Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
F1: Δημόσια συγγνώμη στο Λας Βέγκας – Ζημιές, καθυστερήσεις και τα χρήματα που δεν έρχονται

F1: Δημόσια συγγνώμη στο Λας Βέγκας – Ζημιές, καθυστερήσεις και τα χρήματα που δεν έρχονται

Μάλλον το Λας Βέγκας αντέδρασε στην εννιάμηνη ταλαιπωρία της προετοιμασίας και χαλαρό καπάκι φρεατίου «τσάκισε» τρία μονοθέσια

Το επερχόμενο Grand Prix της Formula 1 στο Λας Βέγκας έχει γίνει ένα από τα πιο πολυσυζητημένα γεγονότα στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, αλλά και θέμα, όχι τόσο ευχάριστο, για την τοπική κοινωνία.

Η προετοιμασία για τον αγώνα, που έχει οριστεί για αυτό το Σαββατοκύριακο (Κυριακή 19 Νοεμβρίου), κράτησε περισσότερους από εννέα μήνες, απογοητεύοντας τους κατοίκους και τους υπαλλήλους της πόλης.

Μερικές από τις αντιδράσεις ήταν τόσο έντονες που ο Διευθύνων Σύμβουλος της Liberty Media, στην οποία ανήκει η F1, Γκρεγκ Μάφεϊ, απηύθυνε πρόσφατα μια συγγνώμη στο Λας Βέγκας, σύμφωνα με τον Guardian.

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από όλους τους κατοίκους του Λας Βέγκας και εκτιμούμε την ανεκτικότητά τους και την προθυμία τους να μας ανεχθούν», είπε ο Γκρεγκ Μάφεϊ. «Θα φέρουμε έσοδα περίπου 1,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην περιοχή. Επομένως, δεν είναι μόνο προς όφελος των θαυμαστών που θέλουν να δουν τον αγώνα, αλλά και της τοπικής κοινωνίας – ελπίζουμε ότι θα υπάρχει ένα μεγάλο οικονομικό όφελος για το Λας Βέγκας».

Αν και το Grand Prix του Λας Βέγκας δεν ξεκίνησε καλά, όλοι εκτιμούν ότι θα διεξαχθεί ένας εντυπωσιακός αγώνας την Κυριακή

Και όμως, παρά τις τόσες προετοιμασίες, τα πράγματα άρχισαν… στραβά. Η εναρκτήρια προπόνηση της Formula 1 για το Grand Prix του Λας Βέγκας αναβλήθηκε μετά από μόλις οκτώ λεπτά λόγω ενός χαλαρού καλύμματος αποχέτευσης στο Strip που προκάλεσε ζημιά στα μονοθέσια την περασμένη Πέμπτη.

Επιστροφή στο Λας Βέγκας

Το Grand Prix θα είναι ο πρώτος αγώνας F1 στο Βέγκας εδώ και περισσότερα από 40 χρόνια και είναι η πρώτη φορά που το περίφημο Strip θα ενσωματωθεί στην πίστα. Ως εκ τούτου, έχουν πραγματοποιηθεί κατασκευές για την ανάδειξη των δρόμων και τη δημιουργία ενός μόνιμου συγκροτήματος pit stop, το οποίο έχει οδηγήσει σε κυκλοφοριακό κομφούζιο και περιορισμένα πεζοδρόμια σε μια από τις πιο πολυσύχναστες περιοχές του Βέγκας. Κατά τη διάρκεια του ίδιου του αγώνα, δε, θα περιοριστεί η πρόσβαση σε ξενοδοχεία κατά μήκος του Strip.

Η πόλη του Λας Βέγκας έχει προβεί σε μέτρα για τις ημέρες του αγώνα, προκειμένου να διευκολυνθεί η ζωή κατοίκων και παραδοσιακών -εκτός F1- επισκεπτών. Αυτά περιλαμβάνουν έναν απομακρυσμένο χώρο στάθμευσης εργαζομένων και μεταφορά σε ξενοδοχεία για όσους εργάζονται εκεί, καθώς και αυξημένη χρήση της δημόσιας συγκοινωνίας στην πόλη. Αλλά αυτό δεν καθησύχασε τον πληθυσμό, που θα πρέπει να βρει τους ρυθμούς του παρά το τεράστιο πλήθος που αναμένεται – οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο ακόμη και για 105.000 άτομα.

Ενώ η F1 δεν έχει πει εάν τα εισητήρια για το Grand Prix έχουν εξαντληθεί, οι τιμές των εισιτηρίων στην κερκίδα ξεκινούν από $1.500. Τα πακέτα που συνδυάζουν διαμονή και παρακολούθηση του αγώνα, εν τω μεταξύ, μπορούν να φτάσουν έως και τα 5 εκατομμύρια δολάρια σε θέρετρα όπως το Caesars Palace.

Sports in

Εισιτήριο πρώτης θέσης, στο τρένο της δεύτερης ευκαιρίας

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ το έλεγε από το βράδυ της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη. Και η δικαίωση απλά, άργησε λίγες ημέρες

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024