Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Βύρωνας: Να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο ζητούν οι γονείς της 16χρονης που πέθανε από ναρκωτικά

Βύρωνας: Να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο ζητούν οι γονείς της 16χρονης που πέθανε από ναρκωτικά

Οι γονείς της ανήλικης θρηνούν για τον άδικο χαμό της και τονίζουν ότι θα εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια του νόμου, για να δικαιωθεί η μνήμη της.

Συντετριμμένοι είναι οι γονείς της 16χρονης, που άφησε την τελευταία της πνοή, μετά από χρήση ενός κοκτέιλ σκληρών ναρκωτικών.

Η ανήλικη είχε πέσει στα δίκτυα μιας σκληρής συμμορίας διακινητών ουσιών. Κεντρικό ρόλο στην υπόθεση φαίνεται να είχε ο 21χρονος στο σπίτι του οποίου στον Βύρωνα είχε παγιδευτεί η 16χρονη.

Οι δυο τους, όταν πρωτογνωρίστηκαν, είχαν ερωτική σχέση,ενώ η νεαρή άλλαξε συμπεριφορά. Έφευγε από το σπίτι και εξαφανιζόταν για ημέρες.

Οι γονείς της θρηνούν για τον άδικο χαμό της και τονίζουν ότι θα εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια του νόμου, για να δικαιωθεί η μνήμη της κόρης τους.

«Να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο»

«Με όση δύναμη τους απομένει, που θα τη βρουν τη δύναμη, ο επόμενος στόχος τους είναι να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο, δηλαδή να εξαντλήσουν τα περιθώρια του νόμου, προκειμένου να δικαιωθεί η μνήμη της 16χρονης», είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ η δικηγόρος της οικογένειας, Νίκη Αραμπατζή.

Η ίδια πρόσθεσε ότι «δεν είναι οικογένεια που δεν είχε έλεγχο του παιδιού. Είναι πάρα πολύ εύκολο μέσα σε ένα λάθος φιλικό περιβάλλον να ξεφύγει η κατάσταση. Σας το λέω με επίγνωση γιατί γνωρίζω πολύ καλά την οικογένεια».

Όταν οι γονείς της 16χρονης αντιλήφθηκαν το τι συμβαίνει, «έκαναν όλες τις ενέργειες προς τους κρατικούς φορείς για να προστατευθεί το παιδί και πραγματικά δεν υπήρχε ανταπόκριση και αυτό θα το αναδείξουμε», συμπλήρωσε η κα Αραμπατζή.

Και κατέληξε: «Όταν φτάνουμε σε αυτά τα σημεία, πρέπει ο κρατικός μηχανισμός να βάζει ένα στοπ».

Ηρωίνη, σίσα, κάνναβη και χάπια το κοκτέιλ θανάτου της 16χρονης

Η νεαρή κοπέλα φαίνεται ότι το μοιραίο απόγευμα της Κυριακής, 6 Νοεμβρίου, είχε καταναλώσει στο «σπίτι του θανάτου», στον Βύρωνα, κοκτέιλ σκληρών ναρκωτικών και χαπιών.

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε η φίλη της που ήταν μαζί της στο σπίτι της οδού Επταλόφου, όλη η παρέα έκανε χρήση κάνναβης ενώ η 16χρονη έκανε και χρήση ηρωίνης μαζί με χάπια lyrica που είναι φάρμακο για την επιληψία.

Η 16χρονη έμεινε διασωληνωμένη για 17 ημέρες και το πρωί της Τετάρτης (22/11) άφησε την τελευταία της πνοή στην ΜΕΘ του ΓΝΑ «Ερυθρός Σταυρός»

Όπως κατέθεσε η φίλη της που είναι και η ίδια χρήστης ναρκωτικών και φέρεται να διατηρεί σχέση με τον 18χρονο που συνελήφθη για την υπόθεση, τις προηγούμενες ημέρες η 16χρονη είχε κάνει χρήση χαπιών «έκσταση»,  κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη σκληρό ναρκωτικό γνωστό και ως «σίσα» καθώς και ενδοφλέβια ηρωίνη.

Το πρωί της Δευτέρας η ανήλικη δεν ξύπνησε. Είχε πέσει σε κώμα. Οδηγήθηκε χωρίς σφυγμό στο νοσοκομείο. Οι γιατροί κατάφεραν να την επαναφέρουν με τεχνητή ανάνηψη, διασωλήνωση και καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, ωστόσο η νεαρή κοπέλα είχε υποστεί βαριά πνευμονική – αναπνευστική ανεπάρκεια.

Έμεινε διασωληνωμένη για 17 ημέρες και το πρωί της Τετάρτης (22/11) άφησε την τελευταία της πνοή στην ΜΕΘ του ΓΝΑ «Ερυθρός Σταυρός».

Το άγνωστο δράμα

Σύμφωνα με μαρτυρίες η 16χρονη αντιμετώπιζε σοβαρά προσωπικά ζητήματα που την είχαν απομακρύνει από το σχολικό και οικογενειακό περιβάλλον παρά της  απεγνωσμένες προσπάθειες της οικογένειας να την βοηθήσουν.

Όπως έχει αποκαλύψει ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στο MEGA η οικογένεια έκανε πολλές ενέργειες να σώσουν το παιδί και να το απεγκλωβίσουν από τα δίκτυα των εμπόρων ναρκωτικών.

Μάλιστα είχαν απευθυνθεί και σε δημόσιες υπηρεσίες Πρόνοιας ακόμα και στην Αστυνομία ζητώντας να γίνει έλεγχος στο συγκεκριμένο σπίτι στον Βύρωνα χωρίς τελικά να μπορέσουν να σώσουν το παιδί τους.

Sports in

Συγκλονιστικό βίντεο: Η θρυλική πορεία του Ολυμπιακού έως τους «4» (vid)

Απολαύστε το βίντεο με την πορεία του Ολυμπιακού μέχρι τα ημιτελικά του Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024