Εξορμήσεις στην Αττική Οδό συνεχίζει να πραγματοποιεί η Tροχαία, τιμωρώντας όσους δυσχεραίνουν με τη συμπεριφορά τους το έργο των οχημάτων επείγουσας ανάγκης.
Μετ’ εμποδίων πραγματοποιείται η κίνηση των οχημάτων σε πολλούς δρόμους τηςΑττικής, με τους οδηγούς να βλέπουν μέρα με τη μέρα ότι η κατάσταση χειροτερεύει και οι καθυστερήσεις αυξάνονται.
Η κυκλοφοριακή ασφυξία, μάλιστα, όσο πλησιάζουμε στις γιορτές των Χριστουγέννων θα γίνεται και πιο έντονη, μεταξύ άλλων εξαιτίας των ενισχυμένων αναγκών τροφοδοσίας των καταστημάτων.
Η εδραίωση του κυκλοφοριακού χάους στο Λεκανοπέδιο έχει επιφέρει την εξάντληση της υπομονής πολλών οδηγών, που προκειμένου να εξοικονομήσουν χρόνο καταπατούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, υιοθετώντας ιδιαίτερα επικίνδυνες οδηγικές συμπεριφορές.
Μία από αυτές είναι η παραβίαση της ΛΕΑ, δηλαδή της λωρίδας που προορίζεται κυρίως για τα οχήματα επείγουσας αποστολής και ως εκ τούτου σώζει ζωές
Το συγκεκριμένο φαινόμενο παρατηρήθηκε έντονα και κατά τις πρωινές ώρες της Δευτέρας 20 Νοεμβρίου στην Αττική Οδό, όπου αρκετοί οδηγοί θεώρησαν «σοφό» να αποφύγουν τις καθυστερήσεις, κάνοντας χρήση της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης.
Δεν γνώριζαν, ωστόσο, ότι καιροφυλακτούσαν άνδρες της Τροχαίας, οι οποίοι είχαν στήσει μπλόκα, θέτοντας κάθε «έξυπνο» οδηγό προ των ευθυνών του.
Ξήλωναν πινακίδες
Σύμφωνα με το carandmotor.gr, αστυνομεύση υπήρχε και λίγο πριν την Έξοδο 9 (Λ. Ηρακλείου) στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο, όπου οι άνδρες της Τροχαίας ξήλωναν τις πινακίδες των οχημάτων που έδειχναν αδιαφορία για τον σπουδαίο ρόλο που επιτελεί η ΛΕΑ.
Αυτό, βέβαια, που προκαλεί προβληματισμό είναι ότι μια μεγάλη μερίδα οδηγών εξακολουθεί να κάνει κατάληψη της ΛΕΑ, παρά την εφαρμογή του νέου νόμου 5039/2023 που -μεταξύ άλλων- έφερε την τροποποίηση του Άρθρου 290 «Επικίνδυνη Οδήγηση» του Ποινικού Κώδικα, προβλέποντας φυλάκιση για όσους προκάλεσαν κίνδυνο για άνθρωπο λόγω της κυκλοφορίας τους στη ΛΕΑ.
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).