Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Google: Επιβεβαιώνει τη δέσμευση για επενδύσεις στην Ελλάδα

Google: Επιβεβαιώνει τη δέσμευση για επενδύσεις στην Ελλάδα

Η επένδυση επιβεβαιώθηκε κατά την επετειακή εκδήλωση της Google για τα 15 χρόνια παρουσίας της στην Ελλάδα

Η Google επιβεβαίωσε σήμερα τη δέσμευση της εταιρείας για τη δημιουργία data center στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, μια επένδυση που είχε ανακοινωθεί αρχικά πριν από περίπου 14 μήνες.

Όπως είχε ανακοινωθεί τότε, η δημιουργία του πρώτου Google Cloud Region στη χώρα μας θα δημιουργήσει προστιθέμενη αξία 2,2 δισ. ευρώ στην οικονομία ως το 2030, υποστηρίζοντας τη δημιουργία πάνω από 19.400 θέσεις εργασίας.

Η σχετική επιβεβαίωση έγινε στο πλαίσιο επετειακής εκδήλωσης για τα 15 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα της Google στην οποία παραβρέθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος είχε συζήτηση για τις ευκαιρίες που δημιουργεί η Τεχνητή Νοημοσύνη σήμερα για την Ελλάδα και τον κόσμο με τον αντιπρόεδρο Μηχανικής και Έρευνας της αμερικανικής εταιρείας, Γιόσι Ματίας και τη γενική διευθύντρια Google Νοτιοανατολικής Ευρώπης, Πέγκυ Αντωνάκου.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Δημόσιο Καπνεργοστάσιο, στο οποίο στεγάζεται μέρος των Συλλογών της Βιβλιοθήκης της Βουλής, ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι δημιουργούνται τεράστιες ευκαιρίες σε διεθνές επίπεδο από την Τεχνητή Νοημοσύνη, την ίδια όμως στιγμή δημιουργούνται τεράστιες ευθύνες για τον τρόπο διαχείρισης της νέας αυτής τεχνολογίας.

Παράλληλα, έδωσε έμφαση σε θέματα δεοντολογίας και ρυθμιστικά ζητήματα που συνδέονται με την AI επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα παγκόσμιο κέντρο όσον αφορά στον κώδικα δεοντολογίας της τεχνητής νοημοσύνης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε έμφαση σε τρεις τομείς της δημόσιας ζωής στους οποίους η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να έχει εφαρμογή στην Ελλάδα. Αναφέρθηκε καταρχήν στην κλιματική αλλαγή και στον τρόπο με τον οποίο εξελιγμένα μοντέλα πρόβλεψης ακραίων καιρικών φαινομένων μπορούν να δίνουν πιο ακριβείς εκτιμήσεις.

Δεύτερος τομέας είναι αυτός της Υγείας, στον οποίο όπως είπε παρουσιάζονται μεγάλες ευκαιρίες με μεγάλο αριθμό νέων εργαλείων σε επίπεδο επιστημονικής έρευνας. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στην ανακάλυψη ερευνητών της Google DeepMind 2,2 εκατ. νέων κρυσταλλικών δομών που ανοίγουν τον δρόμο για πρόοδο σε ένα εύρος πεδίων από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως προηγμένους υπολογισμούς, καταδεικνύοντας την δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης να ανακαλύπτει νέα υλικά.

Ο τρίτος τομέας που μπορεί να ωφεληθεί από την τεχνητή νοημοσύνη, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, είναι η εκπαίδευση, επισημαίνοντας ότι οι προκλήσεις σε αυτόν τον τομέα είναι ακόμη μεγαλύτερες λόγω της δυνατότητας των νέων τεχνολογιών πρακτικά να μπορούν να παράγουν κείμενο και ομιλία.

Ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να σημειώσει την ανάγκη αντιμετώπισης ζητημάτων που συνδέονται με την τεχνητή νοημοσύνη και έχουν να κάνουν με την παραπληροφόρηση, τα fake news, τα deepfakes και γενικότερα ζητήματα που συνδέονται με την γενικότερη λειτουργία της Δημοκρατίας, διεθνώς. Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι τέτοιου είδους θέματα απαιτούν τη στενή συνεργασία των εταιρειών τεχνολογίας με τις κυβερνήσεις.

Τέλος, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στον ρόλο που μπορεί να παίξει η τεχνητή νοημοσύνη σε κάθε τομέα της δημόσια διοίκησης καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά δεν υπάρχει τομέας ο οποίος να μην επηρεάζεται. Παράλληλα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον ιδιωτικό τομέα, με το οικοσύστημα των startups και τις δυνατότητες ανάπτυξης που μπορεί να προσφέρουν οι εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης.

Πηγή ΟΤ

Sports in

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στις εξέδρες, η στήριξη των αδερφών Αγγελόπουλων και ο… Μήτρου Λονγκ(vid)

Δείτε μέσα από την παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός όσα έγιναν εντός και εκτός παρκέ στον 2ο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (77-69).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024