Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος Ισραήλ - Χαμάς: Ο πατέρας όμηρος των παιδιών με τα κόκκινα μαλλιά ξέσπασε κατά του Νετανιάχου

Πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς: Ο πατέρας όμηρος των παιδιών με τα κόκκινα μαλλιά ξέσπασε κατά του Νετανιάχου

Στο βίντεο που δημοσίευσε η Χαμάς ο Γιαρντέν Μπιμπάς κατηγορεί τον πρωθυπουργό του Ισραήλ ότι βομβάρδισε και σκότωσε τη γυναίκα του και τα παιδιά του.

Η Χαμάς δημοσίευσε ένα βίντεο με τον Γιαρντέν Μπιμπάς ο οποίος απήχθη από το κιμπούτς, Ναχάλ Οζ στη Λωρίδα της Γάζας να κατηγορεί τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, καθώς τα παιδιά του, τα «αδέρφια με τα κόκκινα μαλλιά», ο Αριέλ, 4 ετών και Κφιρ, 10 μηνών καθώς και η σύζυγός του Σίρι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των ανελέητων βομβαρδισμών του Ισραήλ.

Στο βίντεο ο Μπιμπάς κατηγορεί τον πρωθυπουργό του Ισραήλ ότι βομβάρδισε και σκότωσε τη γυναίκα του και τα παιδιά του.

Σύμφωνα με το Ισραήλ οι ισχυρισμοί της Χαμάς σχετικά με την οικογένεια Μπιμπάς «δεν έχουν ακόμη επαληθευτεί» και όπως και το βίντεο είναι υπό διερεύνηση.

«Νετανιάχου βομβάρδισες και σκότωσες τα παιδιά μου και τη σύζυγό μου, που ήταν τα πιο σημαντικά πρόσωπα για εμένα. Να τους φέρεις πίσω στο Ισραήλ για να θα ταφούν. Σε ικετεύω φέρε πίσω στην πατρίδα τη σύζυγό και τα παιδιά μου», φέρεται να λέει στο βίντεο δακρυσμένος και σε απόγνωση ο Μπιμπάς.

Την Τετάρτη οι IDF ανακοίνωσαν ότι ενημέρωσαν την οικογένεια για την ανακοίνωση της Χαμάς, σύμφωνα με την οποία οι Σίρι, Αριέλ και Κφιρ σκοτώθηκαν ενώ κρατούνταν στη Λωρίδα της Γάζας.

Μάλιστα η Χαμάς φέρεται να προσφέρθηκε να δώσει τις σορούς των τριών μελών της οικογένειας στο Ισραήλ στο πλαίσιο της συμφωνίας ανταλλαγής αιχμαλώτων, κάτι που το Τελ Αβίβ αρνήθηκε.

IDF: «Πράξη ψυχολογικής τρομοκρατίας»

Ο εκπρόσωπος των Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ (IDF), Ντάνιελ Χαγκάρι δήλωσε το βράδυ της Πέμπτης για το βίντεο ότι «πρόκειται για μια πράξη ψυχολογικής τρομοκρατίας» και ότι, σύμφωνα με τον ίδιο, ο σκοπός της δημοσίευσης του βίντεο είναι «να πληγώσει και να βλάψει την ανθεκτικότητά μας».

Ο Χαγκάρι διευκρίνισε επίσης ότι οι ισχυρισμοί της Χαμάς σχετικά με την οικογένεια Μπιμπάς «δεν έχουν ακόμη επαληθευτεί» και όπως και το βίντεο είναι υπό διερεύνηση.

«Οι καρδιές μας είναι μαζί του και με όλη την οικογένεια Μπιμπάς», κατέληξε.

Sports in

Κυκλοφορούν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Δευτέρα (29/4) θα τεθούν στην διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα (2/5, 19:45).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024