΑ, Τζέραλντ Φορντ, προς τιμήν των υπηρεσιών που αυτός προσέφερε στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ.
Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Φορντ απέκτησε τον βαθμό του υποπλοιάρχου, υπηρετώντας στο αεροπλανοφόρο USS Monterey (CVL 26), ενώ αργότερα έγινε πρόεδρος και υπηρέτησε στο ανώτατο αξίωμα των ΗΠΑ από το 1974-1977.

- Γενεύη: Επιβλητική νίκη και πρόκριση στον δεύτερο γύρο για τον Τσιτσιπά (2-0)
- «Η γη της ελιάς» – Όσα θα δούμε στο νέο συνταρακτικό επεισόδιο
- Έμπολα: Τουλάχιστον 100 νεκροί στο Κονγκό – Έξι Αμερικανοί έχουν εκτεθεί στον ιό
- Μυστήριο με το θάνατο 47χρονου στην Κάλυμνο – Συνελήφθη ένας ψαράς
- Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου: Όχι σε αυτόνομη πορεία ειδικού καθεστώτος για την Τουρκία
- Europe Gulf Forum: Μία πρωτοβουλία του Θοδωρή Κυριακού, πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία

