
Ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζει νέο σχέδιο για τη Δημόσια Υγεία, λέει ο Κασσελάκης
Ο Στέφανος Κασσελάκης και αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συναντήθηκε σήμερα με την Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας
Συνάντηση με την Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) είχε το μεσημέρι της Τετάρτης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, στα γραφεία του κόμματος, στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας που πραγματοποιούν σήμερα και αύριο οι νοσοκομειακοί γιατροί.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «οι εκπρόσωποι των νοσοκομειακών γιατρών περιέγραψαν στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας, στο φόντο και των ντροπιαστικών εικόνων από νοσοκομεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, ενώ διατύπωσαν τα αιτήματά τους για την ανάγκη ενίσχυσης της Δημόσιας Υγείας».
«Το 40% της δαπάνης για την Υγεία αφορά πλέον την ιδιωτική», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης
Από την πλευρά του, ο Στέφανος Κασσελάκης, αφού εξέφρασε τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις κινητοποιήσεις των γιατρών τόνισε ότι «ο δημόσιος πυλώνας στην Υγεία είναι ταυτοτικός για τον ΣΥΡΙΖΑ και εξαιρετικά σημαντικός για κάθε Έλληνα πολίτη».
Ανέφερε επίσης ότι, ακούγοντας τα αιτήματα των γιατρών, «είμαστε έτοιμοι να επικαιροποιήσουμε το πρόγραμμά μας για ένα σύγχρονο και ανθρωποκεντρικό Εθνικό Σύστημα Υγείας, με ακόμη πιο ρηξικέλευθες και αποτελεσματικές προτάσεις, για να μπορέσουμε να λύσουμε τα θέματα μια για πάντα, τουλάχιστον για τα επόμενα αρκετά χρόνια, έτσι ώστε να υπάρχει πραγματική Δημόσια Υγεία».
«Το 40% της δαπάνης για την Υγεία αφορά πλέον την ιδιωτική», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, λέγοντας ότι αυτό «θέλουμε να το αλλάξουμε». «Θέλουμε να υπάρχει ουσιαστική δημόσια υγεία και αποδοτική», δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση
Ποιοι συμμετείχαν στη συνάντηση
Στη συνάντηση συμμετείχαν, από την πλευρά της ΕΓ της ΟΕΝΓΕ, η πρόεδρος Αφροδίτη Ρέτζιου, ο γενικός γραμματέας, Παναγιώτης Παπανικολάου, η α’ αντιπρόεδρος, Ματίνα Παγώνη, ο β’ αντιπρόεδρος Κωνσταντίνος Λιβαδάς, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας, Ιωάννης-Αλέξανδρος Τζάνος, η οργανωτική γραμματέας, Δήμητρα Σταματέλου και το μέλος του ΔΣ, Δέσποινα Τοσονίδου.
Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, συμμετείχαν ο συντονιστής ΕΠΕΚΕ του κόμματος, Παύλος Πολάκης, ο τομεάρχης Υγείας, Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, η τομεάρχης Παιδείας και καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, η εκπρόσωπος Τύπου και πρώην αναπληρώτρια τομεάρχης Υγείας, Δώρα Αυγέρη, ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου, Μανώλης Καπνισάκης και η συντονίστρια του τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ελένη Κεϊμάλη.
- Οι συνωμοσιολόγοι «γιόρτασαν» την προσελήνωση του Apollo 11 πριν από 57 χρόνια
- Μουντιάλ 2026: Το μυθικό ποσό που μπαίνει στα ταμεία της FIFA από το Παγκόσμιο Κύπελλο – Ξεπεράστηκαν κατά πολύ οι προσδοκίες
- Καύσωνας, μωρά και μικρά παιδιά – Πώς θα τα προστατέψετε όταν οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν στα ύψη
- Πώς σχεδιασμός και κουλτούρα κάνουν τις ελληνικές πόλεις πιο ζεστές – Τι λέει η Πρέσβειρα του Ευρωπαϊκού Κλιματικού Συμφώνου
- Υποχρεωτικά τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων λόγω καύσωνα – Εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας
- Αργεντινή: Επιστροφή στο Μπουένος Άιρες χωρίς τον Μέσι κι ακόμη εννέα ποδοσφαιριστές




