Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Παρίσι: Tοπικό δημοψήφισμα για την κυκλοφορία των SUV -

Παρίσι: Tοπικό δημοψήφισμα για την κυκλοφορία των SUV –

«Όχι» στα SUV αυτοκίνητα, μετά τα ηλεκτρικά πατίνια, σκοπεύει να βάλει η Πόλη του Φωτός

Στοπ στα αυτοκίνητα τύπου SUV σχεδιάζει να βάλει το Παρίσι στο κέντρο του, αυξάνοντας τα τέλη στάθμευσης για βαρέα οχήματα.

Μετά την απαγόρευση για τα ενοικιασμένα σκούτερ τον Σεπτέμβριο κατόπιν ψηφοφορίας των πολιτών, η γαλλική πρωτεύουσα θα πραγματοποιήσει τοπικό δημοψήφισμα στις 4 Φεβρουαρίου για τη «θέση των SUV» στην πόλη.

Oι κάτοικοι του Παρισιού ανησυχούν όλο και περισσότερο για τα μεγάλα, ρυπογόνα αυτοκίνητα

Δεδομένου ότι τα SUV μπορεί να είναι δύσκολο να διακριθούν από άλλα μοντέλα, το δημαρχείο θέλει να θεσπίσει υψηλότερα τέλη στάθμευσης για αυτοκίνητα με θερμικό κινητήρα και βάρος άνω των 1,6 τόνων και για ηλεκτρικά οχήματα άνω των 2 τόνων.

Για να προσδιορίσουν το βάρος ενός αυτοκινήτου, οι σαρωτές θα διαβάσουν την πινακίδα κυκλοφορίας, η οποία το συνδέει με το μοντέλο και το βάρος του.

Πόσος χώρος πρέπει να υπάρχει στο Παρίσι για τα SUV;

«Πρέπει να μειώσουμε τον αριθμό και το μέγεθος των αυτοκινήτων στην πόλη, επομένως θα θέσουμε σε ψηφοφορία το ερώτημα πόσος χώρος πρέπει να υπάρχει για αυτόν τον τύπο οχημάτων στο Παρίσι», δήλωσε ο αντιδήμαρχος David Belliard, περιβαλλοντολόγος στο επάγγελμα στο Reuters.

Υπό τη δήμαρχο Anne Hidalgo, το Παρίσι έχει αυξήσει την πίεση στους οδηγούς εδώ και χρόνια αυξάνοντας το κόστος στάθμευσης και σταδιακά την κατάργηση των οχημάτων ντίζελ, ενώ ενισχύει το δίκτυο ποδηλατοδρόμων της πρωτεύουσας.

«Περισσότερα ή λιγότερα SUV στο Παρίσι; Αυτό το ερώτημα συνοψίζει τι διακυβεύεται στην ψηφοφορία», είναι το μήνυμα της δημάρχου ενόψει του δημοψηφίσματος.

Κατά την άποψη της Hidalgo, οι κάτοικοι του Παρισιού ανησυχούν όλο και περισσότερο για τα μεγάλα, ρυπογόνα αυτοκίνητα που καταλαμβάνουν χώρο στους δρόμους, τα πεζοδρόμια, ακόμη και τους ποδηλατόδρομους.

Ο πρόεδρος της ένωσης οδηγών, Philippe Noziere, είπε ότι αν τα αυτοκίνητα είναι πιο βαριά και ογκώδη από πριν, είναι για λόγους ασφάλειας και άνεσης. «Οι κατασκευαστές έχουν κάνει πολλά με αυτά τα οχήματα. Φυσικά, αυτό μεταφράστηκε σε επιπλέον βάρος», εξήγησε.

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024