Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στις φυλακές Δυρραχίου ο Παπασταύρου – «Να αποκατασταθεί η δημοκρατική κανονικότητα στη Χιμάρα»

Στις φυλακές Δυρραχίου ο Παπασταύρου – «Να αποκατασταθεί η δημοκρατική κανονικότητα στη Χιμάρα»

«Βρίσκομαι εδώ για να επισκεφθώ τον δήμαρχο Χιμάρας που βρίσκεται προφυλακισμένος εδώ και επτά μήνες», δήλωσε για τον Φρέντι Μπελέρη

Αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται η επίσκεψη του Έλληνα υπουργού επικρατείας Σταύρου Παπασταύρου στις φυλακές Δυρραχίου όπου κρατείται ο εκλεγμένος δήμαρχος Χιμάρας Φρέντι Μπελέρης.

Πρόκειται για επίσκεψη υψηλού συμβολισμού καθώς ο κ. Παπασταύρου εκτός από Υπουργός, είναι και στενός συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μέσω αυτής της επίσκεψης, καθίσταται σαφές πως η Ελλάδα θα επιμείνει για την υπόθεση Μπελέρη την οποία θεωρεί κόκκινη γραμμή για την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας.

«Δυστυχώς στη Χιμάρα η αρχή της λαϊκής κυριαρχίας δεν έχει εφαρμοστεί ακόμη»

Ο κ. Παπασταύρου μιλώντας στα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης λίγο πριν μπει στις εγκαταστάσεις των φυλακών δήλωσε:

«Βρίσκομαι εδώ για να επισκεφθώ τον δήμαρχο Χιμάρας που βρίσκεται προφυλακισμένος εδώ και επτά μήνες. Οι στιγμές είναι δύσκολες, γι’ αυτό ήθελα να βρίσκομαι εδώ. Δυστυχώς στη Χιμάρα η αρχή της λαϊκής κυριαρχίας δεν έχει εφαρμοστεί ακόμη. Είναι ο μόνος δήμος σε όλη την Ευρώπη όπου ο καταψηφισμένος δήμαρχος συνεχίζει να ασκεί εξουσία, ενώ ο εκλεγμένος δήμαρχος στερείται του δημοκρατικού του δικαιώματος να ορκιστεί. Συμπαραστεκόμαστε στο Φρέντη Μπελέρη και στο δικαίωμά του για μια δίκαιη δίκη που συνεχίζεται αύριο. Θέλουμε το τεκμήριο της αθωότητάς του να γίνει απόλυτα σεβαστό από την αλβανική δικαιοσύνη. Πρέπει επιτέλους να βρεθεί μια δίκαιη λύση στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού κεκτημένου, του κράτους δικαίου και της αρχής καλής γειτονίας έτσι ώστε να αποκατασταθεί η δημοκρατική κανονικότητα στη Χιμάρα»

Εμπόδια στην ορκωμοσία

Τακτικισμούς και συνέχεια της προσπάθειας ελέγχου της Δικαιοσύνης με στόχο να τον εμποδίσει να ορκιστεί και να αναλάβει τα καθήκοντά του συνεχίζει να καταγγέλλει ο εκλεγμένος – πλέον – δήμαρχος Χιμάρας, Φρέντι Μπελέρης, σε όλες του τις δηλώσεις.

Και όλα αυτά ενώ συνεχίζεται το παιχνίδι με το ποιο δικαστήριο είναι αρμόδιο για να πάρει την απόφαση σχετικά με το αν ο Μπελέρης πρέπει να πάρει άδεια για να ορκιστεί. Με την Αθήνα να δηλώνει την αποφασιστικότητά της να συνεχίσει τις προσπάθειές της, με στόχο όχι να επηρεάσει την απόφαση της Δικαιοσύνης, αλλά να επιτραπεί στον εκλεγμένο δήμαρχο Χιμάρας να ορκιστεί.

Στη συνεδρίασή του το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε πάντως ότι αρμόδιο για να λάβει επιτέλους την απόφαση για το αν ο Μπελέρης πρέπει να πάρει άδεια ή όχι για να ορκιστεί, είναι το Ειδικό Δικαστήριο ενάντια στη διαφθορά και το οργανωμένο έγκλημα (SPAK), το οποίο είχε ήδη δηλώσει δύο φορές αναρμόδιο. Να σημειωθεί ότι μέχρι την περασμένη εβδομάδα και ενώ είχαν περάσει ήδη δέκα μέρες, σύμφωνα με πληροφορίες δεν είχε σταλεί το έγγραφο που απαιτείται στο SPAK προκειμένου να οριστεί η δικάσιμος, με τη γραφειοκρατία να μπαίνει επίσης στο παιχνίδι των καθυστερήσεων.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024