Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ακόμα ηχεί η Formula 1 στα αυτιά μας

Ακόμα ηχεί η Formula 1 στα αυτιά μας

Λίγο πριν το σηκώσει για 3η φορά ο Φερστάπεν, θυμόμαστε το Red Bull Show της Θεσσαλονίκης

Ήταν Σάββατο πολύ πρωί στις 23 του Σεπτέμβρη όταν βρεθήκαμε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με προορισμό τη Θεσσαλονίκη. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα τόσο μεγάλο μηχανοκίνητο event έλαβε χώρα και έδειξε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο πόσο πολύ λείπει αυτό από τον κόσμο. Όλοι έθεσαν για ακόμη μία φορά το ερώτημα: Γιατί δεν διεκδικούμε μία πίστα Formula 1, όπως υπάρχει στις γείτονες χώρες; Η αλήθεια είναι ότι αν δεν ακούσεις ιδίοις ωσίν τον ήχο μίας φόρμουλας, δεν καταλαβαίνεις τι σημαίνει καρδιοχτύπι. Ωραίο το θέαμα και στην τηλεόραση δεν λέω, αλλά όταν βλέπεις τον πιλότο να περνάει από μπροστά σου, χοροπηδάς σαν μικρό παιδί.

Η Red Bull λοιπόν τα φρόντισε όλα σε ένα μοναδικό Show που έγραψε ιστορία: και αγωνιστικά αυτοκίνητα, και stunt riding με μοτοσικλέτα, και ελικόπτερο, και paramotor και ένα «γεμάτο» experience village και φυσικά Formula 1!

Σε αυτό το Red Bull Show by Alumil, μπορούμε να πούμε ότι ακόμα και ο καιρός που μας έκαιγε σαν να είναι μέσα Αυγούστου κάπου στο Σύνταγμα, δεν μας τα χάλασε. Άφθονος κόσμος, με τις εκτιμήσεις να μιλάνε για πάνω από 120 χιλιάδες θεατές, με μία Νέα Παραλία που ντύθηκε στα μπλε κόκκινα της Red Bull Racing, στα χρώματα μιας ομάδας που με πιλότο τον Μαξ Φερστάπεν και φέτος θα το σηκώσει για τρίτη συνεχή φορά.

Εμείς που είχαμε την τύχη να το ζήσουμε από την κερκίδα, θα ομολογήσω ότι τόσο καμένο λάστιχο, τέτοιο θόρυβο και τόσο ενθουσιασμό δεν τον περίμενα.

Όσο για τη φιλοξενία της εταιρείας ήταν μοναδική και είχε από όλα: συνέντευξη τύπου για να γνωρίσουμε και να μιλήσουμε με τους πρωταγωνιστές της ημέρας, ξενάγηση στο experience village για να δούμε από κοντά και να φωτογραφηθούμε με την Formula 1 με την οποία κέρδισε ο Sebastian Vettel το πρωτάθλημα του 2011, το σόου από κοντά και φυσικά άφθονα Red Bull σε γεύσεις και σε κοκτέιλ.

Χάριν ιστορίας, το show άνοιξε ένας από τους πιο γνωστούς Freestyle στον κόσμο Λιθουανός Arūnas ArasGibieža, με το KTM 890 DUKE R, ενώ στη συνέχεια εμφανίστηκαν οι  Driftbrothers με τις 2 G82 BMW M4. Για την ακρίβεια ο ένας αδελφός (Elias Hountondji) συνοδεία ενός άλλου αντίστοιχα εξαίσιου οδηγού (Adam Zalewski), ενώ στη συνέχεια εμφανίστηκε η βασίλισσα Formula 1 με τον πανίσχυρο RB8 κινητήρα και με πιλότο τον πρώην οδηγό αγώνων Patrick Friesacher, που τρέχει πολλά χρόνια στα Red Bull Shows. Εκτός από αυτά τα μηχανοκίνητα όμως είχαμε τη χαρά να απολαύσουμε και θέαμα στον αέρα με το ακροβατικό ελικόπτερο των Flying Bulls (ένα εκ των τεσσάρων στον κόσμο που κάνουν τέτοια ακροβατικά) και το απίστευτο paramotor του δικού μας παγκόσμιου πρωταθλητή Δημήτρη Κολλιάκου.

Arūnas ‘Aras’ Gibieža, με το KTM 890 DUKE R

Ο Elias Hountondji «driftαρε» παρέα με τον Adam Zalewski

Οι Flying Bulls… ανάποδα!

Ο Red Bull αθλητής και παγκόσμιος πρωταθλητής στο paramotor Δημήτρης Κολλιάκος

Ο Patrick Friesacher σε ένα μοναδικό στιγμιότυπο

Για το κλείσιμο, το ελικόπτερο και το μονοθέσιο της Red Bull Racing ευθυγραμμίστηκαν και τρέξανε μαζί την τελευταία τους ευθεία, αφήνοντας το πλήθος απλά ερωτευμένο ακόμα περισσότερο με τη μηχανοκίνηση.

Sports in

Με αυτήν την τιμωρία κινδυνεύει ο Αλμέιδα μετά την απίστευτη επίθεση στην Τούμπα (vid, pics)

Δείτε με τι τιμωρία κινδυνεύει ο Ματίας Αλμέιδα, σύμφωνα με το άρθρο 10 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, μετά την απίστευτη επίθεση σε άνθρωπο της ΔΕΑΒ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024