Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Όχι» στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για διακομματικό προεδρείο στην Εξεταστική για τα Τέμπη από το κυβερνών κόμμα

«Όχι» στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για διακομματικό προεδρείο στην Εξεταστική για τα Τέμπη από το κυβερνών κόμμα

«Όχι» στο αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για διακομματικό προεδρείο στην Εξεταστική για τα Τέμπη από το κυβερνών κόμμα.

Ξεκίνησαν οι εργασίες της εξεταστικής επιτροπής που θα κληθεί να ερευνήσει τις αιτίες που οδήγησαν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών με τους τουλάχιστον 57 νεκρούς και η Νέα Δημοκρατία βάζει «εμπόδια» με το «καλημέρα» απορρίπτοντας το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για διακομματικό προεδρείο.

Η εξεταστική επιτροπή της Βουλής που προτάθηκε από το ΚΚΕ και υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια με 266 «ναι» και 32 «όχι» συγκροτήθηκε σε σώμα και πρόεδρος εξελέγη ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Μαρκόπουλος, αντιπρόεδρος η Κατερίνα Παλιούρα και γραμματέας ο Τάσος Μπαρτζώκας, αμφότεροι από τη κυβερνητική πλειοψηφία.

Τρεις συνεδριάσεις ανά εβδομάδα

Τα μέλη της Εξεταστικής αποφάσισαν ότι οι εργασίες της Επιτροπής θα είναι αμισθί.

Τέλος, συμφωνήθηκε να διεξάγονται τουλάχιστον τρεις συνεδριάσεις ανά εβδομάδα, ενώ θα έχουν τηλεοπτική κάλυψη.

Συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για την διερεύνηση της πολύνεκρης σύγκρουσης των αμαξοστοιχιών στα Τέμπη

Τα 31 μέλη της Επιτροπής

H Εξεταστική αποτελείται από 31 μέλη. Την κυβερνητική πτέρυγα εκπροσωπούν 16 βουλευτές, οι Γ. Ανδριανός, Κ. Γκιουλέκας, Κ. Καραγκούνης, Χρ. Κέλλας, Δ. Μαρκόπουλος, Ξεν. Μπαραλιάκος, Αν. Μπαρτζώκας, Ανδρ. Νικολακόπουλος, Κατερίνα Παπακώστα-Παλιούρα, Φ. Παππάς, Θ. Πλεύρης, Ζωή Ράπτη, Ευρ. Στυλιανίδης, Λ. Τσαβδαρίδης, Β. Υψηλάντης και Ιάσ. Φωτηλας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπείται από πέντε βουλευτές, τους Αλ. Αυλωνίτη, Διον. Καλαματιανό, Β. Κόκκαλη, Θεοφ. Ξανθόπουλο και Γ. Σαρακιώτη. Από το ΠΑΣΟΚ ορίστηκαν η Μιλένα Αποστολάκη, ο Παν. Δουδωνής και ο Απ. Πάνας. Από το ΚΚΕ οι Ν. Καραθανασόπουλος και Μαρία Κομνηνάκα. Οι υπόλοιπες θέσεις διατέθηκαν στους Π. Σαράκη (Ελλ. Λύση), Π. Δημητριάδη («Σπαρτιάτες»), Τ. Οικονομόπουλο (Νίκη), Ζωή Κωνσταντοπούλου (Πλεύση Ελευθερίας) και Πέτη Πέρκα (ανεξάρτητοι).

Να σημειώσουμε πως το κυβερνών κόμμα που είπε «ναι» στην Εξεταστική Επιτροπή αλλά απέρριψε κάθε συζήτηση για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τυχόν τέλεση ποινικών αδικημάτων από πλευράς πρώην υπουργών.

Sports in

Ο άθλος του Ολυμπιακού και το απίστευτο 10/11 της Άστον Βίλα! (pic)

Η πιο ακριβή ενδεκάδα των ημιτελικών του Europa Conference League αποδεικνύει γιατί το «διπλό» που πέτυχε ο Ολυμπιακός στο Μπέρμιγχαμ είναι ένας πραγματικός ποδοσφαιρικός άθλος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024