Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο «εκτελεστής» Έβανς, η κομβική τριάδα και το δείγμα του ΟΑΚΑ (vids)

Ο «εκτελεστής» Έβανς, η κομβική τριάδα και το δείγμα του ΟΑΚΑ (vids)

«Επικίνδυνο» το παιχνίδι με την Ζαλγκίρις για τον Ολυμπιακό – Οι παίκτες – κλειδιά της λιθουανικής ομάδας – Πού θα κριθεί η αναμέτρηση.

Στο ΣΕΦ θα είναι στραμμένα απόψε όλα τα βλέμματα, με τον Ολυμπιακό να υποδέχεται την Ζαλγκίρις Κάουνας (21:15), για την 10η αγωνιστική της Euroleague.

Ένα «πονηρό» παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που είναι ανώτερος από τη Ζαλγκίρις, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να υποτιμήσει τη «σκληροτράχηλη» λιθουανική ομάδα. Μια ομάδα που πριν από λίγες ημέρες έχασε στις λεπτομέρειες στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Παναθηναϊκό, σε μια αναμέτρηση που θα μπορούσε να είχε πάρει κάλλιστα τη νίκη.

Σκληρή ομάδα, που παλεύει όλα τα παιχνίδια – MVP ο Εβανς, ξεχωρίζουν Σμιτς, Ντίμσα και Ουλανόβας

Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις του Γιώργου Μπαρτζώκα πριν τη χθεσινή προπόνηση του Ολυμπιακού, όπου έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ενόψει του αποψινό αγώνα.

«Η Ζαλγκίρις έχασε από τον Παναθηναϊκό, όπως έχασε. Έκανε πέντε – έξι λάθη στις τελευταίες επιθέσεις, για να χάσει στον πόντο. Η Ζαλγκίρις είναι πολύ καλή επιθετικά. Οι παίκτες της κάνουν καλά σκριν, έχουν καλά plays, ομοιογένεια με τον προπονητή και ένα κορμό παικτών. Αμυντικά είναι μια ομάδα, που επιτίθεται στην μπάλα», ανέφερε αρχικά ο Γιώργος Μπαρτζώκας και στη συνέχεια ανέλυσε τα στοιχεία που θα πρέπει να έχει η ομάδα του για να καταφέρει να πάρει τη νίκη. «Πρέπει και εσύ να έχεις καλή εκτέλεση, να έχεις υπομονή, να μείνεις στο πλάνο και να πασάρεις καλά την μπάλα. Είναι μια ομάδα που είναι συμπαγής θα έλεγα και σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να την υποτιμήσεις», κατέληξε.

Η ήττα στο ΟΑΚΑ και η μάχη για την οκτάδα          

Η Ζαλγκίρις ήρθε στην Αθήνα για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες, καθώς στις 15/11 είχε αγωνιστεί στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Παναθηναϊκό, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής.

Ένα παιχνίδι που ήταν ντέρμπι καθόλη τη διάρκειά του και κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα, με την ομάδα του Εργκίν Αταμάν να παίρνει τελικά τη νίκη με 73-71.  Πρώτος σκόρερ για τη Ζαλγκίρις Κάουνας ήταν ο Σμιτς με 15, ενώ 10 πόντους είχε ο Μπουτκεβίτσιους και από 9 οι Μπιρούτις και Ντίμσα.

Μετά το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, επέστρεψε στην έδρα της και υποδέχθηκε την Μπάγερν Μονάχου για την 9η αγωνιστική. Ένα ακόμα παιχνίδι της λιθουανικής ομάδας που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, με την Ζαλγκίρις αυτή τη φορά να παίρνει τη νίκη (74-73).

Αυτή ήταν η τέταρτη νίκη της στο φετινή Euroleague, καθώς την πρώτη αγωνιστική είχε νικήσει στην Ιταλία τη Βίρτους με 82-79, τη δεύτερη τον Ερυθρό Αστέρα στο Κάουνας με 79-74 και την τέταρτη στην Ισπανία την Μπασκόνια με 99-82.

