Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Cretan Iama: Ισχυρό «όπλο» για τα συμπτώματα από αναπνευστικές ιώσεις και κοροναϊό

Cretan Iama: Ισχυρό «όπλο» για τα συμπτώματα από αναπνευστικές ιώσεις και κοροναϊό

Θυμάρι, δίκταμο και φασκόμηλο αποτελούν τη συνταγή της επιτυχίας στην αντιμετώπιση κοροναϊού και αναπνευστικών ιώσεων του χειμώνα

Όσο κρυώνει ο καιρός και βρισκόμαστε όλο και περισσότεροι σε κλειστούς χώρους, τόσο ευκολότερο γίνεται να κολλήσουμε κάποια από τις εποχιακές αναπνευστικές λοιμώξεις, από μια γρίπη και έναν απλό ρινοϊό, μέχρι και κοροναϊό.

Τι μπορεί να κάνει για μας η παραδοσιακή θεραπευτική; Με τη χρήση των κατάλληλων βοτάνων, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις ιώσεις σε σημαντικό βαθμό.

Όλοι γνωρίζουμε την ευεργετική δράση του Κρητικού δίκταμου και του φασκόμηλου στο αναπνευστικό μας σύστημα, ενώ επίσης είναι γνωστή και η ισχυρή δράση του θυμαριού κατά των μικροβίων και των ιών.

Μόνο που επειδή πρόκειται για βότανα, δεν ξέρουμε ούτε πώς είναι ο κατάλληλος τρόπος να τα φτιάξουμε ένα αφέψημα ώστε να πάρουμε τα ευεργετικά συστατικά τους χωρίς να τα καταστρέψουμε, ούτε πόση ποσότητα θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε – αφού οι περιεκτικότητες αλλάζουν από σημείο σε σημείο που φύτρωσε το κάθε ένα από αυτά τα άγρια βότανα.

Μειώνεται η μόλυνση των κυττάρων από την ίωση στο ένα τρίτο από την πρώτη εβδομάδα χορήγησης

Το Cretan Iama πετυχαίνει σημαντική μείωση του φορτίου των αναπνευστικών ιών

Μια ασφαλής λύση για όλα τα παραπάνω, είναι ένα καινοτόμο φυτικό σκεύασμα, το Cretan Iama, το οποίο δημιουργήθηκε από Έλληνες ερευνητές σε συνεργασία με την ελληνική φαρμακευτική εταιρεία Galenica.

Το συγκεκριμένο σκεύασμα έχει διακριθεί για τη μοναδικότητά του, καθώς κατέχει διεθνή πατέντα ευρεσιτεχνίας, ενώ η συνεχιζόμενη έρευνα και ανάπτυξη για αυτό, έχει πετύχει τη δημοσίευση 8 μελετών σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά και έχει βραβευθεί για τη διαδικασία επιλογής και σταθερότητας της πρώτης ύλης, τις μεθόδους παραγωγής υψηλής ακρίβειας και την καταξιωμένη διεθνώς επιστημονική τεκμηρίωσή του. Ο λόγος είναι ότι τα φυτά που χρησιμοποιούνται, προέρχονται από ελεγχόμενη καλλιέργεια ώστε να διασφαλίζεται η ποιότητά τους και η περιεκτικότητά τους σε θεραπευτικά συστατικά.

Τι περιέχει

Το Cretan Iama περιέχει έναν πατενταρισμένο συνδυασμό αιθέριων ελαίων από τρία αρωματικά Κρητικά βότανα, μέσα σε extra παρθένο ελαιόλαδο, δίκταμο (Origanum dictamnus), θυμάρι (Coridothymus capitatus) και φασκόμηλο (Salvia fruticosa), σε συγκεκριμένες αναλογίες που λειτουργούν όχι μόνο αθροιστικά, αλλά και σε συνέργεια μεταξύ τους, ολιστικά, αφού η δράση της μιας ουσίας ενισχύει ή και  συμπληρώνει τη δράση της άλλης. Στο συνδυασμό των βοτάνων έχει προστεθεί και βιταμίνη D3 για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Δίκταμο (Origanum dictamnus), θυμάρι (Coridothymus capitatus) και φασκόμηλο (Salvia fruticosa) είναι τα βασικά συστατικά του Cretan Iama

Αποτελεσματική θεραπεία

Σύμφωνα με την τελευταία επιστημονική ανακοίνωση για το Cretan Iama στο 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Forum Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Ιατρικής, έχει τεκμηριωθεί η αποτελεσματικότητά του στη γρηγορότερη άρση των συμπτωμάτων στη γρίπη Α/Η1Ν1, στη γρίπη Β, τον ρινοϊό, τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό, αλλά και στον Covid-19, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλει στην προστασία και ενίσχυση του ανοσοποιητικού.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από τις τελευταίες μελέτες, το Cretan Iama επιτυγχάνει ύφεση των συμπτωμάτων κατά περίπου δύο – τρεις ημέρες νωρίτερα και της ίασης από την ίωση επίσης άλλες δύο ημέρες νωρίτερα.

Την 4η ημέρα της ίωσης τα συμπτώματα έχουν μειωθεί κατά 50% και την 7η ημέρα κατά 90%.

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό, είναι ότι μειώνεται η μόλυνση των κυττάρων από την ίωση στο ένα τρίτο από την πρώτη εβδομάδα χορήγησης.

