Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«It's... Giannis time» - Στο τέλος μιλάει ο Αντετοκούνμπο (vids)

«It’s… Giannis time» – Στο τέλος μιλάει ο Αντετοκούνμπο (vids)

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ο απόλυτος κυρίαρχος του ΝΒΑ στην τελευταία περίοδο και το απέδειξε και με τους Μπλέιζερς, παρότι έχει δίπλα του έναν από τους πιο «καυτούς» finisher της Λίγκας

Οι Μιλγουόκι Μπακς το καλοκαίρι προχώρησαν σε μια σπουδαία ανταλλαγή, καθώς απέκτησαν τον Νταμιάν Λίλαρντ από τους Μπλέιζερς και πρόσθεσαν δίπλα στον Γιάννη Αντετοκούνμπο έναν από τους καλύτερους σουτέρ του ΝΒΑ και κυρίως έναν από τους clutch παίκτες της Λίγκας.

Το περίφημο «it’s Dame time» που εδώ και πάνω από 10 χρόνια ακολουθεί τον Λίλαρντ δεν είναι τυχαίο με τον σούπερ σταρ των «ελαφιών» να έχει πετύχει αρκετά μεγάλα σουτ και να θεωρείται στατιστικά ένας από τους μεγαλύτερους «finisher» των τελευταίων 15 ετών στο ΝΒΑ. Οι Μπακς με την απόκτηση του αυτόματα θεωρήθηκαν φαβορί για να κατακτήσουν τον τίτλο, ενώ η συνύπαρξη του με τον Greek Freak… τρομάζει.

Τα εντυπωσιακά νούμερα του clutch Γιάννη και Λίλαρντ

Η παρουσία και μόνο των δύο σούπερ σταρ των Μπακς στο παρκέ προκαλεί… τρόμο, ενώ ο Λίλαρντ από μόνος του έχει «απελευθερώσει» ακόμη περισσότερο το παιχνίδι του Γιάννη, που πλέον εφορμά με μεγαλύτερη άνεση προς το καλάθι, έχει την μπάλα πιο άνετα στην κατοχή του και σκοράρει περισσότερο.

Το «it’s Dame time» που έγινε «it’s… Giannis time»

Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία σε αυτό το πρώτο κομμάτι της σεζόν με τους Μπακς και τον Έλληνα σούπερ σταρ είναι πως ο Αντετοκούνμπο, παρότι είναι στο παρκέ και ο Λίλαρντ είναι ο απόλυτος κυρίαρχος στη Λίγκα στους πόντους που πετυχαίνει στην τελευταία περίοδο.

Ο Greek Freak είναι στην κορυφή της λίστας με 129 πόντους στην τελευταία κρίσιμη περίοδο με 64.7%, την ώρα που άλλους τόσους έχει ο Ταϊρίς Μάξεϊ τον Σίξερς. Με λίγα λόγια ο Γιάννης έχει πάρει την… σκυτάλη από τον Λίλαρντ που συνήθως αποτελούσε τον πιο clutch παίκτη τα τελευταία χρόνια, δείχνοντας πως λειτουργεί καλά η συνύπαρξη τους, αλλά και πως ο Έλληνας σούπερ σταρ έχει τον πρώτο λόγο στο Μιλγουόκι.

Βέβαια και ο Λίλαρντ είναι από κοντά αφού έχει 114 πόντους στην τελευταία περίοδο και μάλιστα με 70,4%, που είναι το δεύτερο καλύτερο. Το Μιλγουόκι είναι η μοναδική ομάδα που έχει δυο παίκτες στις πρώτες θέσεις με τους περισσότερους πόντους στην τελευταία περίοδο κάτι που σημαίνει πολλά και στην… οικονομία της σεζόν, αλλά και των play off.

Το καλάθι νίκης με τους Μπλέιζερς και ένα ασταμάτητο δίδυμο

O Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε άλλη μια απίστευτη εμφάνιση, οι Μπακς επέστρεψαν από το -26 με τους Μπλέιζερς και με νικητήριο καλάθι του Greek Freak, αλλά και τάπα σε λέι απ του Μάλκολμ Μπρόγκντον έκρινε το ματς και χάρισε μια πολύ δύσκολη νίκη στα ελάφια.

Ο Έλληνας σούπερ σταρ έκανε θραύση με 33 πόντους, 16 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 3 τάπες, ενώ μαζί με τον Νταμιάν Λίλαρντ ήταν αυτοί που έφεραν το ματς… τούμπα και πήρε το Μιλγουόκι μια πολύτιμη νίκη.

Για να καταλάβει κανείς τη σημασία της παρουσίας των δύο σούπερ σταρ στο παρκέ για τους Μπακς, αρκεί να δει ότι μαζί με τους 31 πόντους του Λίλαρντ και τα 5 ριμπάουντ, τις 4 ασίστ και τα 2 κλεψίματα είχαν 64 από τους 108 πόντους της ομάδας, 21 ριμπάουντ, 10 ασίστ, 3 κλεψίματα και 3 τάπες.

Η επίδραση τους στο παιχνίδι είναι τεράστια και τα νούμερα τους στην 4η περίοδο προκαλούν… ίλιγγο, αφού είναι το κορυφαίο δίδυμο στο τελευταία δωδεκάλεπτο στη Λίγκα. Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι πως μπορεί ο Αντετοκούνμπο με βάση τους αριθμούς και τη στατιστική να είναι ο κορυφαίος στα τελευταία 12 λεπτά, όμως για παράδειγμα στο ματς με το Πόρτλαντ ο Λίλαρντ, παρότι ήταν άστοχος γενικά έχει πετύχει τους τελευταίους 9 από τους 13 πόντους των Μπακς. Και ακόμη δεν έχουν βρεθεί στο 100% μέσα στο παρκέ…

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024