Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Το περσινό πάθημα, ο MVP Τζόουνς και οι κομβικοί Ογελέγε και Ντέιβις (vids)

Το περσινό πάθημα, ο MVP Τζόουνς και οι κομβικοί Ογελέγε και Ντέιβις (vids)

Η Βαλένθια απειλεί τον Παναθηναϊκό – Πού θα κριθεί το αποψινό παιχνίδι του ΟΑΚΑ – Η γραμμή πυρός της ισπανικής ομάδας και το μήνυμα του Αταμάν.

«Είναι μια πολύ καλή και νεανική ομάδα. Παίζει πολύ επιθετικά, είναι η καλύτερη άμυνα της Euroleague ως τώρα. Σίγουρα λοιπόν θα είναι ένας πολύ δύσκολος αγώνας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Εργκίν Αταμάν στις δηλώσεις που έκανε χθες για το αποψινό εντός έδρας παιχνίδι με την Βαλένθια (21:15), για την 10η αγωνιστική της Euroleague, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να δείξει τη δυσκολία της αναμέτρησης με την ισπανική ομάδα.

Ο Εργκίν Αταμάν γνωρίζει ότι θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και προειδοποίησε τους παίκτες του

Μια ομάδα που πέρσι «πάγωσε» το ΟΑΚΑ, όταν με buzzer beater τρίποντο του Κρις Τζόουνς «ξέρανε» τον Παναθηναϊκό και πήρε τη νίκη με 92-91. Ένα πάθημα που θα πρέπει να έχει γίνει μάθημα στους Πράσινους, που φέτος δεν θα πρέπει να αφήσουν κανένα περιθώριο στους Ισπανούς: Να μην τους επιτρέψουν να μείνουν μέχρι το τέλος στη διεκδίκηση της νίκης και να τους ξεκαθαρίσουν από την αρχή του παιχνιδιού ποιος είναι το αφεντικό.

Για να συμβεί αυτό, όμως, θα πρέπει ο Παναθηναϊκός να σταματήσει τα επιθετικά ατού της Βαλένθια και να επιβάλει τον δικό του ρυθμό, έχοντας ως σύμμαχό του το ΟΑΚΑ, το οποίο αναμένεται να είναι γεμάτο σε ένα ακόμα φετινό ευρωπαϊκό παιχνίδι του Τριφυλλιού.

Αμφίβολοι οι Γιόβιτς και Χάρπερ, σφίγγει τα δόντια ο Τζόουνς

Η Βαλένθια ήρθε στην Ελλάδα χωρίς τον Μάρτιν Χέρμανσον, ο οποίος είναι νοκ – άουτ για το αποψινό παιχνίδι και δεν ακολούθησε την υπόλοιπη αποστολή της ισπανικής ομάδας. Προβλήματα, όμως, αντιμετωπίζουν και οι Τζάρεντ Χάρπερ και Στέφαν Γιόβιτς, οι οποίοι χθες μπορεί να πήραν μέρος στην προπόνηση της Βαλένθια, αλλά όχι σε φουλ ρυθμούς.

Αμφότεροι είναι αμφίβολοι για το αποψινό παιχνίδι και η συμμετοχή τους θα κριθεί την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή. Πρόβλημα τραυματισμού αντιμετωπίζει επίσης και ο Κρις Τζόουνς, αλλά ο Αμερικανός γκαρντ θα «σφίξει» τα δόντια και θα αγωνιστεί. Όπως έκανε στο πρόσφατο παιχνίδι με την Μπασκόνια. Τρεις πολύ σημαντικοί παίκτες για τον τεχνικό της Βαλένθια, Αλεξ Μούμπρου, ο οποίος βλέπει την προσπάθεια της ομάδας του να γίνεται ακόμα πιο δύσκολη, καθώς εάν δεν αγωνιστεί κάποιος εξ αυτών το κενό στην περιφέρεια της ισπανικής ομάδας θα είναι μεγάλο και ο Παναθηναϊκός θα έχει τεράστιο αβαντάζ.