Οι αρχικές μελέτες για τον έλεγχο της τοξικότητας, έδειξαν ότι δεν υπάρχουν παρενέργειες ούτε σε αύξηση της δόσης από 10-40 φορές, ούτε σε χρήση αυξημένης δόσης επί τετράμηνο.

Πολλαπλές μελέτες επιβεβαιώνουν την αποτελεσματική δράση των βοτάνων κατά των ιών που προκαλούν αναπνευστικές λοιμώξεις και των μεταλλάξεών τους

Στόχος ο κοροναϊός και οι μεταλλάξεις του

Σε ότι αφορά τις πρόσφατες μελέτες που δημοσιεύθηκαν σε διεθνώς έγκριτα επιστημονικά περιοδικά,  τόσο σε εργαστηριακό όσο και σε επίπεδο κλινικής δοκιμής σε ασθενείς που προβλήθηκαν από κοροναϊό και δεν χρειάστηκαν νοσηλεία, η χρήση του Cretan Iama για μία εβδομάδα μείωσε τα συμπτώματα και τη σοβαρότητά τους κατά 70% και την δεύτερη εβδομάδα κατά 90%.

Η μελέτη παρατήρησης έγινε σε αρκετά μεγάλο δείγμα ασθενών και τα κύρια συμπτώματα της Covid που ελέγχθηκαν αφορούσαν την κόπωση, τη μυαλγία, τον πονοκέφαλο και τον πυρετό. Μελετήθηκαν όλα τα στελέχη του ιού που είχαν εμφανιστεί ως και τον Φεβρουάριο  του 2022 που ολοκληρώθηκε η συλλογή των στοιχείων.

Όπως καταγράφουν στις μελέτες τους οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και το Πανεπιστημιακό Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης, «ο πατενταρισμένος συνδυασμός ουσιών από τα αιθέρια έλαια των τριών κρητικών βοτάνων, σε συγκεκριμένη αναλογία, όχι μόνο επισπεύδει την ανάρρωση σε περιπατητικούς ασθενείς με ήπια συμπτώματα της νόσου COVID-19, αλλά όπως τεκμηριώθηκε έχει και προληπτική/προφυλακτική δράση. Τα αποτελέσματα αυτά συνάδουν με τα αποτελέσματα προηγούμενων μελετών σε άλλους ιούς του ανώτερου αναπνευστικού».

Το Cretan Iama αποτελεί ελληνική καινοτομία με διεθνή πατέντα

Η τεκμηρίωση

Το σκεύασμα αποτελεί Ελληνική Καινοτομία με Διεθνή πατέντα (EP 10760745.9) και παγκόσμια αναγνώριση από την Επιστημονική Κοινότητα ως το πρώτο φυτικό ιδιοσκεύασμα με ιδιαίτερα υψηλή δημοσιευμένη τεκμηρίωση, εργαστηριακά, κλινικά και τοξικολογικά και αποτελεί καρπό πολυετούς έρευνας διακεκριμένων Ελλήνων ερευνητών του Πανεπιστημίου Κρήτης, σε συνεργασία με την Ελληνική φαρμακευτική Galenica.

Την ερευνητική ομάδα του CRETAN IAMA συνθέτουν καθηγητές πανεπιστημίων και ερευνητές. Συγκεκριμένα από το Πανεπιστήμιο Κρήτης συμμετέχουν ο κ. Χρήστος Λιονής, Καθηγητής Γενικής Ιατρικής & Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας,  ο κ. Ηλίας Καστανάς, Καθηγητής Εργαστηριακής Ενδοκρινολογίας, ο κ. Στέργιος Πυρίντσος, Καθηγητής Βιολογίας και Επιστημονικά Υπεύθυνος του Βοτανικού κήπου Πανεπιστημίου Κρήτης, ο κ. Γεώργιος Σουρβίνος, Καθηγητής Κλινικής Ιολογίας και Δ/ντης Εργαστηρίου Κλινικής Ιολογίας ΠΑΓΝΗ, η κ. Μαριλένα Καμπά, Καθηγήτρια Εργαστηριακής Ενδοκρινολογίας, ο κ. Εμμανουήλ Συμβουλάκης, Αναπληρωτής Καθηγητής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ο κ. Ιωάννης Καρακασιλιώτης, Αναπληρωτής Καθηγητής Βιολογίας, και συνεργάτες τους.

Ανεξάρτητα από την πολύ επιτυχημένη πορεία του σκευάσματος, η προσπάθεια για την διερεύνηση σε βάθος των ιδιοτήτων του συνεχίζεται σε διευρυμένο επιστημονικό πεδίο. Η έρευνα για τον καινοτόμο συνδυασμό αιθέριων ελαίων του Cretan Iama  συνεχίζεται, αποδεικνύοντας ότι κάθε νέα μελέτη μπορεί να αποτελέσει πολύτιμη προσθήκη για πρόληψη και θεραπεία ασθενών με συμπτώματα ιογενών λοιμώξεων του ανώτερου αναπνευστικού όπως γρίπη, ο ρινοϊός και ο κοροναϊός, που ιδιαίτερα αυτή την εποχή απασχολούν τους επαγγελματίες υγείας στην πρώτη γραμμή της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας,  γιατρούς και φαρμακοποιούς,  αλλά και τους ασθενείς που αναζητούν λύσεις για την γρηγορότερη ίαση των συμπτωμάτων τους.

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024