Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παύλος Μαρινάκης για αυξήσεις στα διόδια: Αναληφθείσα υποχρέωση που θα εφαρμοστεί όσο πιο ήπια γίνεται

Παύλος Μαρινάκης για αυξήσεις στα διόδια: Αναληφθείσα υποχρέωση που θα εφαρμοστεί όσο πιο ήπια γίνεται

Τον τρόπο με τον οποίο θα εφαρμοστούν οι αυξήσεις των διοδίων γνωστοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Την επικείμενη αύξηση των διοδίων επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για «αναληφθείσα υποχρέωση που αποφασίστηκε να γίνει όσο πιο ήπια και σταδιακά γίνεται».

Όπως είπε, «η ιστορία (για τις αυξήσεις στα διόδια) ξεκινά από το 2022, όταν εκλήθη η τότε πολιτική ηγεσία του υπουργείου να εφαρμόσει μια παλαιότερη συμφωνία».

Σύμφωνα με τον κ. Μαρινάκη συνολικά θα έχουμε 7,6% αύξηση για το 2024, 2% για το 2025 και 2% το 2026

Τότε ήταν 12% η συμφωνηθείσα αύξηση από 1/1/23. Μετά από διαπραγματεύσεις αυτό πάγωσε, ήταν επιτυχία που δεν επιβαρύνθηκε ο κρατικός προϋπολογισμός.

Επανήλθε προφανώς το θέμα, καθώς ήταν μια μετάθεση της υποχρέωσης αυτής.

Επειδή υπάρχει ο πληθωρισμός για το 2024 που μετρήθηκε τον Σεπτέμβριο στο 1,6%, συνολικά θα έχουμε 7,6% αύξηση για το 2024, 2% για το 2025 και 2% το 2026. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για μια ήδη αναληφθείσα συμβατική υποχρέωση, που το υπουργείο διαχειρίστηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να γίνει όσο πιο ήπια και σταδιακά.  Γιατί άλλο το σταδιακό και άλλο ένα απότομο 12%».

Για τη διάσκεψη στο Ντουμπάι

Εισαγωγικά ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε στην συμμετοχή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Διάσκεψη κορυφής για την Κλιματική Αλλαγή στο Ντουμπάι

«Η χώρα μας συμμετέχει στην Διάσκεψη ως ένας παγκόσμιος πρωταγωνιστής, αφού αναλύσεις τη δείχνουν ανάμεσα στις κορυφαίες της υφηλίου στην αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας» τόνισε.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο που προβλέπει την επιστολική ψήφο είπε ότι πρόκειται για ένα νομοσχέδιο βαθιά κοινωνικό που διευκολύνει ακόμα περισσότερο τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν στην πιο σημαντική στιγμή της Δημοκρατίας, 50 χρόνια μετά την αποκατάστασή της.

Ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε στην κατάσταση της οικονομίας την οποία χαρακτήρισε «ιδιαίτερα ανθεκτική» και είπε μεταξύ άλλων ότι η χώρα μας έχει τον τρίτο υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ρεκόρ άμεσων επενδύσεων, ενώ το πρωτογενές πλεόνασμα ξεπέρασε τις προβλέψεις του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, και το δημόσιο χρέος μειώθηκε σημαντικά ως προς το ΑΕΠ της χώρας και τέλος η ανεργία έχει μειωθεί στα προ κρίσεων επίπεδα. Ειδικότερα για την ανεργία είπε ότι τον Οκτώβριο έπεσε στο χαμηλότερο σημείο από τον Ιούνιο 2009 φτάνοντας το 9,6% αφού δημιουργήθηκαν 55.000 νέες θέσεις εργασίας, ενώ ο αριθμός των ανέργων έπεσε στις 454.000, οι λιγότεροι άνεργοι από τον Ιανουάριο του 2009.

Αναφερόμενος στον προϋπολογισμό είπε ότι στοχεύει στη στήριξη του εισοδήματος των πολιτών, την αύξηση των εσόδων χωρίς αύξηση των φόρων, την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, την αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών από τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές, την απόκτηση νέων επενδυτικών πόρων ύψους 12,7 δις από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και το Ταμείου Ανάκαμψης και την αύξηση των δαπανών για την Υγεία και την Παιδεία.

Ο Παύλος Μαρινάκης

Για το νέο φορολογικό

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και είπε ότι περιλαμβάνει μεταρρυθμίσεις που αποσκοπούν στην ολιστική και πολυεπίπεδη αντιμετώπιση του προβλήματος της φοροδιαφυγής, τη φορολογική δικαιοσύνη και την εξασφάλιση των απαιτούμενων πόρων για την ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής. Παράλληλα ανέφερε αναλυτικά παραδείγματα για την φορολόγηση των επαγγελματιών επισημαίνοντας ότι με το ν/σ αναγνωρίζονται οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες κατά την έναρξη και στα πρώτα χρόνια της δραστηριότητάς τους.

Μιλώντας για το ν/σ του υπουργείου Δικαιοσύνης είπε ότι στοχεύει αφενός στην αντιμετώπιση της μικρομεσαίας εγκληματικότητας και αφετέρου στην ταχύτερη απονομή της Δικαιοσύνης, και ανέφερε ορισμένες από τις κρίσιμες προβλέψεις του ν/σ.

Τέλος, ο κ. Μαρινάκης ανέφερε ότι από το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και τον Οργανισμό Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης καταβλήθηκαν χθες σε 1.383.033 δικαιούχους, συνολικά 325.242.738 ευρώ για μια σειρά από επιδόματα, ενώ από το Υπουργείο Περιβάλλοντος ανακοινώθηκαν τα μέτρα στήριξης για τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος για τον Δεκέμβριο, τα οποία ξεπερνούν συνολικά τα 34,7 εκατ. ευρώ, και πραγματοποιήθηκε η 20η καταβολή πρώτης αρωγής.

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για Λαμία: Χωρίς Κάρμο, Ορτέγκα και Γιόβετιτς (pic)

Έμειναν εκτός για να ξεκουραστούν ενόψει του ημιτελικού με την Άστον Βίλα, όπως επίσης και ο Ντόι με τον Ιμπόρα – Αναλυτικά η αποστολή για το ματς με Λαμία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024