Η μάχη των ψηλών

Σημαντικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα θα παίξει η φροντλάιν του Παναθηναϊκού, καθώς η Βαλένθια διαθέτει εξαιρετικούς ψηλούς, όπως οι Σέμι Ογελέγε και Μπράντον Ντέιβις.

Οι δύο από τους τρεις (σ.σ μαζί με τον Κρις Τζόουνς) με τους περισσότερους πόντους στη φετινή Euroleague για την Βαλένθια. Δύο παίκτες που είναι εξαιρετικοί τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα, δημιουργώντας πολλά προβλήματα στους αντίπαλους ψηλούς. Ο Σέμι Ογελέγε έχει 11.6 πόντους μέσο όρο με 33.3% στα δίποντα, 54.5% στα τρίποντα και 89.3% στις βολές, ενώ επίσης έχει 4.1 ριμπάουντ (1.1 επιθετικά, 3.0 αμυντικά). Ο Μπράντον Ντέιβις από την άλλη πλευρά, έχει 11.2 πόντους μέσο όρο, με 52.9% στα δίποντα, 23.1% στα τρίποντα και 81.8% στις βολές, με 3.4 ριμπάουντ (1.1 επιθετικά, 2.3 αμυντικά).

Οσον αφορά στον πρώτο σκόρερ της ισπανικής ομάδας, αυτός είναι ο Κρις Τζόουνς, με τον Αμερικανό να έχει 11.9 πόντους, με 40% στα δίποντα, 55% στα τρίποντα και 66.7% στις βολές, όπως επίσης 2.4 ριμπάουντ, 4.2 ασίστ και 1.6 κλεψίματα (11.0 στο ranking).

Παλεύει για την 8άδα

Στις πρώτες εννιά αναμετρήσεις της φετινής Euroleague η Βαλένθια έχει 5 νίκες και 4 ήττες. Το ίδιο ρεκόρ με τον Παναθηναϊκό, αλλά στις ισοβαθμίες είναι στην 9η θέση (σ.σ η ομάδα του Εργκίν Αταμάν είναι 5η).

Εκτός έδρας έχει δώσει τέσσερα παιχνίδια και έχει μόνο μία νίκη. Αυτή στο Κάουνας απέναντι στην Ζαλγκίρις (87-72). Αντίθετα, ηττήθηκε στην Πόλη από την Εφές με 77-73, στο Μιλάνο από την Αρμάνι με 83-52 και στην Βαρκελώνη από την Μπαρτσελόνα με 74-70.

Οι υπόλοιπες τέσσερις νίκες ήταν εντός έδρας, απέναντι σε Μονακό (70-65), Φενερμπαχτσέ (77-74), Μακάμπι Τελ Αβίβ (75-66) και Αλμπα Βερολίνου (79-71).

«Να εκμεταλλευτούμε το ΟΑΚΑ»

Ο Παναθηναϊκός, όπως δήλωσε ο Εργκίν Αταμάν, θέλει να εκμεταλλευτεί το ΟΑΚΑ και να φτάσει σε μια ακόμα νίκη στη φετινή διοργάνωση. «Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το πλεονέκτημα της έδρας την έδρα μας, όπως έγινε την προηγούμενη βδομάδα. Να κρατήσουμε την ίδια ενέργεια με τους φιλάθλους μας, να παίξουμε πάλι επιθετικά. Σε τέτοιου είδους εντός έδρας αγώνες πρέπει να βρεις κάποιον τρόπο για να κερδίσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος προπονητής του Παναθηναϊκού, που περιμένει από τους παίκτες του να πάρουν ενέργεια από τον κόσμο και να κάνουν το 3/3 στα τελευταία παιχνίδια, που θα τους ανεβάσει στο 6-4.

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα, έχει γίνει η μισή δουλειά»

Απόλυτα ψύχραιμος ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024