Στα άλλα ματς που έχει δώσει μέχρι τώρα, ηττήθηκε με 93-79 στην Ισπανία από τη Ρεάλ, στο Κάουνας από τη Βαλένθια με 87-72, όπως επίσης και από την Βιλερμπάν με 91-88, στην Τουρκία από την Αναντολού Εφές με 86-82 και στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό.

Τριάδα – φωτιά

Τρεις παίκτες με μέσο όρο πάνω από 10 πόντους έχει η Ζαλγκίρις Κάουνας. Ο λόγος για τους Κίναν Εβανς, Ρόλαντς Σμιτς και Τόμας Ντίμσα, που αποτελούν τα «βαριά» όπλα του Καζίς Μακσβίτις.

Ο Κίναν Εβανς έχει αγωνιστεί σε όλα τα παιχνίδια της φετινής Euroleague και έχει μέσο όρο 14.3 πόντους, με 55.1% στα δίποντα, 41.5% στα τρίποντα και 75% στις βολές, όπως επίσης 3.1 ριμπάουντ, 3.7 ασίστ και 1.1 κλεψίματα σε 26:24 λεπτά συμμετοχής (16.0 PIR).

Ο Ρόλαντς Σμιτς έχει 13.8 πόντους, με 73.2% στα δίποντα, 48.6% στα τρίποντα, 92.9% στις βολές, 4.8 ριμπάουντ και 1.6 ασίστ σε 25:24 λεπτά συμμετοχής. Ο τρίτος παρέας των 10+ πόντων, Τόμας Ντίμσα, έχει 10.1 πόντους, με 56.2% στα δίποντα, 42.1% στα τρίποντα και 58.3% στις βολές, αλλά και 1.6 ριμπάουντ και 1.9 ασίστ σε 21:56 λεπτά συμμετοχής.

Σημαντικός «κρίκος»

Ενας ακόμα παίκτης στον οποίο ποντάρει πολλά ο Καζίς Μακσβίτις για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, αλλά και συνολικά για τη φετινή πορεία της Ζαλγκίρις, είναι ο Εντγκάρντας Ουλανόβας. Ο Λιθουανός είναι ο δεύτερος καλύτερος πασέρ της ομάδας, μετά τον Κίναν Έβανς, έχοντας 3.4 ασίστ. Οσον αφορά στο σκοράρισμα, έχει 7.6 πόντους, με 39.1% στα δίποντα, 33.3% στα τρίποντα και 77.8% στις βολές σε 28:15 λεπτά (4.4 ριμπάουντ).

Δύο στα δύο

Πέρσι ο Ολυμπιακός κατάφερε να κάνει το 2/2 απέναντι στη Ζαλγκίρις.

Στο ΣΕΦ οι Ερυθρόλευκοι επικράτησαν με 90-80 για την 2η αγωνιστική της Euroleague, έχοντας κορυφαίο τον Σάσα Βεζένκοφ με 23 πόντους. 16 είχε ο Φαλ και 15 ο Σλούκας.

Λίγους μήνες αργότερα οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στο Κάουνας, για την 29η στροφή της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για τους Ερυθρόλευκους, οι οποίοι όμως κατάφεραν να πάρουν τη νίκη με 74-72. Κορυφαίος για τους Πειραιώτες ήταν και πάλι ο Σάσα Βεζένκοφ με 25, ενώ 18 είχε ο Σακίλ ΜακΚίσικ.

Επιστροφές

Στο αποψινό παιχνίδι ο Μπαρτζώκας θα έχει στη διάθεσή του τόσο τον Σακίλ ΜακΚίσικ όσο και τον Νίκολα Μιλουτίνοφ, οι οποίοι τις προηγούμενες ημέρες προπονήθηκα κανονικά και τέθηκαν στη διάθεση του Ελληνα τεχνικού. Μόνο ο Γουίλιαμς – Γκος είναι στα… πιτς.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024